Neden Alfa Ve Erkeksilik Teorilerini Pek Önermiyorum?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
4
Bu yazımda amacım iyi bir analiz yapmak ve saçma salak önerilerden aklı başında adamları kurtarmaktır.

Alfalık mevzusu tartışmalı bir alan ve erkekleri alfa/beta diye ayırmak sıkıntılı. Alfa ve beta karakteristiğini basitçe ayırabiliyoruz ama iş gerçek hayatın kompleksliğine gelince kim alfa kim beta belli olmuyor. Beta patron alfa çalışandan daha baskın oluyor bu ise beta patronu alfa yapıyor. Yani anlayacağınız alfa erkek teorisi pratik hayatta sıçıp batırıyor işleri. O yüzden eskisi kadar alfa erkek kelimesi kullanılmıyor. Ayrıca beta erkek statüsü aşağılayıcı olduğundan erkek egosu bunu kabul etmiyor. Erkeklerin çoğunun teoride beta olmasına rağmen gerçekte tam beta bulmak zor oluyor. Anca çok çekingen erkekleri beta sayıyoruz ama onlarda şu zaman da zekalarıyla başarılar elde ediyorlar. Bill Gates, Mark, Steve Jobs tarzı adamlar milyoner oluyorlar sosyal olarak beta olmalarına rağmen. İşler alfa ve beta da karışıyor.

Ayrıca alfaların zorbalık, şiddete başvurma, statüyle başkasını bastırma, diğer erkekleri ezme, suça yatkınlık, gereksiz agresiflik, esnek sosyal ortamlara uyumsuzluk gibi negatif alfa özellikleri var. Lise de diğerlerini dövme tehditi ile bastıranlar da alfa sayılıyor. Alfa olayı erkekler arasında ki çatışmaları arttırmaya neden oluyor. Erkek egosu ve gururu zaten alfa erkek kelimesini ve o statüyü seviyor. Sosyal hayatta dominantlık ise sıkıntılı. Babası alfa olan birisinin hayatı sikiliyor mesela. Babası dominant ve kararında net. Çocuğa alan tanımıyor. Bu sefer çocuğu çok konformist ve pasif yetişiyor veya tam tersi aşırı agresif ve saldırgan oluyor.

Anlayacağınız alfanın karanlık yanı ve çatışmacı yönü sıkıntılı. Zaten ezilenleri daha da ezmek üzerine tavsiyeler vermek alt gruptan yukarıya saldırılara neden oluyor. Fakirlerden sürekli suçluların çıkması gibi alt gruptan da sürekli saldırılar olacaktır.

Ayrıca alfalık hakkında konuşanlar mafya babalarının alfanın kralı, seri katillerin alfalığın son seviyesi olduğundan bahsetmiyor. Paranın ve statünün alfalıkla olan karanlık çatışmacı bağlantısını es geçip. Tamamen politik olarak doğru bir alfa erkek imajı çiziyorlar. Alfa erkek sanki peygamber veya halk kahramanı iyi adammış gibi. Ancak çoğu alfa erkek bencil ve ahlaki olarak umursamaz. Empati yeteneği zayıf ve entelektüel açıdan berbat durumda. Modern çağda hapishanede ki adamların bir çoğu doğal alfalardır. Toplumun normlarını ve hukuk kurallarını siklemeyen ancak ilkel çağda olmadığımız için bunun cezasını çeken elemanlar bunlar. İlkel çağda orman kurallarında güçlü olanlar modern toplumda anca kirli işler ve toplumun alt tabakasına sıkışmış durumdalar.

Bu alfalardan bazıları manipülasyonla zengin olabiliyor. Dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma derken ama çok uzun sürmüyor aşağı düşmeleri. Doğal alfaların zamanı geçti artık hayatları kötü durumda. Ayrıca silahların gelişmesinin kas gücünü önemsizleştirmesi ve zorbalık yapanların öldürülmesi de doğal alfaları sıkıntıya soktu.

Pozitif doğal alfalar da var onlar da topluma fayda sağlayan kişiler ama alfa erkeğin çoğu karakteristiği karanlıktır.

Şimdiler de ise erkeksilik tavsiyeleri veriliyor. Maskülenite vs. Belirli bir seviyeye kadar erkeksilik önemli ama çoğu erkeğin başarısızlığını feminenleştin, erkeksi değilsine bağlarsanız sıçarsınız. Bu yüzden bu tavsiyeler yarı-doğru haldeler. Çoğu işlevsiz ve pratik hayatta anlamsız.

