Evrimsel Psikoloji - V - İnsan Cinsel İlişkisinin Gizliliği Ve Tabulaşması

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3
Doğaya baktığımızda bir çok tür cinsel ilişkisini ortalıkta yapmakta ve bunu diğer tür üyelerinden saklamamaktadırlar. Tek sorunları avcılara yakalanmamaktır. İnsan erkeğinin erken boşalması da tahminimce aynı adaptif sebepten ve bu gizlilikten kaynaklanıyor. Hem avcıya yakalanmamak, hem aldatan kadını hızlı döllemek hem de ilişkide olduğu kadını hızlı döllemek amacındadır.

İnsan cinselliğinin gizli olmasının temel sebebi insan erkeğinin sürekli sperm üretmesidir hem de hiç durmadan.
Ayrıca erkeğin aşırı kolay tahrik olması ve o kadın hakkında cinsel düşüncelere sahip olmasına neden olucaktır. Bu yüzden arada çatışmalar ve istenmeyen şeylerin olmasına neden olur. O yüzden insanlar odalarında gizli ve sessizce seks yaparlar ağırlıklı olarak(şimdi ki yalnız yaşayanların seksi farklı eskiden yalnız yaşayan insan yoktu)


Ayrıca toplumsal ilişkilerin sağlamlaşması için cinselliğin sürekli bastırılması gerekiyor. Modern toplumda dahi devam eden bir şeydir bu. Özellikle erkeğin cinsel ilgisinin tehlikeli görülmesi ve hemen bastırılmasındandır.

Kadın da anne rolü ile cinsel obje rolü arasında sıkışmış kalmıştır. Erkek hem cinsel obje yönünü isterken hem de çocuklara bakan kutsal anne rolünü ister. O yüzden cinsel yönü kadının bastırılmış ve dışlanmıştır. Kutsal anne imajına zarar veren her şey dışarıda tutulmaya çalışılmıştır. Cinsellik toplumun dışına atılmıştır sürekli sorun çıkarttığı için.

İnsan sosyal yaşamında cinsel ilişkiler yani cinsel yönler sanki yapaymış gibi gelir. Gizli ve saklı yürür her şey çünkü bir utanç duygusu eşlik etmektedir. Gizli kapaklı olmalıdır çünkü diğer erkeklerin o kadını aşırı cinselleştirmelerine yol açacak bu ise o kadın üzerinde sürekli bir erkek baskısı ve tehdidini arttıracak sonucunda istenmeyen şeyler olacaktır. İlkel ve geleneksel toplumların çoğu o yüzden bunu daha da sertleştirmiş, öpüşmek dahil yasaklanmıştır. Tüm dinlerde görülen temel baskının sebeplerinden birisi budur.

Erkeklerin çok basit tahrik olması ve artık kontrolden çıkmaları istenmeyen bir şeydir. Toplum bu yüzden cinselliği tarih boyunca sıkı denetimde tutmuştur.

Yorum Gönder

3Yorumlar

  1. Noldu bee , Romeo yazi at yazi at, artik yazmiyorsun diye aglayanlar ? Bu yazilar pek sarmadi galiba. Tek aradiginiz sihirli hap, mantel mastrubasyona destek saglayan yazilarla tatmin olmak :)))) Sihirli hap ariyorlar :)) he bukursunuz bukursunuz Abdi ipekci ilac firmasi size sihirli hap cikaracsk ve tüm hatunlari tavlayip sikeceksiniz ahahaaa :))

    YanıtlaSil
  2. Adam ayda bir yazı giriyor aq yazsa ne yazmasa ne?.

    YanıtlaSil
Yorum Gönder