Sonsuz Özgüven, Ego Ve Paradokslar

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
7
Özgüven ; inanç ve tecrübelerden gelir. Bu ikisi öylesine sıkı bir işbirliği içerisindedir ki hangisi önce gelir bilmesi çok zordur. Tecrübe insanın hayatta yapabilme gücünü belirleyen bir şeydir. Tecrübeli askerle tecrübesiz asker asla bir olmaz. Tecrübeler hayattaki deneyimlerinizden çıkardığınız derslerdir. Her deneyimden ders çıkarmak fazlasıyla önemlidir ve bize çok şey öğretir.

Bu deneyimler her zaman pozitif değildir. Negatif deneyimlerden de fazlasıyla şey öğreniriz bu öğrenme ise bizden çok şey götürür. Acı karakterimizi ve varoluşumuzu şekillendirir.

Bugün bahsetmek istediğim özel konu "sonsuz özgüven".  Sonsuz özgüven nedir?
Hayatta harekete geçebilme gücü, devam ettirebilme gücüdür. Özgüveni anlamak açısından olaya mantıkla yaklaşmamalısınız. Özgüven konusu paradokstur ve zeki kişiler daha çok kendine güven problemi yaşıyor çünkü kendilerini yanlış yönden sorgulayıp özgüvenlerini yıkıyorlar.

Özgüven temelsiz bir inançtan gelir ama bu inanç kişinin kendini sevmesiyle beraber güçlenir ve içeriden dışarıya akar.

Deneyimsizlik ise özgüvensizliği getirir. Özgüven içinse deneyim şarttır, deneyim için ise Özgüven. Özgüvensiz bir erkek harekete geçemez harekete geçemeyen erkek deneyim kazanamaz, deneyimsiz kalan erkek ise öz güvensizleşir. Burada derin bir paradoks var ve erkeklerin neden çoğunun Özgüvensiz olduğu burada yatıyor.

Özgüvenli olmak için dışsal hiç bir onaya, takdire, kabule, tecrübeye ihtiyacınız yok. Özgüven sadece ve sadece içinizden gelebilen güçlü bir kendine inanma duygusudur. Sonsuz olması ise onun tükenmesini engeller.
özgüven ve ego arasındaki fark



GERÇEK ÖZGÜVEN sadece kişinin içerisinden gelir.

Mesela yakışıklı ve zengin bir erkek çoğu zaman özgüvensizdir çünkü kendine olan inancı ve sevgisi dış şartlara bağımlıdır. Bazı ünlülerde öyledir şöhretlerini yitirince tüm özgüven ve inançları uçup gidiyor. Bir erkek dışsal sebeplerden özgüven ve özsaygı alırsa boku yemiş demektir. Hayatta iyi şeyler olurken özgüvenli ; kötü şeylerde ise mahvolur gidersiniz. O yüzden özgüven sadece içeriden sonsuz şekilde gelmelidir.

Ego ise çoğu zaman özgüvenle karıştırılır. Bir erkek egosunu minimuma indirmeli kendini deneyimlere açmalıdır. Ego insanın bencilliğinin yarattığı bir duygusallıktan gelir. Egolu insanlar her şeye çok takan, önemsemeyen, ilgiye aç, başarıya aç, sıkıcı insanlardır. Ego hiç bir zaman iyi bir şey değildir sadece sizi görünmez bir hapishaneye  hapseder. Etraftan ilgi çekmeye çalışan tiplerin hepsi egolu ve özgüvensizdirler.

İlk önce sonsuz özgüveni oluşturmalı sonra da tecrübe kazanmalısınız. Bu ikisi bir arada giden birbirlerini güçlendiren bir süreçtir. Özgüven size tecrübelerinizde yaşadığınız problemleri çözmenizde yardımcı olur. Deneyimlerinizden ders çıkarırsınız.

Özgüven pozitiflikle sonsuz bir bağ içerisindedir.

"NEGATİF OLUP ÖZGÜVENLİ OLAN İNSAN YOKTUR".

Özgüvenli insanlar aynı zamanda pozitif insanlardır. Pozitif inançlar size yapabilme gücü verir. Eğer bu güce sahip değilseniz hayatta işiniz zor demektir.

Egolu insanlar pozitif enerji yaymazlar etrafına. Onların gülümsemesi bile rahatsız edici bir enerji taşır çünkü onlar kendilerini filtreliyorlardır. Egolarını korumaya çalışıyorlar ve ilgi bekliyordur dışarıdan.

Egolu tipler kendilerini o kadar filtreler ki dışarıya garip bir kişilik yansıtırlar çünkü negatif tepkilerden çekinirler. Mesela egolu erkek reddedilmeyi kabul edemez. Kızı suçlar orospu der ama aslında olan şey gülüp geçmek gerektiğidir. Ortada ciddiye alınacak kişisel alınacak bir şey yoktur. Bu erkekler o kadar ciddiye alır ki sanki kendisine saldırılıyormuş gibi algılanır.

Özgüvenli erkek ise gülüp geçer çünkü üzerinde durulacak bir şey değildir. Özgüven gerçekliği değiştirir çünkü sizin verdiğiniz tepkiler alternatif bir gerçeklik yaratır. Bu sayede kendinizi her zaman iyi ve güçlü hissederek motive edersiniz. Asla kafaya takmaz pozitife odaklanırsınız.

Kendine haksızlık eden, kendini sevmeyen, kendini başkalarıyla kıyaslayan, kıskanç insanlarda özgüven bulunmaz. Egoları da sürekli bencil istekleri yüzünden şişer durur. Anlayacağınız ilk önce egonuzu öldürmeniz ve kendinizi yeniliğe açmanız gerektiğidir.

Pozitif, özgüvenli ve cesaretli bir erkek kadın bulmakta sıkıntı yaşamaz. Olaya eğlence açısından bakar çünkü bu trajikomiktir. Negatifler ise Allahım çok tipsizim, param yok orospular bana vermiyoo diye ağlar durur. Asla negatif ve özgüvensiz kişileri dikkate almayın. Kendi gerçekliğinizde bu negatif etkiye izin vermeyin.

Gördüğüm şey egosunu ve duygusallığını kontrol edemeyen, kusurlarına takıntılı, kendini sevemeyen, ilgiye ve sevgiye aç erkekler başarı elde edemiyorlar. Dışarıdan gelecek her şeye öylesine ihtiyaçları var ki özgüvenlerini asla sağlam temellere inşa edemiyorlar. Özgüvenlerini ufak başarılarından oluşturmaya çalıştıkça egoları da giderek büyüyor...

Benim derin bir şekilde anladığım şeyi anlatması kolay değil. Yıllar içerisinde öğreniliyor ve oturtması da yıllar alıyor. Ufak ufak öyle bir özgüven oluşturmuşum ki yıkılmaz olmuş. Egomu sıfırlamış kendi duygularımı kontrol eder hale geldim.
Kendi içimden tamamen pozitiflik akıyor dışarıya ve kaygıları, negatifliği, stresi attım. Hayatımda yerleri yok.

Zoru denemiyorum ve hayatı seviyorum. Bu deneyimler insanı pozitif bir anlamsızlığa götürüyor ve bu iyi hissettiriyor. Kadınlarla başarım çok yüksek seviyelere ulaştı ve bir çok alan da çok daha iyi bir insan haline geldim. Hepsi sonsuz bir içten gelen özgüven, aynı şekilde içten gelen pozitiflik ve cesaret sayesinde oldu. Bu temel şeyler diğerlerini de beraberinde getiriyor. Gelişim, değişim, ilerleme, yenilik.

Yıllarca bazı şeyleri dışarıda aradım ama bu insanın kendi içerisinde başlayıp dışarı çıkan bişey. O yüzden yeterlisin ve kendini sevmeye başlamalısın.
Tags:

Yorum Gönder

7Yorumlar

  1. Özgüven her ne kadar içten gelsede önceleri birtakım başarılara ihtiyac oluyor.Başarılı olmak için ise başarısızlıklara ihtiyac oluyor.Fakat ego asla başarısızlığa katlanamıyor.Bu yuzdende egosunu korumakla meşgul olan kişiler başarılı olamamaktan korktuğu için tamda korktukları gibi başarısız oluyorlar.Özgüvenin gelişmesi için egonun aşılması gerekiyor.Ego birkaç kez aşıldıktan sonra aslında korkulan şeyler gitgide komikleşmeye başlıyor. Daha sonrasında ise herşeyin iyi tarafları görülmeye başlıyor

    YanıtlaSil
  2. Hocam çok uzakdoğu öğretilerine kaçmışsın,egodan kurtulmak mümkün değil,bilinmesi gereken sadece bu. https://www.kuraldisi.com/egom-kendim-ve-ben/

    YanıtlaSil
  3. Soyut kavramlarla fazlada uğraşmamak gerek
    Ego,sevgi,özgüven vb bunlar tamamen soyut kavramlar
    Kiminin ego dedği şeye başkası özguven kiminin özguven dediği şeye ise başkası ego diyebiliyor.Sevgide bunlar gibi soyut kavramlardan.
    Soyut şeyler yerine somut elle tutulur şeyler daha muhim gibi

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Millet rutinler neglerle ıvırzıvırlarla uğraşırkende şimdide prensibim hep aynı
    Olan olur olmayan olmaz ama dunyanın belkide %90u kasıp duruyor hiç gerek yok diye hep diyorum

    YanıtlaSil
  6. Çok doğru bir bakış açısı bana göre kendince de güzel içselleştirmişsin Romeo ama yazıya ne yazık ki tam anlamıyla dökememişsin. Biraz daha ağırdan alarak örnekler vererek ve de duru yazsan çok mükemmel olur. Sonuçta bu blogun isminde bile pratiklik var.

    YanıtlaSil
  7. olumsuz yorum yapan, bir yazı da kendi yazsın da görelim. yazmayayım diyorum ama... yazarın yazılarında azalmaya sebep oluyorsunuz. kimsenin motivasyonunu düşürmeye hakkınız yok. kimse beğen diye kafana silah dayamıyor. buradan yazara bugüne kadarki tüm yazıları için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder