Oyunun 3 Leveli - Özel Yazı

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
11
Oyunun asıl önemli ve herkesin gözden kaçırdığı noktasına değineceğim. Mentalite hatalarından dolayı çok ama çok az erkek bunu anlayacak zeka ve tecrübeye sahip olabiliyor.

Erkeklerin %95 kadarı sahip olduklarına takılı kaldıkları levelde kalıyorlar. Bu levelde erkekler her şeyi "neye sahibim neye sahip değilim" mentalitesinde yorumluyorlar. Görünüşüm iyi oh be artı puan , param yok kahretsin eksi puan, statüm var, popülerim, müzik aleti çalabiliyorum vs. Neye sahibim mentalitesi erkeklerin çoğunluğunun takılı kaldığı kısım. Havalı arabam ve hayatım olursa kadınlar bana tapar gibi klişelere inanmış kendilerini sahip oldukları üzerinden değerlendiren erkeklerdir.

Bu mentalitedeyken toplum size "çirkin ve fakirsen git evine pornonu aç 31 çekerek ağla" der. Kahrolsun şu eksik şu yok bu hayat ne kadar acımasız derdine düşer kurban mentalitesinde hayatı kendinize zehir edersiniz. Bu mentalitede amacınız bişeylere "sahip olup" ona göre başarılı olmaktır. Kadınların bişeylere sahip oldukça size geleceğine inandığınız bir inancınız olur. Bu levelde hep dışsal sahip olduklarınıza göre dünyayı ve kadınları algılarsınız.

İkinci level ise "yaptıklarınız". Erkeklerin %4 kadarı bu levelde. Bunlar having levelini aşmış bazen arada gidip gelen kişiler oluyorlar. Burada sahip olduklarının önemsiz olduğunu fark etmiş ve "aksiyon" almaya başlamış erkekler vardır. Bu erkekler genelde "ne söylemeliyim/ ne yapmalıyım" sorularını sürekli sorar ve sürekli araştırma yaparlar. Sürekli şu ne yaptı bende yapayım şu ne dedi bende diyeyim levelindedirler. Aksiyon aldıkça başarılı hissederler eğer aksiyon almazlarsa modları düşer ve mahvolurlar. Bu erkekler aksiyon aldıkları için biraz sonuç elde edebilirler. Orta seviye çıkmazında ki erkeklerin çoğu bu gruptadır. Aksiyon almanın önemini kavramış ancak oyunun ruhunu özümseyememiştirler.

Sürekli beden dilim nasıl olmalı, ses tonu, göz teması, şunu söylemeliyim vs tarzı şeylere takıntılı sürekli aksiyon alan sorgulayan erkeklerdirler. Bu açıdan iyi bir şey yapan özel bir grupturlar. Retlerle ve aksiliklerle başa çıkmaya çalışan bir şeyleri değiştirmeye uğraşan grup bu erkeklerdir.  Bir üst levele çok ama çok azı ulaşabiliyor.

Sadece erkeklerin %1 kadarının ulaşabildiği şey "Olmak" leveli. Burada sadece önemli olan "kim olduğunuzdur" neye sahip olduğunuzun ve ne yaptığınızın önemi yoktur.

Karakteriniz ve enerjiniz öylesine etkili oluyor ki ilginin odağı oluyorsunuz. Gerçekten eğlenceli, egosuz, önyargısız, kafası rahat, mutlu ve huzurlu, eğlenmeyi bilen, hayattan zevk alan, tutkulu, hırslı bir erkek oluyorsunuz. Kadınlar buna çekiliyorlar ve kim olduğunuzla fazlasıyla ilgili oluyorlar. Gözlerinizin içine bakarken bunu görüyorsunuz hem de farklı kadınların farklı renkteki parlayan gözlerinde...


Oyunda bu seviyeleri anlamak yıllar ama yıllar süren acıların sonucunda olabilen bir şey. Erkeklerin %99 kadarı hala neye sahipsin ve ne yapıyorsun levelinde sıkışıp kalmış stresli durumdalar.

Sadece olmanız gereken kişi olmalısınız. O içinizde ki "gerçek karakteri" ortaya çıkarmanız gerekiyor. Gerçek olmalısınız. Tüm toplumsal baskılardan, dayatmalardan, egodan, kendini sevmemekten kurtulmalısınız. Sadece olmanız gereken o gerçek kişiliğinizi serbest bırakmanız gerekiyor. Bu acılarla dolu güzel bir deneyim...

Aksiyon alan ama eğlenemeyen oyunun kalbini ve ruhunu öldürmüş erkekler orta seviyede tıkanıp kalıyor. Kadınları yargılamayan onlara sevgi ve tutkuyla yaklaşan bir noktada olmanız gerekiyor. Öylesine bir mental değişim öylesine pozitif enerji öylesine bir aşk gerekiyor ki son seviyede olup derin bir nefes alıp hakiki bir gülümsemeye sahip olasınız.

Bu yolculukta zirveye çıkmak istiyor musun yoksa diğer %99 kadar erkekten mi olmak istiyorsun?

Yorum Gönder

11Yorumlar

  1. Doing'den Beinge geçiş zaman alıcak sanırım , bende ne yapmalıyım ne soylemeliyim gibi şeyleri aştım fakat geriye aksiyon almayınca veya kızlarla konusmayinca başarısızlık hissi oluyor , bunun nedeni de zamanın çabucak geciyor olmasinin farkinda olmam.Cunku henuz 17 yaşındayım ve bi ilişkim olmadı suana kadar , her ne kadar aksiyon alıp kadınlarla iletişimde olsam da :D

    YanıtlaSil
  2. zamaninda asla instagram hesabi acmayacagim butun işimi reelden halledecegim diger korkaklar gibi instadan yazismayacagim yuzyuze gorusecegim demistim. hay aklima sokayim da demeyeydim onu diyorum simdi. anasini satiyim millet instagramda bildigin s.kisiyor ben ise 4 yildir sapim. kizla yuzyuze gorusebiliyorum lakin ordan sonrasi gelmiyor ilerlemiyor. zamanda kisitli oldugundan bag kuramiyorum. velhasil boyle boyle firsatlar kaciyor. daha bugun basima geldi aminakoyayim adam 3 5 kelimeyle bi anda kizla sevgili oldu instagramda. halbuki adamin ne tipi ne parasi hicbiseyi yoktu. anlam veremiyorum dostum ne yapacagim

    YanıtlaSil
  3. Meraba dostum kız arkadaşm ve ben sevişmek istiyoruz. Kız arkadaşım korkmadığı halde ben piskopat babasının bişiler öğrenmesinden hatta sevgili olduğumuzu öğrenmesinden bile korkuyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum dostum. Sen bu konuda ne düşünüyorsun kızın babası biraz sıkıntılı. Sence bu toplum dayatması mı? Korkumu bir türlü yenemiyorum değerli görüşünü bekliyorum kardeşim. Babası beni daha öncede sevgili olmadığımız halde tehdit etmişti.

    YanıtlaSil
  4. Güzel yazı dostum. Eline sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dostum benim lafım bir daha kullanma kjsdlkfjdf

      Sil
  5. Normalde kızlarla dalga geçer, onlara şakayla takılır, sevgiliymişiz gibi konuşurdum. Daha sonraları kendimi filitrelediğimi farkettim ve kim olduğum hakkında uzun süre düşündüm. Kızlar yanımda olmadığı zamanlarda genel olarak ciddi, fazla espiri yapmayan, çoğunlukla birşeyler hakkında düşünen ve az konuşan birisi olduğumu farkettim. Kızlara karşıda böyle bir tutum sergileme kararı aldım ancak bana olan yakın tavırlarında değişmeler olacağını, benden uzaklaşacakları veya muhabbet kuramayacakmışım gibi izlenimlere kapıldım. Bundan nasıl kurtulabilirim ?

    YanıtlaSil
  6. Kadınlarla konuşurken genelde 'yavşar' gibi konuşurum.

    Mesela geçenlerde mesajlaştığım kız böcek fobisine sahip. Böcek resmi atınca engelleyeceğini söyledi. Bende beni engellerse özlediğimde profil fotoğrafına bakıp hasret gideremeyeceğimi söyledim. Genelde sohbetler böyle oluyor. Ancak kızların komik kankası olmaktan çekiniyorum. Bunu nasıl kontrol edebilirim.

    YanıtlaSil
  7. Kadınları etkilemeyi de kendi başına bır meslek olarak kabul edelim.
    Bu mesleği herkes yapmak zorunda değil.
    Ve sevmediği işte başarılı olmak mümkün değil.
    Bence siz en iyi yaptığınız şeyi yapın. Severek yapın. Onun verıdıgı güce birçok kadın gelir. Yoksa ortamda sıkılan takılan ve derdi başka şeyler olan ve de sözde pua lardan medet uman bir adama donusursunuz.

    YanıtlaSil
  8. İnstagram hakkında ne düşünüyorsun ? Yaklaşık 1 ay önce kapattım. Yeni açsam mı diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Anladığım kadarıyla hayatımızın odağına kendimizi koymazsak değerimizi sahip olduğumuz şeylerle tanımlıyoruz ve 'analiz paralizi' durumuna düşüyoruz.Hayatta kendimiz için bir plana sahip olmadıkça kaybolmak çok kolay.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder