Karakter Derinliğinin Kadınlarla İlişkide Önemi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''karakter derinliğinin kadınlarla ilişkilerdeki öneminden'' bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    KARAKTER DERİNLİĞİ

    1. Karakter Derinliği Nedir?

    Karakter derinliği bir insanın karakterinin kompleksliğiyle alakalıdır. Bir erkeğin karakteri ne kadar derinse bir kadınla kuracağı bağ o kadar güçlü olacaktır. 

    Karakter derinliğini  belirleyen şeyler; 
    • Yaşanmışlıklar, tecrübeler ve deneyimler
    • Entelektüel kapasite
    • Hayatı anlamak ve doğru yorumlamak
    • Spesifik zevklere ve beğenilere sahip olmak
    • Farklılık
    • Yüzeysel olmamak, sohbetlerin karmaşıklaşabilmesi
    • Çeşitli alanları anlamak
    • Yargılayıcı olmamak onun yerine anlamaya çalışan birisi olmak
    Karakter derinliğine sahip erkekler genellikle çekicilik oluşturmakta zorlanırlar ancak bir kadınla süreçleri ilerlediğinde kadını kendilerine aşık etmekte fazlasıyla iyi olabiliyorlar. Bu kasıtlı bir çabadan ziyade açıkçası kadının erkeği keşfetme ve keşfettikçe hayran olma durumuyla alakalıdır.

    2. Yüzeysel Erkeklerin Neden İlişkileri Kısa Sürede Çöker?

    Yüzeysel yani karakter derinliği olmayan, fazlasıyla sıradan erkeklerin ilişkileri kısa sürede çökmektedir. Problemler çok bariz kendini göstermekte ve kadının erkeğe olan ilgisi sönmektedir. En önemlisi ise kadının erkeğe olan saygısı, hayranlığı ve tahammülü bittiği için artık mutsuz olmasıdır. Mutsuz kadın, o ilişkide erkeğe mutluluk vermeyecektir. Bu durum erkeğin yüzeyselliğiyle alakalıdır. Sıradan erkek futbol, araba, siyaset ve bir iki konu dışında kapasite sahibi değildir. Bu açıdan hayatı anlamamış, belirli deneyimlerden yoksun ve derinlik oluşturamamıştır. Yüzeysellik en çok sohbete yansır çünkü bir insanın derinliği yoksa sohbet derinleşmeyecektir. Yüzeysel konular üzerine konuşacak ve her zaman aynı şeyler konuşulduğu için artık sohbet ölecektir. Bu durum ilişkide artık paylaşılacak bir şey kalmamasına ve bir süre sonra da cinsel hayatında bitmesine yol açacaktır. Yüzeysel olan şeyler hızlı tükenir.

    Karakter derinliği varsa konuşulacak çok şey ve paylaşılacak pek çok durum vardır. Hayata dair çok şey konuşulabilir çünkü insan kültürü çok genişlemiştir. Bu zevkleri de derinleştirmektedir. İnsan medeniyeti ve kültürüne duyulan hayranlık zaten insanın karakteriyle zevklerini şekillendirir çünkü tüm medeniyeti kısa sürede anlamanı sağlar. Bu kapasiteden yoksun birisinin bunu anlaması zordur çünkü avam tayfa amele gibi yaşamaya devam edecektir. Yüzeysellik bu açıdan ciddi bir sorundur çünkü kadın tavlama sanatı ileri seviyede ciddi bir karakter derinliği istiyor. Eğer karakter derinliği yoksa kadının seni kısa süre ilgi çekici bulması sonrasında ise kısa sürede senden sıkılıp başkasına ilgi duymasına yol açar. Karakterin derinliği zayıf olduğundan ilgiyi uzun süre üstünde tutamayabilirsin.

    3. Güzel Kadınlar Neden Karakter Derinliği Olan Adamlara Aşık Olur?

    Güzel, gerçekten çok güzel ve seksi kadınlar genellikle karakter derinliği olan adamların karakterlerinde kaybolurlar. Bu ilginç bir fenomendir çünkü normalde olmaması gerekilen bir şey gibi durur. Güzel kadınların sadece milyoner veya manken olan adamlara aşık olması sıradan bir sağduyunun sonucu gibi gözükmektedir. 

    Peki bu durum nasıl oluyor?

    İlk olarak güzel ve seksi bir kadın her zaman erkek uzmanıdır. Bu erken yaşta başlayan bir hayat deneyimidir. Tüm erkeklerin gözü üzerinde, erkekler sana ilgili, kibar, yapışkan ve bunaltıcıdır. Bu çok erken yaşlarda başlar mesela 16-17 yaşlarında lisedeki güzel bir kız bile erkek ilgisini en yüksek dozlarda görür. Zamanla bu ilgiye alışır ve ilginin dozu gittikçe artabilir. Kendisine aşık olanlar, evlenme teklif edenler, her şeyi sunanlar derken güzel bir kadının sonsuz seçeneği ve hiçbirine ayıramayacağı ilgisi söz konusudur. Güzel kadınlar sıradan erkeklerden kolay sıkılırlar. Belki sıradan erkek hayatında hiç güzel kadınla baş başa ilgili sohbet etmemiştir çünkü bu kendisi için inanılmaz yüksek bir seviyedir. Doğanın koyduğu sosyal ayrımları aşamamıştır ama güzel bir kadın için belki de sıkıcı geçen 500. buluşma olabilir. Sıradan erkeğimizin hayatında ve kendisinde hiçbir spesifik ilgi çekici derinlik yoktur. Daha önce duyduğu iltifatlar, daha önce duyduğu sıradan sohbetler ve devamı gelir. Sıradan erkeklerin çoğu kendi potansiyelinin çok daha altındaki kadınlarla yapabilir. Üst lige çıkmak farklı bir olay ve çok etken var.

    Peki güzel kadınımız niye karakter derinliğine önem veriyor?

    Tok açın halinden anlamaz derler ancak açta tokun halinden anlamaz. Açın tek derdi karnını doyurmaktır oysa tok insanın tek derdi can sıkıntısıdır. Hayatta belirli noktadaysan ve pek çok şeyi denemişsen can sıkıntısı seni ele geçirir. En çok sıkılan kadınlar hangi grup? Güzel ve seksi hatunlar... Bu kadınlar bir yandan eğlenceye çok düşkündürler çünkü bitmek bilmeyen can sıkıntısının geçici çözümü budur bir diğer çözüm ise bir erkekle kafayı bozmaktır. Bilin bakalım yüzeysel erkeğin kafayı bozulacak hangi özelliği var? Maalesef hiçbir özellik bulunmuyor. Kadının kafayı bir erkeğe takması için onu tam anlayamaması ve ''bu adamda bir gariplik ve farklılık var demesi'' gerekiyor. İşte güzel hatunu bağlayan şey budur. Seni anlayamadığında, karmaşık sinyalleri çözemediğinde ve seninle sohbetin kalitesine hayran kalıp, karakterinden etkilendiğinde sana aşık olmaya başlar. İstediğini daha az verirsen kadın seni daha çok ister.



    4. Aşırı Düşünen Adamların Karakteri Derin Midir?

    Aşırı düşünce bir beyin fırtınası, realizasyonlar ve pratik hayatı tatmayı getiriyorsa evet.

    Ancak aşırı düşünme boş mental mastürbasyonlar, kendi kendine gömülmek ve daha berbat toksik hale gelmeye yol açıyorsa hayır.

    Aşırı düşünmenin faydası pek yoktur. Karakter derinliği fazla düşünülerek oluşmaz. Yaşamı anlamak, okumak, dinlemek, gezmek, deneyimlemek ve diğer şeylerle oluşur. Bu açıdan yaşayan ve anlayan adam olmak gerekir. Eğer yaşamıyor sadece düşünüyorsa o adam kaybolmuş bir ruh gibidir hayatta rotası yoktur. Bu açıdan kendi içine gömülmüştür ve gittikçe kendi içinde kaybolur. Oysa karakter derinliği yaşamın içinde olmak ve onu aşmakla ilgilidir. Hayatın pratiğini anlamak ve derinleşmekle ilgilidir. Gelişim, değişim, dönüşüm ve olgunlaşmakla ilgilidir. Bu açıdan olgun erkeklere kadınların daha fazla aşık olması sık rastlanır çünkü karakter derinliği çoktan oluşmaya başlamıştır. Bu ilgi çekicidir, seksidir ve önemlidir.

    5. Karakterimiz Nasıl Derinleşir Diye Soranlara Öneriler

    Karakter derinleşmesi senin hayata yaklaşımınla alakalıdır. Herkesin ilgisi aynı yönde değildir. Yüzeysel erkekler hareketli şeylerle meşgul olmayı seçerler çünkü can sıkıntılarını bu götürür. Pratik hayatın akışında reaksiyon vererek yaşamayı ve kaybolmayı severler. Bu onları can sıkıntısından ve düşünmekten alıkoyar. Hayatı anlamaya çalışmazlar onlar hayata bir köşeden tutunmaya çalışırlar.

    Ancak azınlık bir meraklı gruptansan karakterin zamanla derinleşecektir. Hayatı, tarihi, kadınları, yaşamın anlamını, gençliği ve çeşitli şeyleri keşfetmekle ilgileneceksin. Can sıkıntını merak duygun törpüleyecek. Okuyacak, araştıracak ve öğrenmeye çalışacaksın. Takıntılı olacaksın ve merakının peşinden gideceksin. Yaşamdan korkmayacaksın, deneyimleyecek ve kendi kültürel yönünü zenginleştireceksin. Hayatın kendi ufak dünyandan ibaret olmadığını görecek ve anlayacaksın. Önyargılardan arınacak ve farklı insanlar tanıyarak onlardan bazı şeyler öğreneceksin. Bu sayede gittikçe komplike birisi olacaksın. Yüzeysellik sohbetinden kurtulacaksın. Daha derin bir karakter ve derin sohbete gireceksin.

    Bunun kadınlarla ilişkine yansıması ise kısa vadeli değil uzun vadelidir. Bir kadınla her şeyi konuşabilirsin. Saatler, günler, aylar ve takvimler değişse bile sohbetin tamamen ölmemesi durumu söz konusudur. Bu her kadınla olmaz kendine göre kadın seçeceksin. Güzel, kültürlü ve kaliteli bir kadınla sohbetin derinleşebilir. İletişim frekansları uyacak ve bu kalitedeki kadın sayısı erkek sayısından fazla yani aradığını bulman çok daha olası tek sorun içlerinden hangisini seçmen gerektiği paradoksunda sıkışıp kalmandır.

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    1. Kaliteli kadınların erkeklerden fazla oldugu dogrudur ama kaliteli kadınlar bile kaliteli sohbet degil goy goy şamata yapmaktan hoşlanıyor tabi bunları kadınlar için ögrenmiyorum ama öyle sohbet edebilecegim kadınlar yok gibi geliyor.

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder