Kadınlarla Ne Konuşacağım Derdine Son!

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3
    Erkeklerin en büyük sorun yaşadığı konulardan birisi kadınla ne konuşulur, kadına nasıl mesaj atılır, kadınlarla konuşulacak konular, kızlarla konuşamıyorum, kadınlara ne söylenir.

Kadınlarla Konuşulacak Konular

    Aslında bu konuda erkekler mükemmeliyetçi ve mantıklı bir algıya sahipler. Bir kıza mesaj atarken genelde iyi düşünülmüş ve etkileyici mesajlar atmaya çalışıyorlar. Aslında burada çok ciddi bir mentalite hatası vardır. Çoğu erkek kızın ilgisini çekmeye çalışırken bu işi fazlasıyla mantıklı ve ciddi yapmaya çalışıyor. Kadının duygularına hitap etmiyor ve eğlenceli konuşmuyor. Bu yüzden iletişim süreci sıkıcı ve boğucu hale geliyor. Ayrıca herkes hobilerden ve zevklerden konuşulması gerektiğini biliyor bunu burada yazmama bile gerek yok.

Şimdi size 2 farklı konuşma mentalitesi sunacağım.

1.Yüksek enerjili
2.Düşük enerjili

    Yüksek enerji komik, hareketli, aktif ve eğlenceli olan iletişim türüdür. Bu erkeğin karakterine göre oturan bir şeydir. Erkeğin kendi karakter yapısı eğlenceli ve enerjik takılmaya müsaitse bence bunu denemelidir.

    Düşük enerjili ise daha yüksek yaş grubu, ciddiyet ve olgunlukla alakalı. Düşük enerji fazla maskülen ve erkeksi olan konuşma tarzı. Erkeğin karakteri enerjik değilse ve bu ona yakışmıyorsa kendisini düşük enerjili muhabbette geliştirmelidir.

    Kadınlarla ne konuşulması gerektiği konusu aklımı çok uzun zaman kurcaladı ve çeşitli metotlar denedim. Açıkçası kadınların beyni mantıksal süreçler üzerine ilerlemiyor. Beyinleri duygusal süreçlerin çıkmazları içerisinde yani kızlarla oturup kuantum mekaniği veya mutlak ahlak yasası mümkün müdürü konuşamazsınız. Kadınlarla konuşmanız mantıksal süreçlerden arındırılmış basit eğlence ve günlük yaşamın trajikomikliği üzerine olmalıdır.

    Ben yüksek enerjili konuşmayı tercih ediyorum karakterimde bu daha fit duruyor. Kıza cesaretli ve komik fantastik mesajlar atarım. Yani olabildiğince günlük sıkıntılara düşmeyen mesajlar sataşmalar, itme çekmeler, ilgi göstermeler ,hafif aşağılamalar gibi şeyleri kullanırım. Duygulara ve eğlenceye hitap eden şeyleri kadınlar seviyor. Sıradan olmayan ve onu günlük hayatın stresinden uzak tutan şeyleri seviyorlar. Bir dahaki sefere bir kıza ne yazsam diye düşündüğünüz de fantastik bir mesaj atın aptalca ama komik olması zeka içermesinden önemli. Kadınların beyninin zayıf yanı eğlencedir bunu sakın unutmayın.



Müzik, dans, şovlar gibi şeyler kadınların aşırı ilgisini çeker. Kadınlar çoğu zaman gece kulüplerine ve sosyal ortamlara eğlenmeye giderler. Orada ise beğendikleri erkek olursa onunla bir şeyler yaşarlar. Erkeklerin çoğu ise kulüplere kadın düşürmek ve biraz kafa dağıtmak için gider. Kadınların önceliği eğlencedir. O yüzden erkeğin proaktif, eğlenceli ve özgüvenli olması çok önemlidir. Yaratıcı hayal gücü ve vurucu mizah anlayışı kadınlarla muhabbette çok etkilidir. Bu biraz zeka ve pratik gerektiriyor. Kıza "Aa ilk kez süpürgesiz bir cadı" görüyorum demeniz çok güzelsin bebeğim tanışalım mı demenizden yüz kat daha etkilidir. Bu işte gururu ve mantığı devre dışı bırakmanız lazım. Erkekler erkeklerle konuştuğu ve anlaştığı gibi kadınlarla anlaşmaya çalışıyor.

    Bir erkeğe "Ahmet akşam dışarı çıkalım" dediğiniz de tamam kanka çıkarız veya oğlum benim işim var diyecektir. Yani gelip gelmemesi her zaman mantıksal olarak açıklanabilirdir. Yani param yok çıkamam, hastayım gibi sebepler sunabilirler gerektiği zaman.
Kadınlarla aynı süreç işlemez. Biraz ısrar etmenizi isteyebilir. Kıza akşam buluşalım dediğiniz de genel olarak bir sürü anlamsız şey söyleyecektir ve çoğu zaman da yalan. Bazen hafif ısrar edince de kabul edebilir ve her şey değişebilir. Bunu yadırgamamak lazım ve hiç bir zaman kadınlardan yüksek beklentiler içerisine girmeyin.

    Konuşma konusunun açıkçası bir önemi yok dediğim gibi fantastik şeyler mantıklı önermelerden daha eğlenceli. Cazibeli, meydan okuyucu ve özgüvenli konuşma/mesajlaşma her zaman en iyisidir. Tabi her mesajlaşma da her kadın tipinde iyi sonuçlar vermez. Bir kadını güldüren diğerini uyuz edebilir. O yüzden iletişimde en önemli şey sizin çerçeve kontrolünüzü kaybetmemenizdir. Kadın terslese soğuk dursa bile enerjinizi düşürmemelisiniz. Hiç bir şey teoride olduğu gibi pratikte olmaz. Kadın aniden sizinle mesajlaşmayı kesebilir, buluşmaya gelen kadın bir daha gelmeyebilir, sizi engelleyebilir hem de ortada bir sebep yokken.

Eskiden kadınlarla konuşabileceğim şeyler bulamıyordum hem mesajlaşırken hem de yüz yüze konuşurken ancak zamanla anladım ki konuşmanın içeriği kadınlar için fazla önemli değil. Enerjiniz, maskülenliğiniz, çılgın doğanız daha önemli. Konuşmanın içeriği felsefe, edebiyat ve bilim yapıyorsanız önemlidir gerisinin bir önemi yok.

Özgüvenli ve ne konuşacağını bilen erkekten daha çekici bir şey yoktur ;)

    Beden diliniz, ses tonunuz, göz teması gibi şeylerin önemli olduğunu herkes biliyor. Kişisel gelişimciler sayesinde herkes bunları öğrendi ve hala da işe yarıyor. Beden dilinizi ses tonunuzu geliştirin tavsiyesini vermeme gerek yok bunu zaten yapmış olmanız lazım.

Ayrıca unutmayın enerjiniz  ve çerçeve kontrolünüz her şeyden önemlidir. Siz düşük moddayken neşeli olamazsınız ve çevreden etkileniyorken çerçeveniz sağlam kalmaz.

Dikkat edilmesi gereken ufak kurallar;

1. Proaktif olun reaktif değil. Yani konuşmayı ve mesajlaşmayı siz yönetin konuları siz açın. Kadın doğası gereği bunları sizden bekleyecektir. Erkek olarak göreviniz bu proaktif bir erkek olmak.

2. Fantastik, mistik ve komik olun. Neden mühendisler kız düşüremiyor sanıyorsunuz? Çünkü adamlar fazla mantıklı düşünüyorlar ve kadınlar mantıklı varlıklar değiller. Ejderha ve cadılardan konuşmak Afrika'da ki açlıktan ve sosyolojik problemleri konuşmaktan çok daha etkilidir. Kadınlarla tartışmayın ve politik konuları konuşmayın. Kadın haklarından konuşarak kız düşüremezsiniz sadece arkadaş olursunuz.

3. Eğlenceli olmanın bir artısı da cüretkar olmayı sağlamasıdır. Yani kıza beni istemeye siz gelirsiniz, ev araba isterim. Ben masraflıyımdır umarım zenginsindir, kahveni ne zaman içiyorum. Kalk kız hadi çay koy tarzı konuşmak bunu da eğlenceli yapmak cezbedicidir.

4. Eğlenceli olmak şebek olmak değildir. İyi kalibre edilmesi gerekir. Eğer aptal bir şebek gibi davranırsanız kız rahatsız olur. İltifatlar ve bazı yermeler de olmalıdır. Kadını güldürmek ve iyi hissettirmek tek amaçtır bunu da götünü kaldırmadan yapmanın en iyi yolu budur.

5. Muhtaç bir abazan olmayın. Kadınlar sekse aç erkeklerden tiksinirler. Kadına beğenmediği erkek cinsel ilgi gösterirse bu taciz olur eğer beğendiği gösterirse cüretkar bir hamle ve beni istiyor olur adı. O yüzden kadına dünya da ki tek am ondaymış gibi davranmayın. Biraz havalı olmayı öğrenin. Her zaman derim sürekli yeni hatunlarla tanışın ve onlara yazın. Ortalama erkeğin gücü budur. Sürekli yenilerini bulabildiğiniz de hem kaybetme korkunuz olmaz hem de eğlenebilirsiniz.

    Gerçek hayatta beğendiğiniz kızla iyi enerjide ve net şekilde tanışmalısınız. "Afedersin, seni sürekli görüyorum ve merhaba demek için geldim" sonrasında ise çok uzun yollardan geldim deyip karşı kaldırımı gösterebilirsiniz. Tabi ki bu basit bir örnek önemli olan bunların doğal olması ve o enerjiyi hissetmeniz.

    Sanal da ise komik mesajlar iyidir. Gerçek hayatta bunları anca gece kulüplerinde kullanabilirsiniz. Çok sevimlisin tıpkı yavru hamster gibi, aa ilk kez süpürgesi olmayan cadı görüyorum, ya sen prenseslere işkence eden cadı değil misin? bunun türevleri ve siz daha yaratıcılarını bulabilirsiniz. Eğer temel mentaliteyi anlarsanız gerisi kolay.

    Konuyu cinselliğe de komik yoldan getirebilirsiniz ama acele etmeyin. Kadının tepkilerini izleyerek ilerleyin yoksa her şey mahvolabilir. Eğer kız hızlıysa sizde hızlı olun yavaşsa yavaş. Bazı kadınlar duygusal ilişki ister güvenmek sevmek ister bazıları ise sert ve vahşi bir erkek ister. Ayrıca özür dilemeyi de bilin. Gurur yapıp aptalca hatalara kapılmayın. Erkeklik demek belli nezaket ve anlayışları da kapsar. Özür dilemeyi de ceza vermeyi de öğrenin. Anlamanız gereken şeyleri anladığınızı düşünüyorum ve ayrıca kadınlarla konuşurken pek düşünmeyin. Düşünmeniz gereken tek yer zeki bir erkekle konuşmanız gereken yerdir 😉

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Merhaba uzun zamandan beri okuyorum yazılarınızı , hepsinde tecrübe ve denenmişlik hissi var. Siz kimsiniz bir ara size kebab ısmarlamak üstüne Malbora içmek isterim

    YanıtlaSil
  2. Kolay gelsın,konuyla alakalı olarak,ne soyledıgımız yada yazdıgımız degılde,nasıl soyledıgımız hangı ıcsel psıkoljı ıle soyledıgımız onemlı olan sanırım,Hanı senın cok bahsettıgın erkegın savası kendı ıcınde mısalı

    YanıtlaSil
  3. Bırde eglencelı olmayı o psıkolojıyı nasıl yakalayabılırz yada lambaya ucususan sınekler teorısınden bahsedermısın,Ben duzcede yasadıgım ıcın ufak bı yer sokaklarda red yıye yıye ozguvenlı olup,korkuyu yenme olayları zor ve ımkansız,calıstıgm yerde erkekler dolu,Bu yuzden yazılarn ıcsel psıkolojıyı duzeltıyor

    YanıtlaSil
Yorum Gönder