Hayatta Kalma Değeri Ve Üreme Değeri (Survival And Reproduction Value)

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
9
Hayatta ki başarımızın evrim tarafından değerlendirilme şeklidir. Her şey hayatta kalmak içindir ve üremekte hayatta kalmanın bir diğer formudur. Bizler biyolojik olarak hayatta kalma ve üreme makinalarıyız. Üremek için hayatta kalmamız gerekiyor sonrasında ise üremek. Üremeden hayatta kalmanın bir anlamı yok.

Kadın ve erkekte bu değerlere göre çekici bulunur. Erkeğin değeri Hayatta kalma(survival value) değerine göre , kadının ki ise üreme değeri(reproduction value) belirlenir. 

Erkeğin değerini ağırlıklı olarak hayatta kalma yetenekleri belirler. %70+ hayatta kalma, %30 ise üreme değeri belirler. 

Kadının ise %80 üreme, %20 hayatta kalma yetenekleri belirler.

Bizler kadında üremek için sağlıklılık ararız. Tüm seksi bulduğumuz şeyler gençlik,geniş kalçalar,büyük memeler,ince bel vs hepsi üreme değerini belirler. Kadınların genç olanları o yüzden daha çekicidir. Kadınların değerini gençlik ve güzellikleri belirler. Bu zamanla kaybedildiği için kadınlar da zamanla değer kaybetmeye başlar.

Erkekte de üreme değeri önemlidir. Yakışıklılık direkt üreme değeridir yani sağlıklı genler ancak kadınlar yakışıklı erkektense yetenekli ve hayatta kalmakta iyi erkeği daha çekici bulabiliyor. O yüzden erkek çirkin bile olsa güzel bir kadını etkileme şansına sahip oluyor. Çirkin bir kadın ise estetik,zayıflamak dışında bir seçeneğe sahip değil. Ayrıca kadın zaman geçtikçe değerini ve gücünü kaybediyor. Kısıtlı süreçte üremek zorunda çünkü biyolojik saati işliyor.


Bir erkek olarak görevin hayatta kalmakta iyi olmak ve hayatını mükemmelleştirmek. Eğer hayatını mükemmelleştirmezsen işler senin için berbat hale gelir. O yüzden hayatta başarılı olmak zorundasın "EVRİMSEL STRESİN" bu senin. Bencil ol ve hayatını kendin için mükemmelleştir. Erkek ancak hayatta iyi olabilir, kadınları aşk ve seks oyunun da yenemezsin. Oralar kadınların güçlü içgüdülerinin alanı. Orada kararı veren kadının içgüdüsü ve eğer hayatta kaybedensen orada kazanan olma şansın yok demektir. Erkeğin ilk misyonu kendi hayatını düzeltmek ve iyileştirmektir. Bu sayede değerin artıcak ve daha çekici bir seçenek haline geliceksin.

Hayatını kadınlar için iyileştirme yani kadınlara odaklı olmasın, kendi özsaygına göre şekillendirmelisin. Kendin için en iyi yemekleri yapmalı, en iyi kıyafetlerini giymelisin, en güzel parfümleri kullanmalı, kültürünü arttırmalı, daha çok para kazanıp imkanlarını arttırmalısın. Bunların hepsi senin için olmalı ve kadın ancak bunun sonucu olabilir.

Hayatını yıllar içerisinde değiştirmelisin. Kendi hayatında devrim yapmalısın. Tüm fırsatları değerlendirip,acıyı çekip yükselmelisin. Hiyerarşi de yükselmek zorundasın. Sıradan olmamalısın fark yaratmalısın,değer üretmelisin ve daha önemli hale gelmelisin. Bunu başarabilmek zorundasın. Yıllar seninle beraber dostum sadece anlaman gerekiyor.

Bir erkek zamanla değerleniyor ve güçleniyor. Senin işin hayatta iyi olmak daha ne kadar söyleyeceğimi bilmiyorum. Bunu öğrenmek bana pahalıya patladı. Kadınları aşk oyunun da yenmeye çalışmamalısın sadece sen hayata odaklanıcaksın. Bu alan senin içgüdülerine en uygun en ideal alan. Kadınlar hayatla başa çıkmakta berbatlar. Sınav başarısızlıkları yüzünden ağlayabilecek kadar zayıflar. Hayatın stresiyle başa çıkamıyorlar ve ufak problemleri bile halledemiyorlar. Hayatta berbatlar ve hayatı iyi olan bir erkeğin hayatının parçası olmak istiyorlar. Eğer hayatta iyiysen kadınlar için cazip bir seçenek olacaksındır.

Ayrıca ne kadar çirkin,kısa vs adamsan çok daha başarılı olmak zorundasın. Senin evrimsel stresin 10 kat daha fazla. Yani kadınlar için görünür olmak için güçlenmen daha sosyal daha pozitif daha iyi olman gerekiyor. Erkek olarak dölünün değerli olması gerekiyor ki kadınların saygısı ve onayını alabilesin. Belki yakışıklı adam kısa sürede senden 1000 kat cazip gelse de senin zamanla tüm değerini göstermen ve o adamdan daha cazip hale gelmen gerekiyor. Zaman senin dostun ve unutma önünde uzun yıllar var.

Kadınlar ise hayatın direkt kaybedenleri çünkü güzellikleri ve gençlikleri gidiyor. 30 yaşına geldiğinde elinde bir şey kalmamış oluyor. Eğer iyi bir işe,arabaya,eve ve kaliteli bir hayata sahipsen aşırı değerli hale gelmiş oluyorsun. İyi dizayn edilmiş bir ev, güzel zevklerle donatılmış bir hayat, genel kültür ve disiplinli kendini seven bir adam olmalısın. Ufaktan başlayarak öğrene öğrene olacaksın ve zamanla tamamlanmış hale geleceksin. O zaman işte kadınların sana karşı bir gücü kalmamış ve istenilen adam olmuşsun demektir. Unutma önemli olan güçlü ve seçen taraf olmaktır. Seçeneklerin arttıkça gücün artacaktır ve 30 yaşında ciddi bir seçen olucaksın o kadar kadının arasından.

Bu doğanın bir kuralı ve işin gerçeği. Bunu ne kadar erken fark edersen o kadar iyi. Tüm ilişki tavsiyeleri tüm teknikler inançlar değerli adamlardan alınmıştır kopyalanmıştır. Oyunla bir yere kadar bazı şeyleri yansıtabilirsin ama arkasının da gelmesi lazım. Davrandığın gibi bir adam olmalısın. Eğer şimdiden başlarsan 10 yıl da mükemmelleşmiş olursun.

30 yaşında ailesiyle yaşayan, burger kingte çalışan bir adam olmaman lazım. Bu direkt kaybedenlik demektir. Kim çalışırsa çalışsın sen zekiysen kazanan olmalısın.

İyi bir araban olmalı, güzel ve şık kıyafetler,güzel bir parfüm zevki, iyi yemek yapmak, viski ve şaraptan anlamak, sanattan felsefeden ve bilimden konuşmak, spor hayatın olmalı. Ne zaman başlarsan başla 10 yıla kadar mükemmel olursun. Ne yaparsan yap 10 yıl içinde mükemmelleşmek ZORUNDASIN. Bu senin hayat görevin.

Dans öğren,dövüş sanatları öğren, dizi ve film kültürü edin, kitaplar oku, alışveriş yap, sosyalleş, sosyal yeteneklerini geliştir, kadınlarla tanışmayı ve konuşmayı öğren. Tüm bunlar senin SURVIVAL VALUE belirleyen şeyler.

Erkeksin işin bu ağlamak zorlamak yok.

Bak ben ortalama bir adamım ve diğerleriyle rekabet etme şansım az. Bende bu şansı yaratıyorum kendime. Hata yapma,kötü giyinme,saçmalama,zayıf düşme şansım yok. Ben gelişmekle lanetlendim kolay bir şey düşmüyor bana. Her zaman gelişmeliyim çünkü iyi genlerimin eksikliğini ancak bu şekilde kapatabilirim. Yakışıklı ve zengin bir ibneyi ancak bu şekilde alt edebilirim. Bu bir değer savaşı adamım handikaplara rağmen iyi olmak zorundayım.

Benim kötü giyinme ve aptalca konuşma şansım yok. Kadınlar bana düşük kredi veriyorlar ve bunu boşa harcayamam. Genel kültürlü ve donanımlı olmak zorundayım. Güzel kokmalı ve belirli zevklere sahip olmak zorundayım. Kadınlar benim hatalarımı telafi etmediler ve beni ilk hatam da sildiler. Ben kısa süreçte kazanamam ama uzun yarış benim alanım. Beni tanıdıkça bir kadının etkilenmeme ihtimali yok, büyüleyici birisi haline geldim ve çok uzun yollarım var.

Sende dostum çabalamalısın. İlk önce doğruyu anlamalısın, üstesinden gelmeli ve proaktif hale gelmelisin. Her alanda mükemmelleşmelisin. Şarap tadından parfüm kokusuna, edebi eserden  nasıl giyinileceğine, yemek pişirmekten spora kadar. Her alan da bilmeli ve uygulamalısın. Zamanını boşa harcama. Diziler izle kitaplar oku anla öğren dinle dersler çıkar.

Değer üret ve sürekli gelişime takıntılı ol.  Erkeksin işin hayatta başarı ve bunun için doğru yerdesin. Burası yaşamın pratik gücünü sana öğreticek tek yer.

Yorum Gönder

9Yorumlar

  1. Her zamanki gibi çok kaliteli bir yazı. Hitap ettiğiniz kitle yazılarınızı dört gözle bekliyor. Bu işin hakkını veriyorsun dostum. Bilgin ve tecrüben muazzam bir seviyede. İleride çok daha iyi şeyler yapacağını düşünüyorum. Her yazın altın değerinde.

    YanıtlaSil
  2. Hocam bilgi birikimine hayranım ama mantıksal bi hata içindesin.Her ne kadar mecbur olduğun için değil kendin için yap desen de iş bu kadar -meli, -malı ile zorunlulukmuş gibi gözüküyo.Mesela bu mantıkla içine kapanık asosyal bi herif derslerine ağırlık verip iyi bi meslek sahibi olduğu için belli bi yaştan sonra normalde hiç ona bakmıyacak kızlarla evleniyo hatta takılıyo bile.Hem de ayriyetten bişey yapmasına gerek de yok.Bu sitenin main amacı karşı cinsle nası bir şekilde birlikte olunurdan çok nasıl karşı cinsi kendinize hayran yaparsınız olmalı ki yoksa en basiti ver 600 lira sana hayatının aşkıymış gibi davranan bi hatunla tüm gece beraber ol.Hayatta kalma ve üremeyle alakalı insanı baz alan anlatımının giriş noktası schopanhauerin anlattıklarıyla paralel gözüküyo, yalnız nietzschenin bu noktaya getirdiği yeni bi bakış açısı var, her ne kadar üreme amaçlı ve bu uğurda robot gibi hormonlarımızın dikine giden canlılarsak da insan da farklı bişey var, o da yetkinliği kendi ölümüne tercih edebilmesi.Yani gerekiyosa durum istediği gibi oluşmadıysa,vasatsa olmasın daha iyi, yani bi anlamda yok olayım fark etmez cesaretini göstermek.Yani bi bakıma özgür olmak aynı fight clubdaki tylerın ancak herşeyi kaybettikten sonra herşeyi yapmaya özgür oluruz(isteyerek yaparız) lafındaki gibi.Bu da dayatılan yerine kendinin istediğini yapabilme alanı yaratır insana.Sistemin dayattığı bu dediklerindir basit anlamıyla bunun kuramsal döngüsünü de kişisel gelişimle sağlar.Basitçe kişisel gelişim de aslında bu değişmez öngördüğü kurallar çerçevesinde tek olan doğruyu sanki mecburiyet gibi değil de insanın kendisi istiyomuş ya da istemeliymiş süsüyle içi boş ve sürekli aslansın, kaplansın,kafanda hallettin mi tamam işte beyin gücü falan filan diye diye kakalama sanatıdır.An içinde farkında olmadan kendin için ve kendini mecbur hissetmeden yaptığın en küçük doğal hareket bile bu saydıklarından daha çekicidir çünkü içinde sen yani benliğin,kimliğin var.İmkanı değerli olanla dnası değerli olan arasında fark var.Mesela bi kadın evli iken bile sana hayran olabilir ama o kadar uğraştığı şeyi yıkmak istemez anca kaçamak yapar senle veya yapmaz fakat böyle bişeyi diler.Gelişme de bu arada parayla alakalı bişey değil temel ihtiyaçların bi tık fazladan karşılanabiliyosa tabi.

    YanıtlaSil
  3. valla dönüp dolaşıp işin ucu başarıya geliyor
    bir erkek başarısızsa istediği kadar oyun oynasın olmuyor yada saman alevi gibi hemen sönuyor
    önce erkek kendi başarılı olmalı kız olayı zaten geliyor ama erkek başarısızsa dunyanın en iyi oyununu oynasın yine de bu kız işlerinde çuvallıyor.lise dönemlerinde belki oyunla başarılı olunur ama üniversiteli kızları falan oyunla tavlamak güç kanısındayım

    YanıtlaSil
  4. Lise döneminde de başarısız olan yalnız kalıyor ve fark edilmiyor. Gitar çalan,iyi giyinen, konuşmaktan utanmayan,neşeli,tarz yapmış erkekler direkt avantajı ele geçiriyor.

    Lise dönemin de tek artı kızların tecrübesizliği olabilir ama ondan da yaşça daha büyükler faydalanıyor. Ben lise 1 iken sınıfımdan 3-4 kız lise 4'lerle sevgiliydi

    YanıtlaSil
  5. aynen öyle boş donanımsız başarısız erkeklere prim vermiyorlar en fazla çözene kadar ondan sonrada vasıfsızsa hemen yolu gösteriyorlar

    YanıtlaSil
  6. Evet kadınlar bu konuda çok acımasız ve onları suçlayamam doğanın kuralı bu.

    Ben ufak tefek hatalardan öyle kızları kaybettim ki zamanla insan alışıyor, umursamıyor. Ancak ilkte çok acı verici oluyor bu deneyimler. Bir erkeğin değersiz olması demek varolmaması demektir. Hayalet gibi oluyorsun kadınların gözünde neyse ki bu sorunu en en derinden anlayıp çözdüm. Bu bloğu takip eden herkeste çözecek, yüzlerce yeni yazı beklemede :)

    YanıtlaSil
  7. yazıları takibe devam o halde :)

    YanıtlaSil
  8. Kadinlar acımasız ama biraz kendini de pazarlamayı bilmek lazım. Oyunun psikolojik etkisini oyi kullanicsn. Azicik değerinle bile kendini karsiya degerli yansitican. Agirdan alican, zordan satican, hemen atlamiycan , meşgul olucan, kolay ulaşılir olmiycan , bi kızdan hemen beklentiye girmiycen, kiz güldü diye dort köse olmiycan, kiza hemen iltifatetmiycen, olursa olur olmazsa da sikimice diycen, kadinlari ilk siraya koymoycan vs vs . bunlari uygulayan erkekler kizlara kafayi yedirtiyor uygulamayan paralilar da kızlarin maskotu oluyor . Psikolojiye oynayin amk en etkilisi bu. Direkt aciş yapacaksan direkt ol amadiger zamanlar direkt ol. Direkt oyunda bile sadece en başta direkt olursun sonra yine kendini agirdan satman gerek yoksa ucuz ve degersiz okursun. Kizin her sorusunu yanitlarsan uzun uzun aciklamalar vs.. üstün değerli olmak saddce makam ve zenginlik veya yakisiklilikla olan bir sey değil.

    YanıtlaSil
  9. oyun kızlara başarılı erkekler gibi davranmak bir nevi
    başarılı erkek ne yapar kızları iplemez kızların zaten ilgisini çekmiştir vs vs
    oyun bunların taklidi ama bunun yerine başarılı bir erkek olup rol yapmaktan kurtulmak en guzeli
    ama yok başarılı olunamayacaksa o halde oyuna devam ama oyun bir yerde patlıyor çunku bir insan surekli rol yapamaz açık verir illa

    YanıtlaSil
Yorum Gönder