Sözel Olarak Fazla Direkt Olmak Hatadır!

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''sözel olarak fazla direkt olmanın neden bir hata olduğunu tüm detaylarıyla'' anlatacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

1. Erkek Netliğe İhtiyaç Duyar

Erkekler belirsizliği ve kaosu sevmez, her zaman bir düzen ve nizam getirmek ister. Bu erkek doğasında vardır. Sistemi yıkan mafyalar ve suçlular bile kendi aralarında bir düzen getirirler bu açıdan erkek doğası kaosu sevmez. Birçok normal erkek kadınların belirsiz davranışlarından hoşlanmaz. Erkek siyah-beyaz düşünür ''ya kabul et ya reddet'' mantığıyla hareket eder. Bu açıdan da grilerde sıkışmak erkeği bunaltır. Bir kızla tanışmışsındır her şey çok iyidir hoştur, birkaç defa buluşmuşsunuzdur arkadaştan ötesinizdir ama herhangi bir sevgililik başlangıcı yoktur. Kadın bazen aşırı ilgili olur mutlu olursun, bazen aşırı ilgisiz olur mutsuz olursun böyle seni karmaşalarda bırakır. Bir yerden sonra canına tak eder ve hatunla 'konuşmak' istersin aslında yapacağın bu şey bir çaresiz hamledir. Kadın seninle oynuyordur ancak sen farkında değilsin çünkü bu flört oyunu bir çekicilik-değer oyunudur. Kadının eli her zaman daha güçlü olduğundan sen bu oyunda onu yenememişsindir bu yüzden seni seçmiyor. Tek seçeneği ve konuştuğu adam da sen değilsin. Bu yüzden belirsiz davranıyor yoksa belirsiz davranmazdı. Ayrıca seninle ilgili fikirleri ve hisleri net olmayabilir. Güçlü çekicilik yaratamıyorsan ve kadının duygularına dokunamıyorsan çoğu erkek gibi bekleme odasında bekler durursun. Sabrın taşınca da kadınla bir konuşma yaparsın. ''Biz neyiz?'' gibi şeyler sorarak aslında ondan bir ilişki sözü beklersin ve kadın dolaylı kaçamak cevaplarla seni geçiştirir. Bu olaydan sonra sana olan ilgisi azalır çünkü cool bir konumdan muhtaç konuma düşersin ve kadın artık seni hiç sallamamaya başlar.



2. Kadınlar Kararsız Varlıklar

Kadınlar kararsız varlıklardır bunu her zaman fark ediyorum. Birçok kadın ne giyeceğine bile karar veremiyor, ne alacağı konusunda kararsız ve nereye gideceğini bilmiyor. Bu açıdan hayatımdaki kadınların sürekli benden alakasız fikirler aldığına şahit oluyorum. Benim fikrime ve beğenime güvendiklerinden elbise, makyaj, tatil yeri, mekan ve yemek tavsiyeleri alıyorlar. Bazılarıyla ilgili hiçbir bilgim yok ama bir fikir söylüyorum. Kırmızı ruj yerine pembe sürmesinin ona yakışacağını belirtmem ki gerçekten de pembenin daha çok yakışması kadının kararsızlığını azaltıyor. Kadın beyni sorumluluk almaktan kaçınan dinamiklere sahiptir çünkü sorumluluk demek bir güce sahip olmanın götürüsüdür. Kadın güce sahip olmak ama sorumluluktan kaçmak ister bu açıdan da erkek seçerken bile ciddi kararsızlığa kapılabilir. Sürecin kendiliğinden gerçekleşmesi kadının spesifik erkek seçmesinden daha iyi gelir. Bu açıdan sözel olarak bir erkeğin kadını ilişkiye zorlaması veya ilişki dilenmesi iyi değildir. Kadın doğal olarak sevgili olmak ister bunun üzerine konuşmak değil. Bu açıdan fazla sözel olarak direkt isen süreci mahvedersin.