Erkeklere erkek adam ol, şunu yap bunu yap vs demek teoride kolay ama hayat karmaşık bir yer. Sorunlarınız erkeksiliğinizden veya alfalığınızdan değil değerli olup olmamanızdan ne üretip üretmediğinizden kaynaklanıyor.

Erkeksiliğe kalırsa iş kamyoncular ve bar kapılarında ki bodyguardlardan daha erkeksi kim var. Testosteron seviyeleri yüksek kıro tipler ama kızlar o elemanların yüzüne bakmazken, içeride sahne alan grubun solistine veya diğer üyelerine vermek istiyor. Kapıdaki siyah tişörtlü iri azmana değil.

Ayrıca bu erkeksilik tavsiyeleri de anlamsız. Resmen kıroluğa övgü yapan gelişimi anlamayan sosyal dinamikleri anlamaktan aciz adamların verdiği şeyler. Alfa ve maskülenite muhabbeti o yüzden benin kafayı taktığım şeyler değil. Evet çok kadınsı bir tipseniz ki bunların oranı toplamda %5 falandır onları siktir edelim zaten. Ben ortalıkta efemine erkekler veya betalardan ziyade bir değeri farklılığı olmayan erkekler görüyorum. Kızlarla ve toplumla sıkıntı yaşayıp benden tavsiye isteyenlere hmm sen feminen erkeksin ve betasın sorunun bu demiyorum. Bakıyorum adama hayatı yok, hobisi yok, kendi karakteri zayıf yani değerli değil sıradan ve sıkıcı.

Alfa olun deyip liselileri gaza getirip onların kendilerini alfa sanmaları da ayrı bir trajedi. Artistlenmeler, gereksiz atarlar vs. Ele ayağa düşen tavsiyeler ve belli yaşta ki adamların götüyle güleceği hareketler. Birisi sizi eziyorsa alfa olmanıza gerek yok veya kaslı. Silahı veya bıçağı çektiğinizde ne alfalık ne erkeksilik kalır. Bunlar adamın götünden kan alan şeyler.


Benim tavsiyelerim gelişim ve değişimle ilgili. Hayatta hem gündelik hem entelektüel yaşamla ilgili. Erkek egosuna ve gururuna çok gerek yok. Ben zevklerine düşkün keyifçi bir adamım. Başkalarına hükmetme kaygım yoktur veya onlardan tapınma bekleme. Ben keyfime bakar hoşuma giden şeylerle ilgilenirim. Ha ayrıca alfa olmak isteyenlerin bir grubu olmak zorunda. Grupta alfa değilseniz alfa olamazsınız. Ben ise bu tür şeylere gelemem özgürlükçü ve bireyciyim. Salakları yönetmek ilgimi çekmez.

Size tavsiyelerim değerli ve güvenilebilir birisi olmanız kendinizi düşünmeniz yönünde.

Yorum Gönder

4Yorumlar

  1. Blogunu merakla takip ediyorum. Yazdıkların altın değerinde... Özellikle bu makale diğer bloglardan çok daha farklı olmuş. Bir çok blogda görüyorum alfa alfa alfa diye götlerini yırtıyolar. Tabi ki alfalık özelliklerini taşımak önemli ama saf alfanın seri katilden bir farkı yok. Alfa erkek olmak yerine İdeal Erkek olmayı denesek daha başarılı olacağız...

    YanıtlaSil
  2. alfa erkek asla kızla flört edemez
    çunku aslında alfa diye anlatılan şey
    kızlara adım atmaz kızlar ona adım atar
    kız için hiçbirşey yapmaz kızlar ona herşeyi yapar
    kısacası uzatmayayım alfa denen erkek bildiğin egoisttir
    surekli kızları iter kızlara cool havalara girer
    yani alfa olayı çoktan patladı
    inanmayan alfa diye anlatılanları yapsın asla kız bulamazlar veya psikopat bir kız bulurlar ancak

    YanıtlaSil
  3. Bu bloğu kapatırsan seni vururum :) Aklımda oturmayan çok şey vardı. Redpill alfa beta gibi konuları çok inceledim. Sanırım bu blog en doğru yer...

    YanıtlaSil
  4. Genel olarak yazi güzel fakat bazı yanlışlar var. Trp de anlatılan alfa erkek zorba değildir bunu yapana piç erkek denir. Trp 'deki alfa erkek genel olarak bir kafa yapısıdır.
    Ve kızların bodyguardlara bakmadığından emin misin? https://www.thesun.co.uk/fabulous/7165476/famous-women-hook-up-with-bodyguards/

    YanıtlaSil
Yorum Gönder