A'dan Z'ye Pick-Up - Kadınla Nasıl Konuşma Başlatırım?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3
Baştan çıkarma topluluğunda yıllardır tartışılan bir konu ve üzerinde 2 farklı teori var. Her birisinin avantajları dezavantajları var. Yeni başladıysanız direkt yaklaşımı belirli seviyenin üzerindeyseniz dolaylı yaklaşımı tavsiye ederim.

DİREKT OYUN

Direkt oyun teorisi kadına soğuk yaklaşım da romantik/cinsel ilginin gösterildiği yaklaşımdır ve tanışılan anda bu ilgi belli edilir. Konuşmanın başında frame'i ortaya koyduğunuz için bundan sonrası daha kolay olur. İletişim hep flört üzerine olur. Bu yaklaşım "yüksek risk,yüksek kazanç" üzerine kuruludur

Göz teması,ses tonu ve dominantlık bu yaklaşım da üzerine odaklanılan şeylerdir. Temel Mentalitesi "ben değerli bir erkeğim ve cesaretliyim. En güzel kadınları hak ediyorum, o kadınları elde etmemem için bir sebep yok"

Direkt oyun genel olarak taktik ve tekniklerden ziyade iç oyuna odaklıdır. En büyük iç oyun ise "Sen yeterlisin"dir. Yani kadından aşağı değilsin ve onu elde etmek için yeterlisin.

AVANTAJLARI:

1. Sizi zaman kaybından kurtarır ve ilgilenmeyen kadınlarla uğraşmazsınız.

2. İlginizi belli ettiğiniz için direkt romantik/cinsel başlarsınız. Bu sayede dokunmanıza,öpmenizde yani kızıştırmanız(escalation) kolay olucaktır.

3. Kadın tarafından cesaretli,özgüvenli ve ne istediğini bilen bir erkek olarak görülürsünüz.

4. Arkadaş konumuna düşmezsiniz.

5. Kadın tavlamanın en pratik yoludur. Her yerde kullanılabilir ve yaklaşmanız için sebep verir. Yani seni gördüm ve beğendim konuşmaya geldim demek çoğu yerde size avantaj verir. Özellikle gündüz oyunun da işinizi kolaylaştırır ve neden konuşmaya geldiğinizi mantıklı hale getirir.

6. Direkt oyunun en büyük stratejik avantajı sizi "efendi erkek" bataklığından kurtarmasıdır. Bu sayede değersiz zayıf güçsüz erkek imajını atarsınız. O yüzden kadınlarla konuşmakta,tanışmakta,ilginizi göstermekte zorlanıyorsanız her zaman İlginizi belli edin.

7. Sizi düşük değerli erkek durumundan kurtarır. Direkt yaklaşan erkek oranı %1-2 olduğu için düşük değerli olmazsınız.

8. Dürüst olmanız bazı kadınların fazlasıyla hoşuna gider. Her hangi bir oyun oynamamışsınızdır.

9. Sikiniz olduğunu en başta belli edersiniz ve cinsel ilginize kadın saygı duyar. 6 ay sonra kıza senden hoşlanıyorum diyen bir gay kanka konumuna düşmezsiniz. En büyük avantajı budur, sikinizi saklamazsınız. Bu sayede çok hızlı öpüşme ve seks ihtimali artar.

DEZAVANTAJLARI

1. Direkt kıza yazdığınız için anında reddedilebilirsiniz. Direkt yaklaşım çok risk aldığı için çokta reddedilir.

2. Sizi zaten beğenmiş kadınlar da daha çok işe yarar. Güzel kadınlar da işe yaramıyor çünkü zaten çok fazla erkek yazıyor. Siz de o kalabalık erkek sürüsü arasına katılmış oluyorsunuz.

3. Kadına yeterli zaman vermiyorsunuz ve kadın sizi tanımadığından reddediyor. Özellikle renkli bir karakteriniz hayatınız varsa kadının sizi tanıması şansınızı arttırır ama direkt yaklaşım da kadını seçim yapmaya zorladığınız için bu zamanı vermemiş olursunuz. Hakkınızda hiç bir fikre sahip olmadığından görünüşünüze ve enerjinize bakarak reddeder.

4. Sosyal ortam ve gruplar da işe yaramaz. Sosyal ortam da direkt gitmek sizin tüm değerinizi alt üst eder.

5. Direkt yaklaşarak düşük değerli olma tuzağından kurtulursunuz ama bu seferde yüksek değerli erkek olamazsınız çünkü ilginizi baştan belli ettiniz.

6. Kadının sadece güzelliğine bakarak geldiğiniz için bu hoş değil. Kadın sizin bunu her güzel kadına yaptığınızı veya standartlarınızın düşük olduğunu hisseder. Çok cinsel ve süper direkt yaklaşımlar bu yüzden işe yaramıyor.

7. İltifatı en başta ettiğiniz için gücünüzü kadına vermiş oluyorsunuz. Hem de hiç bir şey geri istemeden. Bedava iltifatınıza teşekkürler beni mutlu ettin iyi günler diyip gidebilir. Kadını iyi hissettirdin ama hiç bir geri dönüş alamadın.

8. Kadına iltifat ettiğiniz için amcığını ödüllendirmiş oluyorsun. Kadını güzelliğinden dolayı bir hiyerarşiye koymuş oluyorsun. Ayrıca sen şimdiden sekse hazır olduğun için ve bunu belli ettiğin için kadınla aranızda ki cinsel gerilim ve hiyake(plotline) yok oluyor.  Kadın hiç bir şey yapmadan sizi kazanmış egosu tatmin edilmiş oluyor.

9. Direkt oyun sayıların oynudur. Belirli bir yetenek seviyesine ulaştığınızdan sonra sayılarla oynarsınız.


DOLAYLI OYUN

Dolaylı yaklaşım ise kadına ilginizi belli etmediğiniz ve ona ilgisiz davranıp tanıştığınız bir yaklaşımdır. Kadına karakterinizi ve değerinizi göstermek için zamana ihtiyacınız olduğundan bu zamanı kazanmaya kadının da sizi tanımasını sağlamaya çalışırsınız.

Kadına direkt yazmadığınız için muhtaç erkek konumuna düşmezsiniz. Ayrıca negatif duygular da vererek (negler,ilgisizlikler,push-pullar) kadında dikkat yaratırsınız.

Dolaylı oyunda ilgi kadın size ilgi işaretleri verdikten sonra verilir. Bir çeşit düşük risk-düşük kazanç stratejisidir.

AVANTAJLARI:

1. Karakterinizi göstermek için zaman kazandırır.

2. Kadına yazmadığınız için güç sizde olur. Kadın size ilgi işaretleri verdiği içinde flört doğal gelişir. Yani güzel zaman geçiriyorduk ve fark ettik ki birbirimizden hoşlanıyoruz. Sonra bişeyler oldu seks bile kendiliğinden oldu biz planlamamış ve konuşmamıştık.

3. Güzel kadınlar da daha etkilidir. ilginç ve muhtaç olmayan erkek olursunuz.

4. Reddedilmeyle uğraşmazsınız çünkü ilgi işaretlerine göre hareket edersiniz. O yüzden de sosyal değeriniz hep yüksektir. Garantici oynarsınız.

5. Sosyal ortam ve gruplar da mükemmel işe yarar.

6. Kadınla aranız da ki cinsel gerilimi arttırır. Kadına ulaşılamaz ve ilgisiz görünmek onu azdıran bişeydir. Kadınla kedinin iple oynadığı gibi oynarsınız.

7. Kadının değerini kendi değerinizin altına çektiğiniz de kadının daha çok ilgisini çekersiniz.

8.Komfor ve güvenilirlik daha çok olduğu için kadın sizin yanınız da daha rahat hisseder.

9. Flört belirli bir süreçte olduğu için kadın bunu arkadaşlarına anlatabileceği bir hikaye ortaya çıkar ve kendi içinde rasyonelleştirir

DEZAVANTAJLARI;

1.Normal iletişimden romantik/cinsel iletişime atlamak çok çok zor. Yani bir hareket yapmanız lazım ama bunu iyi zamanlamazsanız her şey bok olur. Kadına sikiniz olduğunu son anda gösterirsiniz ve  bu zamana kadar saklamanız sıkıntılıdır. Kızıştırmak aşırı zordur ve zaman alıcıdır.

2. Arkadaş konumuna düşersiniz. Direkt olarak flört ettiği veya sevgili/ sekse layık kategorisinden gay kanka konumuna düşme ihtimaliniz var.

3. Çok zaman ve emeği bir kadına yaptığınızda ve işler olmadığında ciddi bir yatırımız çöpe gider. Bunun psikolojik etkisi ise kötü.

4. Süreci uzun tuttuğunuz için kız sıkılabilir veya daha iyi birisini bulur.

5. Hızlı seks ihtimalini yavaşlatır.

6. Kadın sizin cesaretsiz olduğunuzu düşünebilir.

7. Dolaylı açmak bazen iletişimin devam etmesine engel olabilir ve dolaylı açmak daha zor kompleks. Çoğu zaman çoğu erkek dolaylı oyundan sıkılıyor.

8. Gündüz oyunun da dolaylı açmak çok zor ve anlamsız.


İki paradigma da kendine ait stratejilere sahip. Yeni başlayanlar için direkt oyunu tavsiye ediyorum şiddetle. Daha sonra dolaylı oyunu daha detaylıca öğrenmelerini çünkü teknik ve mentalite olarak oyunun temeli dolaylı yaklaşımdır. O strateji,mentalite ve inançları sırayla paylaşacağım.

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Romeo bey bu harika yazılarınız için teşekkürler.

    Benim sormak istediğim kızların bir baktığında tekrar birkaç kez baktığı birinin bu işte bir avantajı var mıdır?

    Kızlarla göz göze gelmeden onların güzel olup olmadığını göremediğimizde ne yapacağız gün içinde kesiştiğimiz kızlarla gidip tanışmada gene dediklerinizi mi uygulayacağız?

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Onay bağımlılığından nasıl kurtulabiliriz. Genel olarak şöyle bi mantık var, eğer dışardan onay geliyorsa ha tamam çekiciyim kızları tavlayabilirim ama onay gelmesse bi problem var demektir. Bu mantıktan nasıl sıyrılabilirim çünkü fırsatlarımın önünü kapatabiliyor bu durum ve dışarıya bağlı olduğum için kötü hissediyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder