Modern Erkeğin Hayat Felsefesi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1
Merhaba Yaşamın Pratik Gücü okurları bu yazımda modern erkek kimdir, nedir, hayatı nasıl olmalıdır, nasıl düşünür konularını işleyerek belli sınırlar ve imgeler çizeceğim. Kendi hayatımda uyguladığım ve uygulamayı düşündüğüm bir çok şeyi içeren bir yazı olacak. 




İlk önce modern erkek/ ilkel erkek ayrımını yapmalıyım ki modern erkek nedir diye soracaklar cevabına ulaşsın.

Modern erkeği; ilkel erkekten ayıran en önemli şey entelektüel bilgisi ve sosyal-ekonomik durumudur. İlkel erkekler genellikle düşük gelirli ve gelenekseldirler. Evli olmaları ve hayatın tadını çıkarmaktan yoksun olmalarıyla bilinirler. Türkiye'de ki erkeklerin %85 kadarı ilkeldir. İlla ilkel olmak agresif-kavgacı bir tip olmak değil kendini geliştirmeyen sınırlı bir erkekte ilkeldir.

İlkel erkekler gelenekçi, beta,f azla inançlı, bireyselliği yok, çok duygusal ve akılsal olmayan erkek grubudur.

Modern erkek akılcı, evrensel değerlere sahip, gelişime ve yeniliğe açık, kendi çıkarlarını ve mutluluğunu önemseyen, bireyci ve hırslı erkektir.  Hayatında belirli kalite standartları olan ve gücünü arttıran bir erkek imajıdır.

Her şeyden önemlisi modern erkek kendi içindeki canavarı kontrol altında tutan erkektir onu öldüren değil. O canavar erkeğin kendi özüdür ne kadar tehlikeli olsa da bizim bir parçamız. Onu kontrol altında tutmak demek modern erkek olmak demektir.

    Modern erkek felsefemin temelinde her zaman ilerlemeci süreç vardır. Modern erkek bir "sonuç" değil "süreçtir". Yani modern erkek felsefesi asla son bulmayan bir ilerlemeci yenilikçi anlayıştır. Varılacak noktadan ziyade bir yolda olma anlayışıdır.

Erkekler modernite ile modernize olurken(18.yy Avrupasın'da) ve sanayi devrimiyle olan babaların uzun saat fabrikada çalışmasından dolayı babasız büyüyen erkek grubu olmuştur. Modernlik erkeklere bir açıdan betalaşmayı ve feminenleşmeyi de getirmiştir. Bu açıdan modern erkek olmak demek; cihangir solcusu tipler, fularlı entelektüeller veya hippi tipler demek değildir. Onlar tüketim çocuğu veya romantizmin çocuklarıdırlar gerçek bir erkek değiller.  Modern erkeğin en çok dikkat etmesi gereken şey "betalaştırılmak"tır. Bunu ailemiz, çevremiz, kız arkadaşımız yani herkes yapacaktır ve bu son bulmayan bir çatışmadır. Zıtların çatışması asla son bulmayacaktır. Modern bir alfa erkeği olduğunuzda hep böyle kalacaksınız diye bir şey yok. Süreç geri teper ve tekrar pasifize edilmiş bir beta erkek olabilirsiniz. O yüzden modern erkeğin kendi bakış açısı(çerçeve) sürekli yenilenmeli ve sürekli güçlü tutulmalıdır(yeniden çerçeveleme yöntemi).

Bir diğer özellik ise modern erkeğin bağımlılıklarının az olmasıdır. Modern erkek ailesinden ayrı bir hayata ve bütçeye sahip olan, evlenmeyen ve bağımsızlığına düşkün karakterde bir erkektir. Modern erkek kadınları ve seksi sever her erkek gibi ancak "MUHTAÇ" değildir. Modern erkek opsiyonlarını bol tutan ve genellikle "POZİTİF BAKAN" bir erkektir. Şartların ne olduğundan çok gerçekliği subjektif şekilde pozitif yorumlayan erkektir.


MODERN ERKEĞİN 2 TEMEL ÖZELLİĞİ;


1. GÜNDELİK HAYATTA BAŞARI
2. ENTELLEKTÜEL DERİNLİK VE ZEVKLER


1.Gündelik Hayatta Modern Erkek Nasıl Olmalıdır?


A. İş Hayatı


iş hayatı modern erkek için bir savaş alanıdır. İş hayatı gelişimin ve gelirin sürekli arttırılması gerektiği bir oyun sahası. Modern erkeğin hedefi iyi bir statü ve iyi maddi kazançtır. Bunu kendisi en iyisini hak ettiği için ister. Kendi hayatının standartlarını arttırması, maddi kazancın getirdiği güç ve özgürlük modern erkek için önemlidir.


Erkeklerin çoğu başkalarının işinde çalışan pasif piyonlardır ve vizyonsuzdurlar. Asla ilerlemezler ve gelişemezler. Başkalarını zengin ederler ve hayatlarını başkaları için yaşarlar. Modern erkek olabildiğince yükselmeli ve kendi işinin patronu olmalıdır.

"Modern erkeğin felsefesi kazanmak için oynamaktır ; kaybetmemek için oynamak değildir"

Yani risklere açık ve öngörülü hareket etmek kazanmak için oynamak iken, 2.5k₺ maaşı kaybetmekten korktuğu için kaybetmemek için oynamak budur.

B. Erkeklerle Olan Arkadaşlık


Modern erkek bireyseldir ama toplumun önemli bir parçasıdır.


"Akıllı sosyalleşme" ve "Faydacı sosyalleşme" politikalarını izler. Yani kendisine bir kazanım sağlamayan ortamlarda ve erkek gruplarında yer almaz.  Erkek gruplarının çoğunun kalitesi düşüktür ve gelişimin önünde engeller oluştururlar. Bu engeller yıllar içinde devasa gerilemelere neden olur. Gruplar fazlaca aptalı barındırır ve hadsiz, kıskanç, agresif, çirkef erkeklerle uğraşmak zaman kaybıdır. Modern erkeğin hayata bakışında onların yeri yoktur. Sosyal yaşamda bu türleri yok sayar. Başarılı bir iş adamının apaçileri yok sayması gibi. Değersizler  modern erkek için yokturlar ölüden farklı değillerdir.

C. Kadınlarla İlişkiler


Modern erkek Alfa ve Lover erkek kategorilerinin adamıdır .Özgüvenli, Proaktif, Maskülen, Cesaretli, Bolluk mentalitesinde olan, yaşamayı seven erkektir. Modern erkek kadınlara net olan ve ne istediğini bilen bir erkektir. Kadından seks istediğini ve bunu verecek bir çok kadının piyasada olduğunu bilen erkektir. Bolluk mentalitesi modern erkeğin kadınlarla ilişkilerde ki temel bakışıdır.

Modern erkek "o özel kadını" aramaz. Aşkı aramaz ve pragmatik olmayı iyi bilmelidir. Provider olmamalı ve kendi mutluluğu için aptal bir kadına kaynaklarını ,zamanını ve enerjisini harcamamalıdır.

Modern erkek kadını kısıtlamaz, karışmaz ,önemsemez. Asla şiddet uygulamaz her zaman kendisine önem verir. İlkel erkeklerin yaptığı aptallıklar modern erkeği ilgilendirmez.

D. İyi Giyinmeyi Bilmeli Ve Karizma Sahibi Olmalıdır



Modern erkek şık ve iyi giyinmeyi bilen kendine dikkat eden erkektir. Kendisini sevdiği için en iyisini hak ettiğine inandığı ve bunun için çabaladığı için giyimine dikkat eder. Temizliğine dikkat eder.

E. Spor Yapmalıdır


Fitness ve bir çok sporla ilgilenmeli sağlığına dikkat etmelidir. Fit ve sağlıklı olmak temel bir faktördür modern erkek için. Buna uygun yaşamalı ve sporu da sürecin temel parçası haline getirmelidir. Sporun verdiği disiplin ve hormon düzeni modern erkeği hayatla mücadele de avantajlı kılacaktır.

F. Hobiler ve Maceracılık



Hobiler modern adamın ayrılmaz parçası ve zaman geçirmesinin önemli bir bölümüdür. Bu açıdan gezmek, danslar, müzikler modern erkeği ilkelden ayıran ince zevklerdir.

g. Yemek ve temizlikte iyi olmak

Modern erkek yemek sanatlarında ve temizlikte iyi olmalı kendi temizliğini yapmalıdır. Yalnız hayatında evini düzenli tutmalı iyi dizayn edilmiş evde yaşamalıdır.

H. Eğlenceli gece hayatının olması



Erkek için stres atmak, kadınlarla tanışmak, güzel zaman geçirmek, alkol almak için gece ortamı güzeldir.

2. Modern Erkeğin Entellektüel Birikimi Nasıl Olmalıdır?


A. Genel kültür


Genel kültür modern erkeğin önemli bir parçası ve çıkar beklemeyen ilgi alanıdır. Modern erkek genel kültürünü sürekli arttırmalıdır. Kültürsüzlük = ilkellik olduğu için genel kültür düzenli şekilde farklı alanlarda arttırılmalıdır.

B. Felsefeye İlgi Duymak


Felsefe entelektüelliğin ve şüphenin temelidir. Bu açıdan modern erkek düşünmeli sorgulamalı sınırlarını aşmalıdır. Felsefe ayrılmaz bir parça ve çok önemlidir. Direkt bir faydası olmasa da hayatı aşırı değiştirir ve mutluluk sağlayabilir.

C. Sosyoloji, Psikoloji, Tarih, Biyoloji İlgi Duymak.


Bu açıdan bilimsel alanlara ilgi duymak önemlidir. Bahsetmeme gerek bile yok. Bu alanlar hayatın ta kendisidir.

D. Sanata ilgi duymak


Sanat insan varoluşunu anlamlandıran bir şeydir. Müzikten resme heykellerden edebiyata kadar modern erkek kendini geliştirmeli ve ilerletmelidir. Sanatsız modern erkek olamaz

E. Sürekli Kitap okumak


Bilgi güçtür ve kitaplar yeni dünyaların sırlarıyla doludur. İnsanı zenginleştirir.

F. Film kültürünü arttırmak


Film kültürü hayata renk katan ve farklı bakış açısı sağlayan bir şeydir. Başka hayatlarla empati yapmayı ve farklı düşünmeyi sağlar.



Modern erkeğin hayat felsefesinin genel sınırları bunlardır ve daha da genişletilip daraltılabilir. Bu kişisel bir yorumdur. Başkasının modern erkeği daha farklı olabilir. Benim fikirlerim modern erkeği ıssız  bir imajda tutuyor çünkü muhtaçlığı az ama başkasına göre evli olan adam olabilir veya toplumdan soyutlanmış vs.

Belli mentaliteye sahip erkekler modern erkektir.

Benim modern erkek felsefem azınlık içindir ve çoğu erkeği kapsamaz. Sadece hatun düşürme amacı taşımaz ve hayatın her alanını ilgilendirir. Modern erkeğin amacı kendi mutluluğu ve çıkarları peşinde koşmasıdır. Duyguları ve inançların kölesi değildir. Hatta hiç dindar olmamalıdır çünkü bu erkeği köreltir.

Modern erkek maskülen ve zeki olmalıdır. Senin modern erkek kriterlerin neler yorumda benimle paylaşabilir ve bu felsefeyi geliştirmem de yardımcı olabilirsin. Zeka içeren yorumları bekliyorum.

Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. "Hiç dindar olmamalıdır çünkü bu erkeği köreltir" demişsiniz ya bunu açabilir misiniz. Nasıl körelttiğini anlayamadım. Sadece bilgilenmek için soruyorum. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder