Kadınların Açık Giyinmelerinin Nedenleri

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''kadınların açık giyinmelerinin nedenleri, kadınların gittikçe açık giyinmesinin nedenleri, kadınların teşhirciliği artırmasının nedenleri'' konularını size açıklayacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Günümüzde cinsel piyasada rekabet her iki cinsiyet için çeşitli yönlerden artıyor. Toplum baskısının azalması, evlilik yaşının artması, boş zaman ve enerjinin olması ve diğer etkenlerle birlikte insanların çoğunun en büyük gündemlerinin ilişkiler olması şaşırtıcı değil. İnsan doğası hayatta kalabildiğinde her zaman üremeyi hedefler ve üreme oyununuda çeşitli parçaları var. Kadınların cinsel stratejilerinden birisi de açık giyinmektir bunun nedenlerine bakacağız.

1. İlgi Kadınlar İçin Aşırı Değerli

Kadın doğasının önemli noktalarından birisi de ilgidir. İlgi bir kadının sosyal hayattaki önemini belirler. İlgi çekebilen bir kadın değerlidir ve bu açıdan kadınlar ilgi çekmek isterler. İlgi demek diğerlerinin dikkati, enerjisi ve odak noktası olmak demektir. Bu durum kadının hayatını son derece kolaylaştırıyor. Cinsel piyasa değeri yüksek bir kadın aynı zamanda sosyal hayatta da çok yüksek bir avantaj elde ediyor. Benzer şekilde mesela yakışıklı bir erkek aynı statüyü elde edemiyor. Güzel bir kadın istediği mekana götürülüyor, istediği alınıyor ve yapılıyor. Yakışıklı bir erkek en fazla daha fazla dikkat çeker normal erkeğe göre daha heyecanlı aşk hayatı olur ama bu durum bir sıçrama yaratmaz. Erkeğin cinsel piyasa değeri onun sosyal değerini yükseltmez. Aksine sosyal değerin yüksek olması erkeğin cinsel piyasa değerini yükseltir. Bu yüzden bu durum sadece kadınlarda çalışır çünkü erkeğin cinsel çekicilik anlamında ilgi çekmesi onu hayatta çok ileriye taşımaz. 
açık giyinen kadınlar, kadınlar niye çıplaklaşıyor


Kadınlar arasında var olan bir ilgiye ciddi talep vardır. Bu ilgi için rekabette oluşur sonuçta tek bir güzel kadın yok bir sürü güzel kadın var. Her kadın bu ilgiyi daha fazla çekmek istiyor sonuç olarak da kadınlar birbirleriyle pasif bir rekabete giriyorlar çünkü ilgi direkt rekabet edilecek bir değer değildir. Bu durumun en önemli etkisi ise kadınların gittikçe daha güzel giyinmesi, daha fazla makyaj yapması ve daha açık giyinmesidir.

2. Açık Giyinmek İşe Yarıyor

Kapalı veya normal giyinen kadınların genel şikayeti erkeklerin açık giyinen kadınların peşinde çok koşması ve o kadınları çok üst düzeyde bir yere koymasıdır. Genellikle erkekler bu durumu inkar etselerde aslında bu eleştiri doğrudur. Çoğu erkek açık kadınları diğer kadınların daha üstüne koyar ancak sözel olarak en çokta açık kadınları eleştirir. Mesela birçok erkek açık giyinen kadınlara sallarken aynı zamanda o kadınlara gizliden hayranlık besleyerek şanslarını denerler. Bu yüzden birçok erkek onlyfans gibi platformda kadınlara para harcıyor. Aynı erkekler iş normal veya kapalı kadınlara geldiklerinde daha az istekli oluyorlar. Erkekler daha kolay yönetebileceğini düşündükleri kadınlara daha az yatırım yapmaya isteklidirler. Daha zor elde edilen, erkeği direkt rekabete sokan veya çeşitli psikolojik eziklikleri tetikleyen açık kadınlar erkekleri parmağında oynatmakta çok daha başarılıdır.

Açık giyinmek daha fazla erkek ilgisini daha kısa yoldan çekmenin en basit yoludur. Bu yolun işe yaradığını gören her kadın bunu abartıyor. Günümüzde artık bu durum maksimum sınırlarına ulaştı yani artık teşhircilik denecek seviyede oluyor. Diğer kadınları diskalifiye etmek isteyen kadınlar özellikle de çok güzel olmayan yani güzellik yönünden rekabet edemeyen kadınlar açıklık yönünden rekabet etmek istiyor. Bu durum derin göğüs dekoltesi, sırt dekoltesi, mini etek ve şortlarla devam ediyor. Bikinili video ve fotoğraflarla da yaz aylarında destekleniyor. Bu kadınlar maksimum erkek ilgisini kısa sürede çekiyorlar. Tabi bu ilginin niceliği kadar niteliği de önemli çünkü düşük kalite erkeklerden gelen aşırı ilginin değeri düşükken, sağlam bir adamdan gelen ilginin değeri büyüktür. O yüzden pek çok kadın açık giyinerek aslında yüksek değerli erkeklerin ilgisini çekmek istiyor.

3. Cinsel Piyasada Rekabet Artıyor

Toplumsal baskı temelde cinsel piyasayı tamamen ortadan kaldırmak üzerine kurgulanmıştır. Tek eşlilik, flört etme yasağı, zina yani evlilik dışı cinsel ilişkinin yasak olması, boşanmanın yasak olması gibi şeyler ataerkil toplumsal normların büyük bir parçasıydı. Bu kurallar tarım toplumunda konuldu çünkü toplumu stabil tutmak için gerekiyordu. Normal koşullarda insanlar cinsel seçilime çok zaman ve enerji harcadığı için bu durum ortadan kaldırılınca toplum nüfusu artmıştır. Tarım toplumunda bu sayede asker ve çiftçiler yetiştirilmiştir. Erkekler arası bireysel çatışmalarda bu sayede azaltılmıştı ama bu tür sosyal normlar insan doğasının yasalarını bastıramaz, sadece üstünü örter. Bugün o örtü tamamen kaldırılmıştır. Erkek kıskançlığından doğan kadını bastırmak, tamamen kapatmak ve eve saklamak gibi şeyler artık işe yaramıyor. Kadınlar kendi cinsel statejilerini uyguluyorlar.

Kadınlar arasındaki cinsel piyasadaki rekabet arttığı için her kadın gittikçe açık giyinme konusunda teşvikleniyor. Bunu daha lisede kızların eteklerini yukarı çekmelerinden ve makyaj yapmaya başlamalarından anlayabiliyorsunuz. Üniversite yılları bu rekabetin en üst düzey olduğu yerlerdir. Devamında iş hayatında da bu rekabet devam ediyor ta ki evlenene kadar. Evlenen kadınlar cinsel piyasadan düşüyor aslında ama yine de hiçbir kadın bu piyasaları tamamen salmıyor. O yüzden görünüşlerine eskisi kadar olmasa da dikkat ediyorlar.

Erkekler arasındaki cinsel rekabet çok yönlü ilerliyor. Görünüş, kas, para, oyun, statü, yetenek ve beceri gibi alanlarda çok yönlü bir rekabet varken kadınlar arasında tek yönlü bir rekabet var o da görünüş üzerinden oluyor. En teşhirci giyinen kadınlar ise aslında ortalama veya ortalama altı olan kadınlar oluyor çünkü güzel kadınla rekabet etmesinin tek yolu daha kısa, daha açık ve daha dikkat çekici giyinmektir. O yüzden en abartı giyinen kadınların çoğu ortalama kadınlardır çünkü bu sayede daha iyi bir erkeğin ilgisini çekeceklerini düşünürler çünkü bu erkeğin ilgisi önemlidir.

