Kavramları Anlama Serisi II - Çekicilik Vs Değer

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0
Çekicilik ve değer çok yakın anlamlarda olsalarda aralarında fark var. Çekici olmakla değerli olmak birazcık farklı.

Çekicilik, kadının içinde hissettiği ve reaksiyon verdiği şeydir. Bir seçim değildir. Belirli davranışlar ve imgelere kadın tepki verir. Bir çeşit güdüdür diyebiliriz. Alfa davranışlara ve imgelere kadın çok fazla çekim hisseder. O yüzden Grinin Elli Tonu serisine tapıyorlar.

Çekicilik aynı zamanda ilginç olan şeyleri de kapsar. Dönme dolaba binmek bile bize çekici gelir ve farklı hisleri yaşatır. Çekicilik; müzik,para,eğlence,alkol,sigara vs olabilir. Bize cazip ve faydalı gelen şeyleri çekici buluruz. Çekicilik sadece ilişkilerle ilgili değil, cazip gelen şeylerle de ilgili.

Değer ise az bulunan şeylerdir. Bir şey az ise değerli olur. Pahalı araçlar azdır ve o yüzden değerlidir. Değeri az olmasından gelir, malzemesinden değil. İnanın malzemesi 2 milyon dolar etmez.

Değerli bir erkek iş adamı, dansçı, müzisyen vs olabilir. İşinde iyi ve belirli kalitelere sahip erkek değerli demektir. Değer arttırılabilen ve aşırı çok yönlü bir şeydir. 3 dil bilmeniz bir çeşit değerli olmanız demektir.

Değer kadına görede değişebilen bir şey. Gotik emo bir kız , kendi tarzında erkeği değerli bulur, sizde bir değer bulamaz. Motorcu kız için Harley motor Ferrariden değerli gelir.Kitap kurdu bir kıza, kaslarınız değersiz gelir. Sporcu kıza ,edebiyatla ve o koca göbeğinizle değerli gelmeyebilirsiniz.

Değer göreceli bir şeydir ama fazlasıyla kapsamlı ve komplekstir.

Değer, çekicilikten çok daha üstündür. Çekicilik uçar gider ve boşa çıkar(flake). Ancak değerli bir erkek olduğunuzu bilen kadın sizi ekemez.

Çekici bir erkeği kadın ekebilir,reddeder ama yüksek değerinizden eminse bunu yapamaz. Yüksek değerli erkeği reddetmek, çekici erkeği reddetmekten çok daha zordur. Yüksek değer ünlü süper star olmaksa, çekicilik süper yakışıklı olmak gibidir. Ünün değeri farklıdır diğerinin ki farklı.

İyi bir oyuncu iki farkıda anlamalıdır.

Kadına sataşmak,alaya almak çekici gelebilir veya kolyeniz bile çekici yapar sizi. Çekicilik oluşturması daha kolaydır ama yüksek değeriniz olmadan çekicilik sizi kadınlarla ilişkilerde sallandırır durur.

Kızı durdurup konuşmak çekiciyken, kadının ortamda sizi istemesi yüksek değerle alakalıdır.

Çekicilik duygulara ve imgelere hitap eder, maceralar ve yoğun duygular çekicilikle alakalıdır. Değer ise yaşamın direkt kendisiyle alakalı. Yemek yapan, işleri halleden, iyi giyinen adam değerlidir.

Çekicilik; asi ruhlu bir motorcu gibidir. Kadına çeşit çeşit duygular ve asilik verir.  Kadına macera vaat eder. Bad boy giyim tarzı ve hayat tarzı o yüzden çekicidir.
Değer ise erkeğin kendi hayatıdır. Kim olduğu,amaçları,ne iş yaptığı,nasıl giyindiği vs vs kapsamlıdır.

Çekicilik kadını kısa süreli elde etmek için, değer ise onu hem elde etmek hem de elde tutmak için.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)