İnstagram'ın Önemi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
2

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''instagramın önemi ve neden sağlam profil oluşturmanız gerektiğini'' tüm nedenleriyle açıklayacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    İNSTAGRAM'IN ÖNEMİ

    1. İnstagram Her Şeydir

    Günümüz sosyal hayatında instagram alternatifsiz bir uygulamadır. Çeşitli uygulamaların hiçbirisi instagramı geçememekte ve instagramda rekabete göre kendine eklemeler yaparak (snapchat'ten hikaye, Tiktok'tan Reels) kendini güncellemektedir. İnstagram eskisine göre çok şişmiş ve yoğunlaşmış olmasına rağmen hala alternatifi yok. Bu açıdan Facebook bir ihtiyar kahvehanesine dönmüş, Twitter çok politik ve anonim kişilerin toksikliğiyle dolu ve Tiktok amaçsız videolar platformu. 

    İşin hayat tarzı, sosyallik, flört ve çeşitli etkenler açısından instagramın alternatifi yok. Hem direkt flört uygulamalarından (tinder, bumble, okcupid) daha verimli hem de sosyal bir platform. Kimse %100 flört veya %100 sosyallik amaçlı kullanmıyor. Herkes iki türlü kullanıyor ve instagramdan tanışıp sevgili olmak kadınlar tarafından normal karşılanıyor. Mesela Tinder'dan tanışmayı birçok kız hala normal bulmazken, instagramdan tanışmak normal. Mesela bir kız diğerine ''yeni bir çocukla tanıştım'' dediği an diğer kızlar ''göster bakalım instagramını'' diyorlar. Yani kimsenin yadırgadığı bir şey değil ve instagram şart.
    instagramın önemi, ideal instagram erkek profili, erkek instagram profil örnekleri, alfa erkeğin instagramı

    2. İnstagram Değer Gösteriminin En Kolay Yolu

    İnstagramda ne paylaşılır?

    Hayatında neler yapıyorsan onu paylaşırsın sadece daha ihtişamlı ve güzel gözükür. İnstagramın amacı insanların en pozitif ve mutlu anlarını abartarak paylaşmasını sağlamaktır. Normalde gösteremeyeceğin ve görgüsüzlük olacak her şeyi paylaşabilirsin. Yemeğini, giyimi, arabanı, müziğini, düşünceni, gezdiğin yerleri, konseri vs paylaşmana olanak sağlar. Bu o kadar önemlidir ki insan doğasındaki sosyal rekabeti çok arttırmıştır. Sırf instagram yüzünden telefonların kameraları inanılmaz gelişim göstermiştir düşünün instagram olmasa insanlar bu kadar çok video-fotoğraf çekme ihtiyacı hisseder miydi? Pek sanmam.

    İnstagram değer göstermenin en kolay yoludur. Sporunu da paylaşırsın yurt dışı gezisini de ve yaptığın her şeyi süsleyerek paylaşman gerekir. Bu işin raconu budur ve buna adapte olmak gerekiyor. Eğer aktif instagram kullanmıyorsan bu defa insanlar senin yaşamadığını, sıkıcı olduğunu ve ilginç olmadığını düşünür. Özellikle de flört edeceğin kızların çoğu hikayelerine ve gönderilerine önem veriyor. Tabi kadınlar instagramın aşırı uzmanı olmuş bir erkek istemiyor ancak belirli seviyede sosyal yaşantısı yani EĞLENCESİ olan erkek istiyorlar.

    Bir tarafta gezen, mekanlardan hikaye atan ve konsere giden bir erkek düşünün. Düzenli hikayeler atıyor ve paylaşım yapıyor. Diğer tarafta ise hiçbir şey paylaşmayan bir erkek var diyelim en son gönderisi 2 yıl önceden kalma. Şimdi bu iki erkek bir kıza mesaj atsa hangisinin başarı şansı daha yüksek? Hangisi daha kolay buluşmaya çıkar?

    Cevap basit; aktif olan. Eğer aktif değilsen işin zor çünkü eğlence vaat edemiyorsan oyunu kuralına göre oynamıyorsun demektir.

    3. Kadınla Nereden Tanışırsan Tanış İş İnstagrama Bağlanıyor

    Ben instagram kullanmam bana göre saçma ve anlamsız diyebilirsin. İnstagram yüzeysel ve basit insanların ucuz hayatlarıyla görgüsüzce şov yaptığı bir sahte platformda diyebilirsin. Tüm eleştirileri anlamak zor değil ve haksızda değilsin. Ancak kadınlarla ilişkilere önem veriyorsan haftada 1-2 buluşmam olsun, yatağımdaki hatunlar değişsin istiyorsan önem vereceksin kardeşim.

    Ben gündüz oyunuyla tanışırım sanalla işim olmaz diyor olabilirsin. Gündüz oyununda set açarsın, flört edersin ve iş kapanışa geldiğinde kıza dönüp telefonunu uzatarak ''numaranı yaz güzel sohbetimize kahve eşliğinde başka zaman devam ederiz'' dediğinde kız sana ''kusura bakma tanımadıklarıma numaramı vermiyorum ama instagramımı verebilirim'' dediğinde ne yapacaksın? Numaraya mı zorlayacaksın? Ya da ''ben instagram kullanmıyorum orası sahte hayatlara sahip insanların yeri ben gerçekte yaşamayı tercih ederim''  diye havalı cümleler kurabilirsin. Ancak kızın bilinçaltında ''garip birisi insta da vermiyor galiba sapık ya da psikopat olabilir'' fikrini oluşturursun. Bu ise başarını sabote eder. Aykırı olacağım diye garip adam olmayacaksın.

    Gece hayatına takılırım ben bar ve clubların adamıyım diyebilirsin. Mekana dam olayını hallederek girersin. İçkini alır hatunları keser ve bir süre sonra yaklaşmaya başlarsın. Gece hayatında saatler ilerledikçe sosyalleşme artar. Kadınlar rahatlar ve kendilerini sana açarlar ama birçok hatun grupla birlikte gelir ve gider. O an götürme şansın düşüktür ve ayrılırken numara istersin kız sana dönüp ''kullanıcı adım aysebilmemne'' falan der bu defa iş yine instagramına düşer. Kahrolsun instagram desen de kadınlara erişimin en kolay yolu budur.

    Ben sanaldan karılara yazmam, sokakta karı kovalayacak kadar düşmedim veya gece mekanlarındaki abazanlardan değilim. Ben yol, yordam ve adap bilirim diyip ortamlara girersin. Ortamlarda bile instagramın önemi çok büyüktür. Aynı ortamdaki hatunlar seni ekler ve hikayelerine cevap verirse kendini çok daha iyi yansıtırsın. Bu açıdan avantajların ön plana çıkar, sohbetler ilerler. Aynı ortamdaki kızı bile çoğu zaman instadan bağlarsın çünkü ortamdaki sosyal sohbet flörte pek izin vermez. Kızla instagramda bire bir konuşarak süreci ilerletirsin.

    Gördüğünüz üzere ne yaparsanız yapın hatta kızlardan whatsapp alıp oradan konuşsanız bile kızlar bir süre sonra sizden ''ya senin instagramın neydi söyle de ekleyeyim?'' diyecektir. Bu açıdan profil boktansa işin biter ve profilin yoksa garip karşılanır. Bundan kaçış yok bu oyunun bir parçası haline geldi. Sosyal hayatın son 10 yılına instagram artan şekilde hükmediyor. Özellikle 2018'de hikaye özelliği eklendikten sonra instagram kullanımı aşırı oranda arttı.



    4. İnstagramdan Kızlara Erişiyorsan Direkt Buluşursun

    İnstagram bir kestirme yoldur. Bir önceki maddede bahsettiğim bir şey vardı o da nereden tanışırsan tanış iş yine instagrama bağlanıyordu. Eee o zaman öyle bir durum varsa instagramdan direkt kızları bulmak bir KISA YOLDUR.

    Evet bu doğru instagram çalışıyorsa çok fazla daygame, nightgame veya sosyal ortam oyunu yapman gerekmez. Sohbet, muhabbet ve buluşmayla işi bağlarsın. Bu açıdan daha az efor harcamış olursun ve buluşmalar daha sık yaşanır. Senin için artık buluşmalar basitleşir çünkü amaç kadınlara erişmek ve iletişim fırsatı yakalamaksa instagram bunu kolaylıkla yapmanı sağlar.

    5. Vasat Adamsan İnstagram Çalışmaz

    Vasat bir durumdaysan instagram çalışmaz. Düşük değerli erkeklerin instagramı şişirmesi ve kızların dm kutularını meşgul etmesi olağan bir durumdur. Bu abazan tayfanın profilleri leş gibi, kaliteleri düşük ve vasattır. Berbat fotoğraflar ve varoş hayatla bir şeyler denerler ancak olmaz. İnstagramın çalışması için kendinin en az 6/10 seviyesinde olman ve profilinin 7.5/10 seviyesinde olması gerekir. Boktan bir profille kız tavlanmaz yani bu işi tamamen mesajlaşma oyununa bırakarak olmaz.

    Profilinde sağlam portre fotoğraflar, aktivite fotoğrafları ve gezme-eğlence fotoğrafları olmalıdır. Hikayelerin kaliteli, net ve güzel olmalıdır. Profilinin amacı SOSYAL DEĞERİ yüksek göstermektir. Maalesef çoğu erkek bunları beceremiyor yani poz vermeyi, bir hikayeyi estetik şekilde çekmeyi ve diğer şeyleri başaramıyorlar. Bu durumda profilleri vasat oluyor ve sıfır geri dönüş-sıfır mesaja cevapla depresyona giriyorlar. İnstagram çalışmadığında acayip berbat hissettirir çünkü tüm kadınlar senin varlığını yok sayar sana şans tanımazlar.

    6. Sağlam İnstagram ve Mesajlaşma Oyunu İşin Sırrıdır

    Mesajlaşma oyunun %40-50 oranında öneme sahiptir ve %50-60 kadar da profilin önemlidir. 

    Profilin ne kadar sağlamsa mesajlaşma oyununa duyduğun ihtiyaçta o kadar azdır.

    Mesajlaşma oyununun işe yaraması için profilinin belirli kalite üstünde olması şarttır.

    Ancak mesajlaşma oyunun kötüyse profilin sağlam olsa da iş yapamayabilirsin bu durum sana bağlı. Bazı erkekler çok sağlam profillerle bile iş yapamıyor aptalca hatalar yaparak kızları kaçırıyorlar.

    Profil dikkat çekmek ve iletişim fırsatı yaratmak açısından önemliyken; mesajlaşma süreçleri ilerletmeni sağlar.

    7. İnsagram Rekabetçi Bir Platform

    Doğal olarak çoğu başarılı ve skor yapan erkekler genelde instagramla yapıyor bu işi çünkü avantajlarını sergiliyorlar. Bu platform rekabetçi olduğundan senin de kendini en iyi şekilde yansıtman gerekiyor. Bu platformda kısa sürede aşağılık kompleksi, yetersizlik ve değersizlik hissi yaşamak normaldir. Sosyal rekabet erkekler arasında çok uç noktalara gitmiştir ki bu normal hayatta da böyledir. Erkek olmak demek iki uca dağılmak demektir. Mesela bazı erkekler çok avantajlı oluyor adam uzun boylu, yakışıklı, zengin ve mavi gözlü falan oluyor yani adamda 4-5 artı puan var. Bazı erkekler ise kısa boylu, çirkin, fakir ve asosyal oluyor. Bu da eksi 4-5 puan yapıyor. Bu durumda REKABET ADİL ve EŞİT DEĞİL.

    Oyuna küsen ve sosyal rekabetten kaçan çok adam var bunlar zaten direkt kaybettiği için yapacak bir şey yok. Rekabete katılacak ve kendini zamanla değerli hale getireceksin. Bu platformda iyi olmaya uğraşacaksın. 1 sağlam fotoğraf için 300 fotoğraf çekilmen gerekiliyorsa çekileceksin. Bir hikayeyi atmak için 80 fotoğraf çekmen gerekiyorsa çekeceksin. İnstagramın senin VİTRİNİNDİR bir çiçekçinin kendi bahçesine baktığı özenle bakacaksın. Bu noktada hem kaliteyi arttıracak hem de kadın sayısını arttıacaksın.

    8. Küçük Şehirler İçin İnstagram Tek Çare

    Büyük şehirde instagram kullanmadan gece ve gündüz oyunu yapılabilir ancak bu iki seçenek küçük şehirde yok. Amatör birisinin küçük şehirde gündüz oyunu yapması fazla tehlikeli olabilir. Gece oyunu imkanı da yok birkaç mafyatik mekanda oyun yapılmaz başınız belaya girer.

    Küçük şehir sosyal ortam ve tanınma yeridir. Burada her çöplüğün horozu olur ve piliçleri onlar götürür. Sosyal ortama oynayıp oradan hatun düşüreceksiniz ancak bu olmuyorsa tek çare instagramdır. Küçük şehirdeki birçok hatunu profiline toplayacak oradan sohbeti kuracak ve ilerletip cinselliği GİZLİ ŞEKİLDE yaşayacaksın. İnstagram sana bu şansı tanır yoksa küçük şehirde Tinder gibi flört uygulamaları da çalışmaz. Ayrıca küçük şehirde yaşayan çoğu erkek vasat olduğundan az biraz sağlam profille şehrin iflah olmaz çapkını olabilirsin.

    Yorum Gönder

    2Yorumlar

    1. neden erkekler bu kadar çok cabalamak zorunda ve kadinlar sıfır çabayla yuksek ilgi ve mutlu bir hayat yaşıyor bazı şeylerin esitlenmesi lazım insanliktan çıktı her şey..

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Doğanın kanunları ve erkekler çabalamak zorunda değil. Bu bir zorunluluk değil gereklilik eğer bazı şeyleri istiyorsan çabalarsın istemiyorsan uğraşmazsın. Bir cuma gecesi evde yalnız başına oturan ve depresyonda olan bir ezik olmak istemiyorsan uğraşacaksın. En azından cuma gecesini bir hatunla kahve içerek geçirirsin, yalnız uyumazsın. Hayatta bedavaya hiçbir şey yok uğraşacak, efor harcayacak ve mücadele edeceksin.

        Sil
    Yorum Gönder