Aldatıldığını Anlamanın Yolları

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde sizlere ''aldatıldığınızı anlamanın olası yollarından'' bahsedeceğim. Bu konu fazlasıyla derin ve sıkıntılı bir konu çünkü çok karmaşık bir durumlar içeriyor.

ALDATILDIĞINI ANLAMAK

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Aldatılma Durumunu Kafanda Kuruyor Olabilirsin

Ruh hastası ve kafadan sıkıntılı pek çok erkek var. On binlerce erkekle muhatap oldukça bunun çok daha yaygın bir durum olduğunu fark ettim çünkü öncesinde erkeklerle minimal iletişim kuruyor, kadınlarla çok iletişim halindeydim. Bu sayfanın etkisiyle her türlü erkekle iletişim kurma fırsatım oldu ve bu iletişimler yüzeysel seviyede değil daha derinlikliydi. Tespitlerimden birisinin pek çok erkekte bir paranoya ve kaygı bozukluğu olduğudur. Bu açıdan hiçbir sinyal aldatıldığını göstermese bile her şey iyi gitse bile aldatıldığını düşünen, kadının bunu bir şekilde hiç çaktırmadan başardığına inanan adamlar var. Bu adamlar sonunda ufak bir şeyde patlıyorlar mesela kadın telefona cevap vermiyor. Adam 10 defa arıyor ve saydırıyor ancak olayın altından hiçbir şey çıkmıyor. Hiçbir şey yapmayan kadını ''beni aldatıyorsun orospu'' suçlamasıyla suçladığında o ilişki biter. Kadın senin sağlıksız bir psikolojide olan ruh hastası olduğunu düşünecektir. Ayrıca bu hastalıklı zihin aldatılmaya o kadar takıntılı hale geliyor ki bir çeşit geçmiş travmaların etkisini hissedebiliyorsun. Adamı annesi sevmemişse veya daha önce böyle bir travma yaşamışsa bunun etkisini atlatamamış olabiliyor.
                                   aldatıldığını nasıl anlarsın, aldatıldığını anlamanın yolları, aldatılan erkek nasıl bunu anlar
Aldatılma konularıyla ilgili ilk söyleyeceğim şey bunu kafanda kurma ihtimalin son derece fazla. O yüzden kafanı sakinleştirmen ve anksiyeteni kontrol altında tutman gerekiyor. Eskilerin vesvese dedikleri şey tamamen zihninin kaygı bozukluğuyla düşünmesidir. O yüzden kafanda kurup kurmadığından çok emin olman gerekiyor. Sonuçta aldatılma anksiyetesi hiçbir neden yokken oyuna geleceğinden veya terk edileceğinden korkmak demektir. Bu açıdan sorun tamamen senin zihninle ilgili olabilir. Bundan çok iyi bir şekilde emin olman gerekiyor. Yoksa paranoyak bir manyaksan ilişkiyi hem kendine hem kadına zehir edersin. 

2. Kadınlar Neden Aldatır Bunu Anlamak Gerekiyor

Kadınların aldatmasının nedenleri temelde erkeğinkilerden daha karmaşıktır. Erkek doğası temelde fırsatçıdır ve fırsat bulan pek çok erkek aldatma yoluna gidecektir. Aldatmayan birçok erkek aslında temelde aldatamayan adamlardan oluşuyor yani iyilikten değil fırsatların olmamasından kaynaklanıyor. Tabi ki de erdemli bir erkek fırsatlara rağmen aldatmayı tercih etmeyecektir ancak bu durum lafta söylendiğinden çok daha azdır. Çoğu erkek sözel olarak ahlakçı kesilirken, eylem olarak tam tersi yönde gider. Bu açıdan erkekleri anlamak basit peki ya kadınlar? Kadınlar neden aldatır?

Kadınların aldatmasının temelde üç nedeni var;
  1. Erkeğin ilgisiz bırakması
  2. Erkeğin cinsel yetersizliği
  3. Kadının erkeğe fazla gelmesi durumu.
İlk aldatma sebebi ilgi eksikliğidir. İlgi erkekler için anlamsız bir şey gibi gözükür çünkü erkekler kadınlar kadar duygusal değiller ancak kadın için ilgi önemlidir. Erkeğin duygusal ve iletişim olarak kadınla ilgilenmesi gerekiyor. Bu bir ihtiyaçtır ve kadını ilgisiz bırakmak kabul edilemez bir durumdur. Erkek her nedenle olursa olsun kadını ilgisiz bırakıyor ve önemsemiyorsa zaman içinde kadın bu ilgiyi aşama aşama başka yerlerde aramaya başlayacaktır. Bu durumda da ona ilgi gösterecek pek çok erkek bulabilecektir ki kendi istemese bile dışarıdan gelecek ilgiye hayır demekte zorlanacaktır. Bu açıdan bu bir aşama aşama işleyen süreçtir. Evli pek çok kadın bu sebepten eşini aldatıyor bunun örneklerini sabah kuşağı problemlerinde göreceksinizdir.

Mutlu kadın aldatmaz. Erkeğiyle arasında güçlü duygusal bağlar olan ve gerekli ilgiyi gören bir kadının dünyası kendi erkeğinden ibaret olacaktır. Bu açıdan onu aldatmak gibi bir durumun olması neredeyse imkansızdır.

Kadını ilgisiz bırakmamak gerekiyor. Ciddi bir ilişki içindeysen, ilişkin seni bıktırmış olsa bile, uyumsuzluklar sorun yaratsa bile bu kadınla birliktesin. İlişkide olmak demek sözel olmayan bir anlaşma gibidir. Sen ona ilgi vermek zorundasın o da sana cinselliği vermek zorunda. Bu açıdan bu denge de bozukluk olmamalıdır. Aşırı ilgi vermen gerekmez bu ilgini çok değersiz hale getirir ancak belirli dozda ilgi vermek zorundasın. İlgisiz kalan kadın genelde erkekten bunu defalarca kez talep ediyor. Açık bir şekilde ''benimle ilgilen, bana zaman ayır ve benimle konuş'' gibi talepleri sen görmezden gelirsen kadın sana karşı gittikçe öfkelenmeye başlar. Bu durum uzun süre devam ettiğinde kadının sana karşı iyice kinlendiğini görürsün. Bu durumda kadın gidip aldatayım demez ama bu eğilim artar. Bir süreden sonra sırf senden intikam almak ve sana acı vermek için aldatmaya başlar. Bu tek seferle de kalabilir devamı da gelebilir. Genelde devamı gelen aldatmalarda kadınlarda yakalanabiliyor. O yüzden kadını ilgisiz bırakıp bunu uzun süre yapmak aldatılma ihtimalini arttırır. 

İkinci nedenimiz cinsel ilişki eksikliğidir. Erkekler her zaman seks ister diye bir mit vardır ancak bu mit eksiktir. Erkekler farklı kadınlarla seks yapmak ister. Bir erkek için zor olan şey aynı kadınla uzun süre seks yapabilmektir. Bu bir zevkten ziyade gittikçe zorlaşan bir duruma dönüşür. Evliliklerde seksin ölmesinin nedeni budur. Ayrıca erkeklerde çeşitli erken boşalma ve ereksiyon problemleri de yaşla birlikte artar. Çeşitli performans sorunları olan ya da kadınını yeterince arzulanır bulmayan adamlar cinsel ilişkiye girmiyor. Tabi olay  sadece tek taraflı değil kadında erkeği arzulanır bulmamışsa yani duygusal temelli değil de çıkar temelli bir ilişki varsa o zaman sıkıntı en başta var demektir. Kadın seninle yatmaya isteksizse ve sürekli paranı harcıyorsa bu durumda cinsel hayat en baştan berbat başlamıştır. Siz iki tutkulu aşık olarak değil de sıkıcı bir ilişki olarak başlamışsanız bu ilişkide zaten cinsel çekim yok demektir. Bu tür yatak odası problemleri büyük sorunlara yol açar. Sekssiz kalan erkeğinde aldatma ihtimali yükselir ve uzun zamandır seks yapmamış kadının da aldatma ihtimali artar. Özellikle ovülasyon döneminde daha da istekli olan kadın aldatabilir. Bu tür kaçamak ilişkiler yaşanıyor. Haftada 3 defa iyi bir seks hayatına sahip olan ve erkeğinden ilgi gören kadın aldatır mı? Sanmam. Bu açıdan erkeğin ilişkideki diğer yüklerinin üzerine cinsel performans yükü de biniyor. İlişkinin tatmin ediciliği de önemlidir erken boşalmayı çözmen veya ereksiyon sorunları yaşamaman lazım. Dönemsel olarak performans düşüşleri doğaldır ama bunun aşırı uzun sürmesi kadının zihnindeki yeterli erkek imajına zarar verir. O yüzden bu konuları çözmek gerekiyor, geçiştirmemelisin. Bir sıkıntı varsa uzmandan yardım al. Çoğu erkek bu konularda atıp tutuyor ama gerçekte olanı inkar ediyor. Sen makine değilsin her şey olabilir bu yüzden de bu tür sıkıntılar fazlasıyla yaygın.

Kadınların aldatmasının bir diğer nedeni de kadının erkeğe fazla gelmesi yani kadınların deyimiyle ''beni taşıyamıyordu'' durumudur. Bazen kadın erkekten çok daha iyi durumdadır cinsel piyasa değeri erkeğin üzerindedir. Bazen de kadın güzel ve genç olmasa bile erkeğin çapsızlığından dolayı kendisini erkekten daha değerli hissedebilir. Erkeği benimsememeye ve ilginç bulmamaya başlayabilir. Bu durumda kadın erkeği aldatmaya eğilimli hale gelebilir çünkü birçok durumda ayrılmak toplumsal koşullardan dolayı mümkün olmuyor. Erkeğin fazla beta, edilgen ve sıkıcı olması durumları buna yol açıyor. Ayrıca erkeğin fazla kaybetme korkusu yaşaması, kadına aşırı ilgi vermesi ya da aşırı provider rolde kalması bunlara yol açıyor. Bu açıdan tam tersinin olması lazım kadın hissiyat olarak 'acaba bu adam ne haltlar yiyor beni aldatıyor mu?' diye düşünmeli. Bu tür dinamiklerde kaybeden bir beta olursanız aldatılma ihtimaliniz artar. Sosyal medya etkisiyle aldatmak artık fazlasıyla basitleşti yani çok bir efor bile gerektirmiyor. Bu açıdan erkeğin kendini değiştirmesi ve geliştirmesi gerekiyor. Burada geliştirmekten ziyade değiştirmek önemli. Bu tür durumda aldatılan erkekler sadece en başarısızlar olmuyor pek çok başarılı erkekte bu yüzden aldatılabiliyor. İletişim kurma tarzı, davranış ve eğlence anlamında değişimler. İrrasyonel özgüven göstermek ve sosyal dinamikleri domine edebilmek bu riskleri azaltır.

3. Aldatıldığının İlk İşareti 'Kadının Umursamazlığı'

Aldatan kadının ilk işaretine girelim. Bir kadın birden çok erkeği aynı anda önemseyemez. Kadın yattığı adama odaklıdır bunun nedeni evrimsel olarak yattığı erkeği etrafında tutmak istemesiyle alakalıdır. Bu açıdan kadın başka bir adamla yatıyorsa aslında o erkeğe odaklanmaya başlar. Uzun ilişkide kadına ilgi göstermediğin durumda artık kadında seni çokta umursamıyorsa iletişim kanalları azalmışsa o zaman aldatılıyor olabilirsin. Buna aldatma demek bile zor çünkü zaten ilişkiniz bitmiş, alışkanlıktan devam ediyor olabilir. Kadın artık seninle iletişim kurma çabasından vazgeçmişse ve aranıza bir çeşit iki yabancı soğukluğu girmişse, kadın senden artık ilgi de talep etmiyorsa başka bir adam olabilir. Bir süre sonra seni terk edip yeni adamla da ilişkiye başlayabilir. Birçok zaman kadınlar bir erkeği tam bırakmadan önce başka bir dalı tutuyor. Bu da seni aldatan kadının zamanla seni tamamen hayatından çıkartmasına yol açıyor. Bazen de bu tür ilişkiler kısa sürüyor ama ne olursa olsun yeni erkek kadının zihninde eskisinden çok daha iyi gelebiliyor. Birçok adam aldatıldığı zaman kadının birlikte olduğu adam çokta iyi olmuyor. Hipergamik olarak senden daha başarılısıyla falan aldatmıyor. O an duygusal boşlukta olan kadının o boşluğunu dolduran senin gibi bir adam yerini alıyor.



Kadının sana umursamazlık, soğukluk, geç cevaplar, geçiştirmece şeyler söylüyorsa bu ihtimal var demektir. Sosyal medyada yeni erkeklerin istekleri kabul ediliyorsa ve daha fazla süslenmeye, kız kıza dışarı çıkmaya başlamışsa senin için kırmızı alarmlar çalıyor demektir. Bu çokta gizli bir aldatma şekli değil sinyaller ortada ve bunları görmekte kolay ancak pek çok erkek öylesine umursamaz oluyor ki aldatıldığını anlayınca buna şaşırıyor ve kahroluyor. Oysa tüm her şey çok bariz gerçekleşmiş bunları görmemek için gözünün kör olması gerekiyor. Biraz sosyal dinamiklerden anlayan adam bu tür şeyleri önler. İlişkiyi ya toparlar ya da bitirirsin ama alışkanlıktan dolayı ölü ilişkiyi devam ettirirsen önce aldatılır, sonra terk edilirsin.

4. Kadının Cinselliği Koşullu Vermesi Ya Da Hiç Vermemesi

Kadın artık seninle yatmıyorsa veya koşullar dayatıyorsa sana karşı bu durumda hiç iyi değildir. Arzu dinamikleri tamamen değişmişse ve seninle yatmaktan tiksinir veya kaçınır hale gelmişse bu durumda sorun var demektir. Tabi bu direkt aldatılıyorsun sinyali değildir eğer sen kendine bakmıyorsan yani iyice şişmanlamış, leş gibi kokan, bitik ve depresif adamsan da kadın seninle yatmaktan kaçınır. Kadınlar kaybedenlere cinselliği vermek istemez çünkü bu kadın içgüdüsüne terstir. Bu açıdan kendini salmaman lazım yoksa saldığında bundan kaçınması aldattığı anlamına gelmeyebilir.


Bir kadın seni aldatıyorsa açıkçası sen onun için tiksinç hale gelirsin ve sana karşı olumsuz duygular beslemeye başlar. İstese de sana karşı samimi olamaz ve yatak odasının heyecanı kalmaz. Seninle olan cinsel ilişkisi koşullara dayanmaya başlar. Bana şunu al, bana şunu yap veya şunları istiyorum diyerek seninle pazarlık yapmaya başlar. Bu durumda ortada arzu yoktur ve ilişkide olsanız dahi cinselliği hak etmediğini düşünüyordur. Bu açıdan da şartları sağladığında geçiştirmece bir sevişme yaşarsınız. 

5. Sana Aşırı Derecede Sinirlenmesi ve Tahammül Edememesi

Kadın, aldattığı erkeğe karşı gittikçe artan miktarda bir öfkeye sahip olur. Ayrıca gittikçe tahammülü azalır çünkü artık eski erkeği 'erkekten görmemektedir'. Kadın sadece yattığı adama sadık ve sevecen olur. Bu açıdan denkleme yeni bir adam dahil olmuşsa işte o zaman eskisinin işi biter. Bu ise kadının davranışlarına yansır. Pek çok zaman kadınların aldatılmasının anlaşılmadığı, kadınların bunu gizlemekte iyi olduğu söylenir bu doğrudur ancak daha da doğru olan bir şey çoğu erkeğin sinyalleri görememesidir.

Aldatılan erkek hayatına normal akışta devam ederken bunu fark etmemiş olabilir ancak kadını artık ona karşı daha mesafeli, soğuk, sinirli ve azarlayıcı olmaya başlar. Erkekle daha az iletişim kuran kadın sürekli onu azarlamaya, aşağılamaya ve sinirlendirmeye çalışır. Kadının adama tahammülü kalmamıştır onu hayatında istemiyordur ama aldattığı içinde ayrılma noktasına gitmez. Bu açıdan da negatiflik ilişkide artar, kadın daha az iletişim kurar ve ilgi talep etmez.


Bu durumla ilgili dikkat edilmesi gerekilen şeylerden birisi regl olan kadınlarında bazen aynı şekilde davranabildiğidir. Bu açıdan bu tür bir sinyal direkt ''aldatılıyorum galiba'' diye yorumlanmaz o yüzden genel olarak diğer şeylere de bakman lazım. Ayrıca regl 3-5 günde geçer eğer uzun süre geçmesine rağmen bu tutum devam ediyorsa aldatılıyor olabilirsin. Kadının sana bu kadar kinli olması genelde seni aldatmasından kaynaklanır ancak bazen diğer sebeplerde olabilir. Senin annen, arkadaşların veya yaşamınla ilgili bazı şeylere de tahammülü kalmayabilir. O yüzden tek madde üzerinden hiçbir zaman aldatılıyorsun diyemeyiz her zaman diğer şeylerle birlikte genel bir çerçevede düşünmeliyiz.

6. Arkadaşlarıyla Senden Daha Fazla Vakit Geçirmesi

Kadın senden daha çok arkadaşlarıyla vakit geçiriyorsa ve seninle minimum iletişim kuruyorsa bu durum aldatılıyor olacağını ki bu olmasa bile kısa süre sonra aldatılacağını gösterir. Normal sağlıklı bir ilişkide kadın için erkek arkadaşı dünyasının merkezi gibidir, bu seviyede olmasa bile en önemli konumdadır. Evrimsel olarak kadın beyni erkeği öncelik haline getirir bunun sebebi ilişki kurduğu adamı etrafında tutmaktır çünkü hamile kalırsa çocuğun babasına ihtiyaç var. Bu sebeple sağlıklı bir ilişki içindeyken kadının seni darladığını, senin ilgini talep ettiğini, seninle konuşmak istediğini, sana fikir sorduğunu ve seni özlediğini görürsün. Seni seven ve saygı duyan kadın için onun hayatında merkezdesindir. Bu açıdan arkadaşlarından daha çok seninle vakit geçirir. Bunun tam tersi duruma dönüşmesi ise ciddi bir sorundur. Birçok sevgilisi olan kadın sanki sevgilisi yokmuş gibi arkadaşlarıyla takılmaya başladığında zaten o ilişkiyi kafalarında çoktan bitirmiş oluyor. Dışarıda mekanlarda takılmalar, eğlence mekanlarına gitmeler, aktif sosyal medya kullanımı ve daha fazlası peş peşe geliyor. Sonuç olarak ise erkeği aldatabiliyor.

Ayrıca bu durumdaki kadınlar genelde sevgilileri olduğunu hep gizlerler. Mesela sosyal medyada sevgilisiyle olan fotoğrafları olmaz, öne çıkan hikayelerde olmaz, hakkında kısmında tarih olmaz yani erkek yok hükmündedir. Sosyal ortamlarda sevgilisini davet etmez ve erkeğin mesajlarına geç cevap verir, aramaları açmaz ya da geçiştirir. Bunlar çok bariz sorunlardır ve bu tür durumlarda erkeğin kıskançlığı artmasına rağmen ilişki düzelmez. Tabi bu duruma düşen erkek eğer bu sorun devam ediyorsa ilişkisinin hissiyat olarak bittiğini kabul etmeli ve alışkanlıktan devam ettirmemeli. Bu duruma düşmüşsen yapacağın en iyi hamle kendine çeki düzen vererek kendinin de bu oyunu oynaman gerektiğidir. Sen kadından bu aşamada kurtulursan en azından aldatılmamış olursun.

7. Sana Hiçbir Şey Anlatmaması

Pek çok erkek kadının bir şey anlatmasını sorun olarak görür. Kadınlar genelde erkeğin reaksiyonunu test etmek için ve kıskandırıp tepkisini görmek için pek çok şeyi anlatırlar. Mesela kız sevgilisine ''bugün yakışıklı bir çocuk benden numaramı istedi ama vermedim tersledim'' diyerek anlatır. Bazen başka erkeklerden bahsederek aslında erkeğin reaksiyonunu görmek ister. Kadının diğer erkekler umurunda değildir sadece seninle olmakla doğru mu yaptı görmek ister. Genelde amatör erkekler bu tür şeylere aşırı sinirlenir ve kıskanır ama bu bir testten kalmanın en kolay yoludur. Bu tür şeyler temelde bir sorun bile değildir sağlıklı ilişkinin doğasında vardır ama düz mantık düşünen adamlar bunu anlamaz normal olan şeyi yanlış olarak görür. Kendisine sanki büyük saygısızlıkmış gibi davranarak duygusal triplere girerler. Bu mental güçsüzlüğün göstergesidir bu oyunu oynayamayacak çapta olduğunun ispatıdır.


Asıl sorun kadının sana bazı erkeklerden ve olaylardan bahsetmesi değildir. Bırak kadın her zaman sana her şeyini anlatsın. Senin hoşuna gitmeyecek diye kendini filtrelemesin. Unutma ''bir kadını sana karşı dürüst ve net olduğu için cezalandıramazsın''. Sana her şeyi anlatması iyidir ister senin hoşuna gitsin ister gitmesin. Kadın seninle iletişim kurmalıdır. Sana her şeyi anlatan kadın seni aldatmaz bu kadar basit. Seni aldatacak kadın hiçbir şey anlatmaz, masum ve kendi halinde gözükür sonra arkandan iş çevirir. Bir kadın zaten seni aldatacaksa bunun işaretlerini gizlemeye çalışır yoksa başka erkekten bahsetmesi seni onunla aldattığı anlamına gelmez. Aldatan kadınlar birçok zaman erkeğe hiçbir şey anlatmıyor ki bu anlatacağı şeyleri genelde yakın kız arkadaşlarına anlatıyor. Aldatmalarını bile anlatıyor çünkü bu kadın doğasında bir ihtiyaç. Bu açıdan kız arkadaşın sana hiçbir şey anlatmıyorsa o zaman ilişkinizde büyük bir problem var demektir.

8. Sonuç

Aldatılmayı anlamak karmaşık ve sıkıntılı bir konudur. Bu açıdan iyice emin olmadan veya net kanıt bulmadan öfkeyle hareket etmemelisin. Kafanda kuruyor olma ihtimalini iyi anlamalısın çünkü sebepsiz yere öfke patlamasıyla haksız şekilde kadını suçlarsan iyi giden ilişkinde düzelmez bir yara açabilirsin. Hiçbir kadın kafadan hasta bir erkeğin anlamsız suçlamaları ve güven sorunlarıyla uğraşmak istemez. Bu tür bir korku (aldatılma ve terk edilme korkusu) sahibi olduğunu göstermekte seni özgüvensiz ve zayıf gösterir.  O yüzden net sinyaller ve kanıtlar bulman gerekiyor.

Aldatıldığına dair güçlü sinyaller alıyorsan ve bahsettiğim sorunların birden çoğu varsa o zaman ilişkini bitirmelisin. İlişkinden ders çıkartmalı ve kendini toparlamalısın çünkü bu tür acı deneyimler genelde çok şey öğretir. Akıllanmanı ve hayata gerçekçi bakmanı sağlar. Ayakları havada tozpembe romantizmden seni kurtarır ama bir yandan kadın düşmanı ya da travmalarla dolu bir adam da olmamalısın.

Üst sınıf bir erkek kendisini aldatan kadınla iletişimi keser ve onu hayatından atar. Orta sınıf erkekler ciddi travma yaşıyor bunu atlatmakta zorlanıyor ama mantıksal davranarak olayları çözüyorlar. Alt sınıf erkekler en duygusal ve tehlikeli olanlar bu kişiler içgüdüsel-duygusal davranarak intikam almaya çalışıp istenmeyen şeylere yol açıyorlar. Bu açıdan kendi hayatlarını daha da çok mahvediyorlar. Alt sınıf bir adam olmayın aptalca hatalarla değmeyecek bir kadın için kendi geleceğinizi riske atmayın. Acınızı yaşayın, acıdan öğrenin ve acıyla gelişin. Bu tür darbeler akıllanmak içinde iyidir efendi erkeğin ölümünü piç erkeğin doğuşunu sağlar.

Ayrıca bu makaleyi okumanızı öneririm;

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)