3. Kaderin Gücü Senin Çabandan Daha Önemlidir

Kadınlar için tanışma hikayesi ve ilişki başlangıcı önemlidir. Erkeğin fazla çabasıyla başlayan bir ilişkinin kadının gözünde değeri pek yoktur çünkü her şeyi erkek yapmıştır. Kadının ödül olduğu bu ilişkide kadın bunalır. Erkeğe derinden fazlasıyla saygı duyamaz çünkü erkeğin zoru ve isteğiyle başlayan bir şeyde kadının emeği yoktur. Erkeği kazanmak için rekabete girmemiştir, elde tutmak için kıskanmak zorunda kalmamıştır ve ilişkiye belki de çok yatırım yapmamıştır. Bu açıdan erkeğin zoru, ısrarı, çabası ve denemeleriyle başlayan ilişkiler baştan sıkıntılı oluyor. O yüzden de kısa sürede kötü bitiyor.

Kadınlar tanışmanın ve ilişkinin başlamasının tamamen tesadüf eseri ve kaderin bir cilvesi olmasını istiyorlar. Rastgele tanışma ve ondan sonra kendiliğinden akarak ilerleyen bir süreç olmasını istiyor. Zamana yayılmış, doğal, akıcı ve kaderin gösterdiği doğru kişiyle birlikte olmak gibi şeyleri istiyorlar. Bu yüzden pek çok seçeneği olan kadınlar birisini direkt seçip ilişkiye başlamıyor çünkü bu dinamiklerin bir şekilde olması lazım. Sırf bu yüzden kadınlar falcılara bir ton para harcıyor çünkü bir çeşit romantik arka plan hikayesi (plotline) arıyorlar.

4. Gücünü Tamamen Kaybetmene Yol Açabilir

Flört etmek bir oyundur ve bu bazen bir satranç gibi stratejik oynamayı gerektirir. Romantik ve idealist beta erkekler bu güç oyununu bir türlü kabullenemiyor. Onlara göre bu oyunlar anlamsızdır. ''Hislerimizi açar, dürüst olur ve her şey toz pembe olursa ne güzel olur'' kafasıyla düşünürler. Dürüstlük ve direkt olmak iyidir oyunumun birçok noktası bunun üzerine kuruludur. Ben arsız-komikle kadınlara her şeyi dürüst ve direkt şekilde söylerim ama söyleme şeklim ne söylediğimden daha önemlidir. Bu açıdan piçlik ve şerefsiz edebiyatı gibi yöntemler gücümü korumamı sağlıyor. Ben bir kadına iltifat ettiğimden daha çok sataşırım, kalifiye ettiğimden daha çok diskalifiye ederim, ısrar ettiğimden daha çok gömerim. Oyunumun direkt noktaları çok olsa bile oyunu gayette mükemmel oynamaya bakarım.

Fazla direkt olmak aslında tek atımlık kurşundur. Kurşunu atarsın ve hedefi ıskaladıysan yapacak bir şey kalmamıştır tüm gücün gitmiştir. Hedefi vurursan ne ala şansın artmış demektir. Fazla direkt ve dürüst olmak sıkıcıdır. Flört etmek bir oyun olduğundan veya dans olduğundan o dansı iyi yapman gerekiyor. Buna üşeniyor veya beceremiyorsan üzgünüm bu sanatta başarı şansın olmaz. Her kıza dümdüz yürüyerek aslında kendi potansiyelinin altındaki pekte beğenip-arzulamayacağın kadınları düşürürsün.(alert-warning)

5. Oyun Sadece Direkt Açılıştan İbaret Değil

Direkt oyunla ilgili en büyük hata özellikle otistik daygame (gündüz oyunu) oyuncuları tarafından geliyor. Bazı erkekler oyunu özellikle de gündüz oyununu bir çeşit açılış oyunu zannediyor. Açılış yapabilmek bir başarı ve cesaret meselesidir ama oyunun %10 kadarı bile değildir. Biraz aksiyon alan her erkek bir müddet sonra her kadına açılış yapabilir ama bu sonucu garantilemez sadece şansını artırır. Oyunu direkt bir açılıştan ibaret görmek ve sürekli spam direkt açılış yapmak otistik olmayla alakalıdır. Bu tür adamlar belirli aralıklarla oluşuyor ve tek yapabildikleri şey açılış yapmak. Ne bir devam oyunları var ne de süreç uzadıkça ne yapacaklarını bilmiyorlar. Onların tüm oyunu rastgele kadınlara direkt açılış yapmak ve devamında donup kalmak. O yüzden oyun direkt açılıştan ibaret değildir. Birçok zaman sözel olarak direkt olmasan bile sözel olmayan iletişiminde direkt olman sonuç getirecektir. İlla her kadını sözel olarak seninle flört etmeye zorlayamazsın. Bu daha çok orta seviye PUA yöntemidir eğer ileri seviyeye geçersen bunun çokta önemli olmadığını fark edersin çünkü olay daha çok hissiyat-içgüdü temelli bir durumdur. O yüzden oyun direkt açılıştan ibaret değildir, direkt açılış karmaşık durumları basitleştirmemizi sağlayan önemli bir araçtır.

6. İleri Seviyede Sözel Direkt Olmak Şart Değil

Amatör birisiyseniz ve efendi erkek imajındaysanız size önerim sözel olarak aşırı direkt olmanız olacaktır.

Neden?

Efendi ve inek bir imajda, kızlar tarafından arkadaş olarak görülen, hayatında hiçbir kıza hislerini açamamış ve utangaç adamsanız direkt açılış sizi erkek yapacaktır. Erkek gibi hissedecek, utangaçlığı yenecek, cesaretli olacak ve maskülen enerjinizi artıracaksınızdır. Ayrıca dürüst olmanın getirdiği bir rahatlık olacak ve direkt reddedilmenin getirdiği acı sizi geliştirecektir. Amatör bir adamı sözel direkt oyun orta seviyeye rahatlıkla taşır. Yapması gereken şey direkt 500+ set açmaktır.

Ancak söz konusu ileri seviye ve karmaşık durumlarsa direkt oyun pekte efektif değildir. Belirli noktaya gelen her erkek sözel olarak direkt olabilir ama bu başlangıç seviyesinde bir durumdur. 

Bakışlarınla direkt olabiliyor musun? Gözlerinle kadını soyabiliyor musun?

Gülüşünle direkt olabiliyor musun? Piç gülüşünü atabiliyor musun?

Enerjin ve içgüdülerinle direkt olabiliyor musun? Hava durumundan konuşurken bile cinsel gerilim yaratabiliyor musun?

Bunlar önemlidir yoksa direkt iltifat etmek zor bir şey değil az cesaret kazanan her adam yapar ama her erkekte bu bahsettiğim ileri seviye çapkınlık becerileri gelişmez. Özellikle karmaşık durum dediğim sosyal ortamlar ve grup dinamiklerinde bunlar geçerlidir. Özellikle de güzel kızlar yalnız bulunmadığından grup dinamiklerinde de direkt olamayacağınız için bu oyununuzun gelişmesini sağlar. Her erkek bir müddet sonra tekli kıza direkt yaklaşabilir ama grup dinamikleri içinde 3 kız içinden beğendiğinizi tavlama becerisi ayrı bir seviyedir. Karmaşık durum yani cafede garson kız tavlamak, markette kasiyeri düşürmek, küçük şehirde kız tavlamak ve bazen resmi dairelerde hatun düşürmek için sağlam bir sözel dolaylı oyun, sohbet bağlama becerileri ve sözel olmayan oyunun direkt olması gerekir.

Amatör + sözel direkt oyun = orta seviye
Orta seviye + sözel dolaylı oyun + sözel olmayan direkt oyun = ileri seviye(alert-success)
Tags:

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)