Uzun İlişkiyi Renkli ve Eğlenceli Tutabilmek

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''uzun ilişkide sıradanlaşma ve sıkıcılığı engellemenin yollarından'' bahsedeceğim. Sık sorulan bir konuyu da tüm detaylarıyla ele alacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Süre Uzadıkça Sıkıcılaşma Doğaldır

    Bir kadınla sevgililik veya evlilik sürecin ne kadar uzarsa doğal olarak ilişkinin tüm heyecan ve adrenalini kaybetmesi normaldir. Bu insan doğasının normal bir durumudur yani ilk flört dönemlerindeki heyecan, belirsizlik ve adrenalin yoktur. O çekim ve istekler azalır. Unutmayın insan alışan bir varlıktır yani hiçbir şey size sonsuza kadar haz veya zevk vermez. Bu insan doğasında olmayan bir mekanizmadır ve böyle bir şey beklemek hatalı bir fikir yürütmeden kaynaklanır. O yüzden ilişkim sıkıcılaştı diye aşırı bir paniklemeye girmemen gerekiyor ancak ilişkiyi renklendirecek bazı şeyleri bilmekte fazlasıyla önemlidir.
                         

    2. İlişkiyi Eğlenceli Tutmak İçin Lüks Yaşam Gerekmiyor

    Kendisine ilişki koçu diyen birçok kişi özellikle bu konuda saçmalayan kadın psikolog-ilişki koçu konumundaki kişiler hep havadan tavsiye veriyorlar. Yok sevgilinizle yurt dışı tatiline çıkın veya yok şöyle hediye alın gibi anlamsız tavsiyeler veriyor. Bu tavsiyelerin çoğu genel kitleye hitap etmiyor zaten o kadar parası olan %5'lik dilimde bile ilişkiler bunaltıcı sebeplerden bitiyor. Olay parayla alakalı değil ki para olayı çözse toplumun en tepesindeki ilişkiler hiç bitmez sürekli en altındaki ilişkiler biterdi ama tam tersi durum görüyoruz. O yüzden lüks yaşam fikirlerini kafanızdan çıkartın buna ihtiyaç yok. Şartlarınız ve durumunuz ortadaysa ona göre planlamalar yapacaksınız. Sonuçta sen haftada 5-6 gün çalışan ve boş zamanı kısıtlı ancak bütçesi de kısıtlı birisiysen bu sefer aktiviteleri çok daha iyi takip etmen gerekiyor.

    İlk olarak yaşadığın şehir büyükse aktivite miktarı da bir o kadar fazladır. Bu açıdan tiyatro, sinema, kamp yapma, sahile kamp sandalyesiyle gitmek, piknik, konser ve gece mekanları gibi seçenekler arasından seçim yapmanız gerekiyor. Bu açıdan elindeki para ne kadar ve bu etkinliklerin zamanlamaları sana uyuyor mu? Ayrıca kız arkadaşın veya eşine uyuyor mu? Bu açıdan spontane bir şeyler yapmaktan kaçınmalı her şeyi ince ayrıntısına kadar planlamalısın. Bu pazar günü kamp yapmaya gideceksen bunu netleştirmen lazım günler önceden ve ona göre nereye gideceğini ve yanında ne götüreceğini hazırlamalısın. Arabana kamp sandalyelerini atabilirsin, araban yoksa o zaman oraya otobüsle gidebiliyor musun ya da taksi kaç para alıyor, dönüşte nasıl döneceksin tüm bunları planlamalısın. Aracın yoksa o zaman şehir içi etkinliklere odaklanacaksın yani bir deniz kenarına gitmek, tiyatroya veya sinemaya gitmek diğer şeylere gayet ucuz etkinlikler. Sadece ulaşım ve bilet parası ödüyorsun. Bu tür zevkler senin ve kadının kültür seviyesine göre değişiyor yani aslında çok etkinlik var ancak takip etmen gerekiyor. Her büyük şehrin etkinlik ve konser sayfaları var bunlara sık sık bakmak iyidir. Bu tür şeylere çoğu erkek isteksiz oluyor yani ilişkinin bunaltıcı hale gelmesine erkeğin sorumluluk alıp bir şeyler planlamaktan vazgeçmesi yatıyor. Kadının isteğine ve ısrarına göre bir yerlere gitmektense kontrolü kendin ele alarak kadının beğenisi ve fikrini de dahil ederek bir şeyler yapmalısın.

    Üniversite öğrencisiysen de kız arkadaşınla paranızı birleştirip ona göre plan-program yapman gerekiyor. Ne kendini borca sokmalısın ne de gereksiz harcamalara girişmelisin. Ortak bir şekilde planlayın ve ona göre hareket edin. Boş zamanınız çalışanlara göre çok ancak bütçeniz az o yüzden az harcayarak çok gezmeyi hedeflemeniz gerekiyor. Başka şehirlere gitmek, bungalovda kalmak veya kamp kurmak gibi şeyler güzel. Bunları erkek olarak sen yapmaya istekli olduğunda zaten kadın gelip sana yardımda eder.

    3. Olay Sadece Etkinlik Değil Eğlenceli Karakterin Önemi

    İlişkinin bunaltıcı olmasını sadece sürekli bir yerlere giderek çözmek mümkün değildir. İsterseniz birlikte dünyayı gezin ancak yanınızdaki kişinin ve sizin dünyaya bakış açınızla karakteriniz büyük önem taşır. Sızlanan, keyif almayan, çabuk pes eden, çabuk yorulan, enerjisi düşük, asık suratlı ya da yargılayıcı olan birisiyle herhangi bir şeyden keyif almanız zor. Bazı insanlar kendileri ve etrafındaki insanlar için hayatı daha sıkıcı hale getirirler. Bu kişilerin kötü insan olduğu anlamına gelmez ancak herkes eğlenceli-yüksek enerji değil. O yüzden sorun senden veya kız arkadaşından kaynaklanıyor olabilir. Bu durum tabi ki her zaman net çözülebilen bir şey değil. Her insanın karakteri ve yapısı farklı o yüzden tek bir kalıba sokmak zor. 

    Tüm insanlar eşit olmadığı gibi karakter yapıları da eşit değildir. Bazı insanların karakteri ve huyu çok daha iyidir. Hayatı daha eğlenceli ve katlanılır hale getirirler. Bu tür birisiyle birlikte olmak çok daha iyidir. Kadın neşeli ve konuşkansa özellikle yapıcı birisiyse ilişkiniz çok uzun süre bunaltıcı hale gelmeyecek sorunlar daha az oluşacaktır. Huysuz veya zor beğenen bir kadınla ise bir şeylerden keyif almak mümkün değil. Böyle bir kadını tercih etmiş ya da daha kötüsü evlenmişsen o zaman ''gülü seven dikenine katlanır'' diyorum çünkü o kişiyi değişirmen mümkün değildir. Sen karar verip seçtiysen cezasını da sen çekeceksin.

    Şimdi erkeğe gelelim. Bir erkeğin ''easy going'' dediğimiz kolay uyum sağlayan az sorun çıkartan türden olması iyidir. Bir erkeğe mesela şuraya gidelim dediğimde tamam demesini ya da hayır demesini beklerim. Bahane bulan yüz tane şey sıralayıp sızlanan bir adamla ben arkadaşlık yapmam mesela. Bu açıdan huyu berbat, asık suratlı veya hödük birisiysen kendini düzeltmen gerekiyor bunu da kendin isteyerek yapmalısın. Başkası zorla seni değiştiremez ancak sen kendi karakterini ve bakış açını değiştirerek bambaşka birisi olabilirsin. Bu değişim süreci kolay değil ancak insan katı bir varlık değil kendi istedikten sonra tamamen değişim mümkündür. Daha fazla gülen, yaşama tutkuyla bağlı, yaşamayı seven, mental olarak güçlü ve hırslı birisi olmalısın. Götünü kaldıramayan veya sızlanan bir adamsan zaten ilişkinin kötüye gitmesi olağandır.



    4. Kadının Sana Uyum Sağlaması ve Seni Dinlemesi Gerekiyor

    Bana uyum sağlayan, güvenen ve beni dinleyen bir kadınla asla sıkılmam. Sürekli yapacak bir şeyler bulur ve bir sürü şey planlarım. Bu açıdan bana düşeni fazlasıyla yaparım ancak kadının da bir şeyler yapması gerekiyor. Mesela pazar gününe basit bir piknik fikri ortaya atmışsam ben gerekirse semaverde götürürüm gerekirse rose şarapta götürürüm. Her türlü pikniği hazırlarım ve yaparım. Kadın zamanında uyanmayı veya kendisi de bir şeyler yapacaksa mesela kek gibi o şeyleri yapması lazım. Beni dinleyip ona söylediğim şeyi yapması gerekiyor. Bu açıdan sorumluluğun %70 kadarını ben erkek olarak otomatik olarak alıyorum kadından aşırı bir şeyde beklemiyorum. Günümüzdeki kadınların çoğuyla yaşadığım sorun ise ya huysuzluk yapmaları ya da kendi anlamsız istekleri konusunda inatçılık yapmalarıdır. Kadın laftan anlamıyorsa mesela paranızın yetmediği bir aktivite ya da zamanınızın olmadığı bir şeyi sırf kendisi aşırı istiyor diye size dayatıyorsa zaten o etkinlikten keyif almanızda zordur. Bu konuda erkeklerin çok daha esnek olduğunu en azından ''kadın mutlu olsun'' diye pek çok şeye evet dediklerini görüyorum ancak bu ilişkinin daha iyiye gitmesini sağlamıyor. İlişkiyi eğlenceli ve akıcı hale de getirmiyor. O yüzden seçtiğiniz kadının bazı özellikleri ilişki uzadıkça daha da önemli hale geliyor. Flört döneminde veya ilk zamanlarda çokta önemli olmayan şeyler zamanla daha önemli hale geliyor. Bunlara dikkat etmek gerekiyor  bazı şeyleri iyi anlamanız şart.

    5. Sohbetinizi Eğlenceli ve Samimi Tutun

    İlişki demek %95 iletişim demektir bunu çok fazla defa anlattım. Her ne yaparsanız yapın istediğiniz aktivite, cinsellik veya diğer şeyler %5 oranından öteye gidemez. Her yaptığınız şeyde konuşmak zorundasınız. Bu açıdan ilişkiler bir ömür iletişim kurmayı gerektirir. İletişim kanallarında oluşan sorunlar ise bu durumun zaman geçtikçe kötüleşmesine yol açar. Uzun ilişkisi olan bir sürü erkeğin ilişki uzadıkça kadınla daha az iletişim kurduklarını görüyorum. Ya kadın adamı bunaltıyor ya da erkek artık o kadından tamamen sıkılmış alışkanlıktan ilişki devam ettiriyor oluyor. Bu sorunlar ciddi sıkıntılara yol açıyor özellikle evliliklerde her şey iyi gitmesine rağmen evin içinin cehenneme dönmesine yol açabiliyor. Birbirleriyle yaşamak zorunda ve birbirlerine katlanmak zorunda olan iki yabancı olmamalısınız.

    İlişkinizin iletişimi eğlence ve samimiyet üzerinden gitmelidir. İlişkinin eğlencesi erkek olarak size düşüyor. Siz bir Cem Yılmaz olmak zorunda değilsiniz ya da dünyanın en eğlenceli adamı olmak zorunda da değilsiniz ancak kadınınızı güldürebilmeyi başarmanız gerekiyor. Uzun ilişkide zaten kadının neye güldüğünü veya neye gülmediğini gayet iyi biliyorsunuz. Ciddi sorunları çözme aşamaları hariç genel olarak sohbetin tonunu eğlenceli tutmanız sizin açınızdan her zaman iyidir. Kadınların değişen ruh halleriyle birlikte saçma sapan dertleri ilişkinizin içine taşımasından kaçamazsınız. Bunları ciddi konuşarak veya anlatarak da geçiştiremezsiniz. O yüzden ilişkideki eğlenceyi oluşturma ve devam ettirme sorumluluğu size kalıyor. Tabi sizde insansınız kötü günleriniz, stresli zamanlarınız veya modunuzun düşük olduğu zamanlar olacak. %100 eğlenceli ol demiyorum ama %60-70 oranında eğlenceli olmanız en azından bir kafede otururken bile sohbetinizin sarması gerekiyor. Bu sadece ilişkiyle alakalı değil genel insan ilişkileriyle alakalı bir durumdur. Uzun ilişkinizde kız arkadaşınızla kahve içmeye çıktığınız mekanda konuşacak bir şey bulamıyor ve ikinizde telefondan instagram reels videoları izliyorsanız işiniz baya zor demektir.

    İlişkinin samimiyeti ise kadına düşen bir şeydir. Kadının sizinle olan samimiyet seviyesi onun tercihidir. Bazı kadınlar hep resmi ve mesafeli olabilir. Bunu aşmanız ve o kişiyi samimi hale getirmeniz mümkün değildir. Sen istediğin kadar espri, şaka, eğlence veya macera yaratsan bile bazı kadınlar o resmiyetten vazgeçmez. O kadın kendi ailesi, arkadaşları ve çevresiyle de mesafeli bir karakter olabilir. Yani bu tür bir karakter kadınla eğlenceli ilişkiyi en başta bile yakalayamazsın. Bazen terslediği falan olur yani gerginlik yaratmaya eğilimi fazlaysa o kadını seçmeyeceksin kardeşim. Sen muhtaç betaysan ya da hemen aşık olan çaresiz bir eziksen o zaman çilesine katlanacaksın. Çilesine katlanırken de benim mesaj kutumu darlamaman gerekiyor sonuçta seçerken bana sormadın kendin tercih ettin ee o zaman çilesini de sen çekeceksin benlik bir durum hiçbir zaman yok. Benim yapabileceğim bir şeyde yok yani senin buzdolabı soğukluğundaki sevgilini ben samimi bir insan haline çevirecek sihirli değneğe sahip değilim. Kendine daha uygun bir kadın bulman gerekiyordu. Ben samimi kadınları seviyorum araya duvar ören bir kadınla samimiyetim bir yerde kalır. Onun yüksek duvarlarına çıkmak için kendimi yoramam ben eğlence ve maceramı sunarım ancak kadının mesafesi netse bende mesafemi net koyarım kendisi bilir. Böyle bir kadınla uzun ilişkiye de girmem çünkü bana ters ama bazı erkekler mecburen girip çilesini çekecek. O yüzden kadın samimiyet sorumluluğunu kendi yerine getirmeli. İlişkiler tek bir kişinin çabasıyla yürümez ve eğlenceli kalmaz. İlişki demek diyalog demektir yani %50-50 bölünen sorumluluklar var. Bu ortaklık iyi yürürse çok mutlu uzun vadede eğlenceli bir ilişkiniz olur yürümezse tıkanıklıklarla boğuşan bir ilişkiniz olur.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)