Aşırı Oyun Yapma Hatası

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
2

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''aşırı oyun yapma hatasından'' bahsedeceğim. 

    1. Aşırı Oyun Yapma Hatası Nedir?

    Oyunu yeni öğrenen erkekler genellikle oyuna pek inanmazlar ve bu taktiklerin iş yapacağını düşünmezler. Bu açıdan amatörlerde bir inançsızlık durumu varken orta seviyede bu tam tersidir. Hayatı boyunca kadınlarla ilişkileri pekte iyi gitmeyen birçok erkek oyunu öğrenip geliştikçe bir çeşit ''onay arama'' hatasına düşüyorlar. Sürekli olarak pozitif reaksiyon alma isteği geliştiriyorlar. Bu durumu en basit şekliyle ''etkilediği kadını tekrar ve tekrar etkilemeye çalışmak'' diye özetleyebiliriz. Bir kadını etkilediysen ve aranızda sohbet varsa onu tekrar tekrar etkilemeye çalışmak bir hata olacaktır.

    2. Neden Bu Hataya Düşülüyor?

    Bugüne kadar efendi erkek olan ve kadınlardan sürekli onay arayan bir mentalitede olan erkekler aslında bu temel efendi erkek inancını atamıyorlar. Bu açıdan oyunda gelişmelerine rağmen kadın onayına fazlasıyla ihtiyaçları oluyor özellikle de pozitif reaksiyonları seviyorlar. Oyunun çekicilik oluşturma kısmı genellikle reaksiyon alıp onu yönetmekle alakalı olarak geçiyor. Bazı yöntemler pozitif reaksiyon almanı sağlar ve tekniğin gerçekten çalıştığını bizzat görmeni sağlar. Tekniğin işe yaradığını gören erkek ise bunu sürekli ve sürekli yapmak ister. Erkeğimiz bir kadınla tanışmış, etkilemiş ve sohbeti ilerletme kısmındadır. Aslında burada yapması gereken şey samimiyet ve güven inşa ederek kadının duygusal yatırımını arttırmasıdır. Ancak onay bağımlısı ve psikolojik olarak henüz muhtaç olan erkeğimiz ne  yapıyor? Kadını tekrar tekrar etkilemeye çalışıyor. Bir yöntem üzerine başka yöntemi kullanıyor, onun üzerine bir yöntem daha ve normal sohbet edemediği için kadın tarafından ''garip birisi galiba sorunlu'' denilerek görmezden geliniyor. Sonuçta iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen başarısız oluyor bunun en büyük nedeni ise kendi psikolojik muhtaçlığında yatıyor.
    (Lütfen seni tekrar tekrar etkilememe izin ver ben bir onay arama bağımlısıyım)


    3. Oyunda Hangi Aşamada Olduğunu Bilmelisin

    Oyun körlemesine oynanmaz ve aşama aşama ilerlersin. Her aşamada oyununu ona göre kurgulaman gerekir ancak tanışmadan sonraki süreçlerde oyun yapma ihtiyacın azalır. Tanışma ve ilk sohbetler teknik açıdan çok önemlidir çünkü hata yaptığında kaybedersin. Kadın seni henüz tanımadığı için hatanı görmezden gelmez mesela bu yüzden ilk aşamalarda ciddi oyun gerekse de bu aşamalardan sonra daha az oyun gerekiyor. O yüzden hangi aşamada olduğunu çok iyi bilmelisin. Tanışma ve flört aşamalarını geçmiş, yeterli goy goy yapmışsan artık sıra biraz daha ciddi sohbetlere gelebilir. Sohbeti biraz daha normalleştirerek ilerlemelisin. Kadın seni daha iyi tanımalı ve sana alışmalı. Kadının zihninde bir yer edinmen gerekiyor ortada bir duygusal bağ oluşmalı. Mesela kızın zihninde ''Ahmet geçen gün AVM'de tanıştığım müzikle ilgilenen cool bir çocuk'' gibi bir izlenim edinmelisin. Bu açıdan oyunun sağlam oynadıktan sonra dozu düşürmeyi bileceksin. Her aşamada gerekenleri yapacaksın gerekirse normal sohbet edeceksin, gerekirse fiziksel temas kuracaksın ve gerekirse öpeceksin. Tüm bu aşamaların farkında olman gerekir. Bazen bu aşamalar bir kadında hızlıca olur bazen yavaş şekilde olur. Her durum kendine özel etkenler barındırır.

    4. Aynı Kadın Tekrar Tekrar Etkilenmez

    Çekicilik psikolojisiyle ilgili en önemli şey çekiciliğin uçucu bir his olduğudur. Çekicilik çok büyük öneme sahiptir çünkü çekici şey temelde 'ilgi çekici' bir şey sonsuza kadar ilgi çekemez. Bu insan doğasına aykırıdır. Bu açıdan etkilediğin bir kadın zaten senden etkilenmişse sana bir ilgi ve dikkat gösteriyordur. O yüzden seni dinleyen bir kadının tekrardan sana ilgi göstermesini talep etmek anlamsızdır. Bu durum sürekli doktor randevusu almaya benziyor ama muayene olmamak gibi absürt bir durumu oluşturuyor. Bir kadını etkilemişsen yapman gereken tanışma sürecini eğlenceli şekilde ilerletmek. Kadına dair bilgileri öğrenmek ve daha da önemlisi kadını konuşturmaktır. Sürekli senin konuşman gerekmez amacın kadının daha çok konuşması ve seninle olan sohbetine yatırım yapmasını sağlamaktır. Kadın seninle olan sohbete ne kadar yatırım yaparsa sende onun hayatında o kadar kolay yer edinirsin. Bu açıdan bırak kadın konuşsun, sen arkana yaslan ve biraz dinlen.

    Kadını bir defa etkilemekte kullandığın teknikler aynı kadında çokta etki yaratmaz. Bu açıdan eğer sen oyunla kadını etkilemiş ancak sonrasına beta erkek hataları yaparak kadını kaçırıyorsan, oluşturduğun pozitif imajı kaybetmişsen bunu düzeltemezsin. Kaybolan çekim yerine getirilemez yani hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Bu açıdan tekrar tekrar etkilemek ilişkilerin doğası gereği anlamsızdır. Bu tür bir hatayı uzun ilişkide yapmaya çalışan erkekler var ancak anlamsızdır. Kadını uzun zaman önce tavladığın bir şeye kadın alışacaktır o yüzden bir çeşit bağışıklık gösterecektir. Sürekli oyun yapmaktan çok 'eğlenceye' odaklanın. Mizahın gücünü ve pozitif enerjinin faydalarını kullanın.

    5. Her Tekniği Kullanmak Zorunda Değilsin

    Oyuna dair tekniklere dair anlaşılması gerekilen iki şey var;
    1. Oyunda tekniklerin öncelik sıralaması pek yok
    2. Oyunda her tekniği kullanmak veya aynı dozda kullanmak zorunda değilsin

    Oyunda tekniklerin kullanımı kompleks durumlara göre değişir. Bu açıdan mesajlaşmada veya yüz yüze durumlarda tekniklerde bir esneme payı olabilir. Tekniklerin kullanımı durumlara göre değişir ve sıralama değişir. Her kadınla sohbetin farklı yönlerden ilerleyebilir bu açıdan aşırı ezber bir senaryo çıkartmak mümkün değil. Her kadına neg atmak, sataşmak, hikaye anlatmak, itme-çekme yapmak zorunda değilsin. Bu tür şeyleri sosyal zekanla analiz etmen gerekiyor. Bazen bu teknikler iyi anlaşılmadığında hatalı kullanıma yol açıyor bu da hata yapmaktan korkan adamın aslında istemeyerek de olsa sürekli hata yapmasına yol açıyor. 

    Sürekli üst üste sataşman gerekmez. Sürekli sataşman için o an ki sohbetin hem akıcı, yüksek enerjili ya da tam tersine kadının ters takıldığı durum olması gerekebilir. Normal bir sohbette üst üste sataşman o kadının senden soğumasına da yol açabilir. Sonuçta her tekniğin amacı ''çekicilik oluşturmak'' ve çekicilik oluşturmak RİSKLİDİR. O yüzden de risk alıyorsun bu açıdan sürekli aşırı teknik kullanarak fazla risk almak anlamsızdır. Senin amacın tekniği optimize oranlarda kullanmak olmalıdır. Ayrıca her tekniği her zaman kullanman gerekmez. Bazılarını bir defa, bazılarını birkaç defa ve bazılarını daha uzun süre kullanabilirsin. Mesela neg atmayı bir defa kullanman bir kadında yeterli. İtme-Çekmeyi birkaç defa, Sataşmayı belirli sıklıkta ve lakap takmayı da belirli sıklıkta uygularsın. Bu açıdan yöntem sosyal olarak ne kadar kalibreyse kullanım miktarı artar. Hayal kurdurma tekniğini mesela bir iki defa kurdurman yeterlidir ama abartıp sürekli kullanırsan ne olur? Bu defa kadın beklenti içine girmeye başlar o yüzden hayal kurdurmaktan ziyade hayal satmış olursun. İma etme tekniğini abartırsan ne olur? Kadın senin sapık olduğunu düşünür. Fiziksel temas kurmayı kalibre edemezsen başın ağrır. Bu açıdan her yöntem ve tekniği doğru kullanmakta önemlidir. Hatalar yaparak öğreneceksin bu açıdan çok kadın kaybedeceksin ama bu sanatı öğrenmenin bedeli de budur. O yüzden hata yapmaktan korkma ancak hatalarından öğren. Oyun tekniklerini doğru şekilde anlamalı ve uygulamalısın.


    Tags:

    Yorum Gönder

    2Yorumlar

    1. Selamlar hocam. Kampüsümde set açmak istiyorum ama kadından tepki görme çekincem olduğunu fark ettim. Sende de acemilik döneminde bu tarz bir şey var mıydı, nasıl aştın?

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Kampüsler set açmak için en kolay yerler ve bir sürü kadın var. Kampüste set açmakta zor bir şey yok asıl zor olan yoğun sokaklar ve sosyal baskının yüksek olduğu kapalı alanlarda set açmaktır.

        Sil
    Yorum Gönder