Evrimsel Psikoloji - VI - Kadın Çok Eşliliği

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3
Kadın çok eşliliği toplumsal olarak bir tabudur, sır olarak saklanmıştır ve dile getirilmesi yasaklanmış bir konudur.

Kadınlar çok eşlimidir? Evet. Ancak bu erkeğin çok eşliliğinden farklıdır. Erkek aşk ve ilişki ideali bu realiteyi kaldırmaktan uzaktadır.

Kadın için çok eşliliğin adaptif faydaları vardır;

- Farklı erkeklerden alınan spermlerden olan çocuklar farklı bağışıklık sistemine sahip olacaktır. Olası salgında hayatta kalma ihtimalleri artacak, tek babadan olanlar ise yok olma riski taşıyacaklardır.O yüzden kadınlar bir çok erkekten çocuk yapma arzusu duyarlar. Cuckold çiftleri buna bir örnek.

-Aynı anda bir çok erkekten alınan spermlerin kadının içinde savaşması (Sperm savaşları kitabını okuyun detaylar için) ve dna olarak iyi olanın savaşı kazanması durumunda , kadının da karlı çıkması

- Bir çok erkekten kaynak desteği ve ilgi alma ihtimali vs


Kadın çok eşliliği erkekler arasında pek hoş karşılanmamış, erkekler bu duruma tepki göstermiş o kadını dışlamıştırlar babalık şüphesinden dolayı. Kadın çok eşli yaşayınca tüm kaynak sağlayıcı erkekleri kaybedebiliyor. Erkekler de tiksinti ve korlu uyandırıp kadından uzak duruyorlar ve çocuğuna yatırım yapmıyorlar.

Bu sebepten dolayı kadın çok eşliliği hep gizli olarak kalmış, kadınlar ufak kaçamaklarla bunu yaşamıştır. Çoğu zaman erkekler birbirinden habersiz veya birisi koca diğeri sevgili konumunda olmuştur. Kadın çok eşliliği ciddi bir probleme yol açtığı için erkekler kısıtlamaya gitmiş ve bunu yapan kadınları şiddetle cezalandırmıştır. Ancak bu durumu engellememiştir.

Kadınlar yine çekici erkeklerle gizli kaçamaklar yapmaya devam etmekte ve kaynak sağlayan eşlerini de elde tutmaktadır. Bunu başarmak için kadının zihni solipsist bir algıyla çalışıyor. Yani yalan söylemek, geçmişi unutmak, sorumluluk almamak vs gibi adaptasyonlara sahiptir. Bu sayede bir çok erkek aldatıldığına dair ipucu dahi bulamamaktadır.

Kadın çok eşliliği kadının işine gelen bir stratejiyken, erkeklerin işine gelmeyen bir durumdur. O yüzden bir cinsiyetler arası çatışma konusudur.

Yorum Gönder

3Yorumlar

Yorum Gönder