4. Evlenme Yaşının Yükselmesi

100 yıl önce evlenmeler 14-15 yaşında gerçekleşirken bugün evlenme yaşı her yıl artıyor. Çoğu zaman evlenme süreci 28-30'lu yaşları buluyor. Bu durum cinsel piyasada çok uzun süre kalmayı gerektiriyor. Bu açıdan da kadınlar zamana karşı kendi değerlerini korumak istiyorlar. Her kadın kendinde olanı göstermek ve bununla da belirli erkeklerin ilgisini çekmek istiyorlar. Bu strateji de gayet işe yarıyor. Pek çok zaman kadınlar az sayıda yüksek değerli erkek için rekabet ederek toplumsal hiyerarşide sınıf atlamak istiyor. Buna dair çok fazla örnek var.

5. Kadınların Özgürlük Arzusu

Kadınlar feminizm etkisiyle beraber artık toplum ve erkek baskısını istemiyor. Toplum baskısı aslında kadının tüm gücünü elinden alan bir şeydir. Toplum için kadın bir kuluçka makinesi ve hizmetçi gibidir. Bu görevleri yapması beklenir ancak kadınlar artık buna ciddi tepki gösteriyor. Bu görevleri reddediyor. O yüzden gezmek, eğlenmek, açık giyinmek, yaşamak ve deneyimlemek istiyor. 
kızlar neden açık giyiniyor, açıık giyinen kadınlar


Toplum ilk olarak kadınlar üzerinde mahalle ve toplum baskısı oluşturuyor. Açık giyinmek = orospuluk olarak kodlansa da kadınlar bunu artık umursamıyor. Bu açıdan yaşlı teyzelerin oluşturduğu baskısı sallamıyorlar. Genç kadınlar artık gücün farkında ve bu güç fazlasıyla işe yarıyor. Erkeklerden gelen ilgiyle hayatları kolaylaşıyor ve bu sayede yükseliyorlar. İstedikleri gibi yaşamaya elverişli hale geliyorlar. Gezen, eğlenen ve yaşayan kadınların tümü açık giyinenler oluyor. Bu durum diğerlerini de teşvik ediyor. Mesela kapalı giyinen ve yurtta yaşayan 20 yaşındaki kız kendisiyle aynı koşullarda olan ama aşık giyinerek kadınlığını kullananın çok gerisinde kalıyor. Kendisi yurtta oturup parasız şekilde yaşarken diğer arkadaşı mekan mekan gezdiriliyor ve bunu instagrama aşırı yansıtıyor. Hediyeler alıyor, istediğini yaptırıyor. Karşılığında seks sunsa bile bunun değeri pek düşmüyor. Diğer kızlarda bu durumu kıskanıyor onu orospu olmakla suçluyor ancak umursamayan kadını çokta etkilemiyor. Günümüzde değerler o kadar önemli değil hayatı yaşamak önemli oluyor. Toplumun bu konuda yaptırım gücü kalmadı. Bu açıklık artık onlyfans açmaya kadar gidebiliyor.

6. Kadınların Açık Giyinmesinden Rahatsız Olanlar 

Kadınların açık giyinmesinden rahatsız olan belirli gruplar var. Açıkçası kadınların açık veya kapalı giyinmesi benim umurumda değil. Bu tür şeylerle ilgilenmem ama kadınların giderek açık giyinmesini anlamak zor değil. Erkekler neden vücut yapmak için spor salonlarında ter döküyorsa kadınlarda aynı sebepten elbiselerinin üst ve alt kısımlarından kısaltmalar yapıyorlar. Bu bir rekabet işi ve kadınlar arası kıskançlık rekabeti çok yüksek. 

Şimdi gelelim açık giyinmeden rahatsız olan gruplara;

Yaşlı Teyzeler

Yaşlı teyzeler genç kızların açık giyinmesinden en çok rahatsız olan grupların başında geliyor. Bu yüzden genç kızların iffetsizliğinden dem vuruyorlar. Temelde artık asla genç olamayacakları, o kızlarla rekabet edemeyecekleri ve dönemlerinin bittiğinin farkındalar. 30 yaşını geçen ve gençlikte takılan her kadın 30'dan sonra ciddi bir muhafazakarlaşma eğilimine giriyor. Aynı şekilde ünlülerde de bu durum var mesela yaşı geçen ünlüler yeni kadın sanatçıların çıplaklığını eleştiriyor çünkü artık rekabet şansı yok. Bu açıdan kendisinde işe yaramayan bir şeyin başkasında da iş yapmasını engellemeye çalışıyorlar.

Düşük Değerli Abazan Erkekler

Güzel ve seksi kadınlara erişemeyen ama onları her yerde gören erkeklerde iki yüzlü bir davranış oluyor. Bu kadınlara tapıyorlar ama erişemedikleri için onları hedef alıyor bir çeşit ahlak bekçiliğine soyunuyorlar. Bunu genç veya yaşlı çoğu erkekte görebilirsiniz. Fırsat bulsa affetmeyecek adamlar çakma ahlakçılıkla erdemcilik oynuyor. Bu adamlar aynı zamanda onlyfans gibi sitelerdeki kadınlara en çok para yatıran gruptur. O yüzden bunların özellikle anonim sosyal medyada ahlakçı kesilmesini pek ciddiye almayınız. Eziklik psikolojisi böyle bir şeydir.

Kapalı ve Normal Giyinen Kadınlar

Açık giyinen kadınlar temelde diğer kadınları sıkıntıya düşürüyor. İlk olarak rekabette avantaj elde ediyorlar. Nasıl ki göbekli erkekler kaslılara sallıyor onların gay olduğunu yaymaya çalışıyorsa normal giyinen kadınlarda açık kızların orospu olduğunu önüne gelene verdiklerini yaymaya çalışıyor. Onların namusunu düşürerek ve değersizleştirerek aslında kendi cinsel stratejilerini uyguluyorlar. ''Bak ben düzgün kadınım evlenilecek kadınım'' stratejisi uyguluyorlar. Bu uygulamada başarılı oluyor yer yer mesela türbanlı kızlar ne kadar yakışıklı erkek varsa gidip tavlamış olabiliyor. Ancak yine de açık giyinen kadınların çok daha fazla değer gördüğünü, erkeklerin bu konuda iki yüzlü olduklarını biliyorlar. 

Açık giyinen kadınların diğerlerine asıl zararı cinselliğin değerini düşürüp erişilebilir yapmalarıdır. Evlenme yaşının yükseldiği bu dönemde artık sevgili olduğun erkeğe cinsellik vermezsen etrafında tutamıyorsun. 22 yaşında bir kadın sevgilisi olan erkekle evlenmek istese bugün evlenmeleri 27'li yaşları bulacak. Ev, araba, düğün ve iş gibi şeyler lazım. Eee o zamana kadar erkeğe cinsellik vermeden nasıl ilişki yürüteceksin? İlişkide cinsellik olmazsa gerginlikler sürekli patlıyor yani 1-2 yılda hiç olmadığında artık erkek için o ilişki konuş konuş buluş dur ilişkisi oluyor. Sevişmenin olmadığı durumda bu tür kadınlar aldatılıyor çünkü erkek cinsellik veren kadın peşinde koşuyor. Açık kadınlar çok seks yapmasa bile bu imajla birçok erkeği peşinde koşturuyor. Bazıları hiç vermeden sadece bu umutla yedekte tutuyor ezikleri ama yüksek değerli erkekleri elde tutmak için cinsellikle ilgiyi takas ediyorlar. Bu durum kapalı kızlarda olmadığından aslında geri plana düşebiliyorlar. O yüzden son dönemde bu kadınlarda cinsel tabularını aşıp bunu kullanmaya başladılar başka seçenekleri kalmadı.


Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)