Evrimsel Psikoloji - VII - Erkeğin Sürekli Sperm Üretmesi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
8
Biyolojik olarak erkek ergenlikten belirli bir yaşa kadar durmadan sperm üretmektedir.
Sperm kalitesi düşse de hamile bırakma ihtimali her zaman vardır.

Erkekler arasında ki bu sperm yayma oyunu aslında acımasız bir rekabetin kendisidir. Bazı erkekler bu işte fazlasıyla başarılı olmuştur. Yapılan bir kaç araştırma geçmişten gelen erkek atalarımızın sadece %40 kadarı neslini sonra ki nesile yaymıştır. Bu ciddi bir erkel kitlesinin üreyemediği veya ürese bile çocuğu hayatta tutamadığı anlamına gelir.

Erkekler birbirleriyle sürekli yarışmaktadır kadınların ilgisi, aşkı ve bacak araları için. Bu ise toplumun dinamizminin temelinde sürekli bir cinsel motivasyon yattığını, erkeklerin fark edilmek,başarılı olmak için neden çok çabaladığını ayrıca neden başarıya saplantılı olduklarının bir temel nedenidir.

Kadınlar pek az erkeği çekici bulduğu için erkekler bu azınlık gruba dahil olmak için fazlasıyla çabalamakta farklı şeyler üretmektedirler. Sürekli sperm üretimi erkeği sürekli sekse talep eden tarafta bırakmakta , kararı ise kadına vermektedir.

Kadınlar ise dölünü değerli bulmadığı erkeği acılara itmektedir. Bu kadınların kolektif bir bilincisin ve iradesinin azınlık erkeklere çalışmasının nedenidir. O yüzden altta kalan grup sürekli yükselmeye çalışmakta rekabeti farklı noktalardan yürütmektedir.

Erkeklerin çalışkanlığı, hırsı, başarısı bu evrimsel stresten kaynaklanmaktadır. Özellikle dikkat ederseniz yüksek başarılara ulaşan liderlerin çoğu çirkin ve kısa boylu erkeklerdir. Bu kaybedenlerin hırsı ve komplekslerinin topluma çoğu zaman pozitif yansımasıdır. Erkekler sürekli açıklarını kapatmaya çalışmaktadır. Statü olarak yükselmeyi amaçlamakta değerini arttırmaktadır.

Evrimsel stres ortalama altı erkeği sürekli baskı altında bırakmakta, bu baskı çoğunluğu elesede bazı erkekleri süperstar yapmaktadır. Çok iyi işler çıkarmaktalar ve toplumda bunu ödüllendirmektedir. Yüksek risk alan ve çalışan erkeklerin çoğunluğu bu gruptandır.

Sperm üretmenin erkeğe belki de topluma kazanımı budur. Erkek çalışkanlığı acaba cinsel motivasyon olmadan nasıl olurdu? Benim tahminim bu kadar statü arzusu, güç arzusu ve meta arzusunun cinsel temelli olduğudur. Çoğu zaman bu kadar hırs anlamsız ve değersizdir. Arkasında cinsel güdülenme olmaksızın erkeklerin bu stres dolu hayat tarzını seçeceğinden ciddi şüphelerim var.


Ayrıca erkeğin yoğun cinsel isteği toplumsal baskı altındadır. Yani erkeğin sperm yayma stratejisi diğer erkekler tarafından sabote edilmektedir. Güvensizlik ortamı herkesi ürkütmektedir. O yüzden erkek cinsel ilgisi toplumsal alanda kötü karşılanır ve seks isteğiniz statünüzü düşürür. Her ne kadar bu doğal dense de , toplum bu ilgi ve arzuyu bastırmaktadır.

Yorum Gönder

8Yorumlar

  1. Bu yanlışlanamaz olduğu için bilim değil, tam bir gerçekte değil çünkü kapsayıcılık alanı yüksek değil. Teslayı, Goetheyi, Hugo yu geçiyorum bunlar zaten bu teoriyi geçersiz kılıyor güncel bir isimden konuşmak istiyorum peki Musk neden gece gündüz sürekli çalışıyor kız için mi? Peki Platon neden felsefeyi seçti? Biliyorsun Platon aileden kalma çok zengin ayrıca geniş omuzlu ve yakışıklı ve atletizm de birinciliği vardı yani o dönem tam bir kralken neden felsefeyi seçti bunların açıklaması dediğin şey de yok ve bu sebeble çürütülebilir bence ki tamam cinsellik önemli ama aşağılık psikolojisi çok daha önemli.

    YanıtlaSil
  2. genel geçer bir doğru genelde kadın konusuna başarısız erkekler iş dunyasına sarıyor

    sonradan kadınlardan bıksalarda artık birkere işkolik olmuş oluyorlar

    son olarak şunu yazayım

    kadınlar asla yaş yere yatmazlar

    kadınlar genel olarak şeytani seviyede kurnazdırlar

    YanıtlaSil
  3. İstisnalar kaideyi bozmaz...

    YanıtlaSil
  4. Eski yazılarında caninizi sıkacak bazı gercekler isimli bir yazin vardı onu tektardan yayınlasan süper olur

    YanıtlaSil
  5. Romeo iyi yazıyordun kısa ve öz yazıyordun senden çok şey öğrendim ama neden artık yazmıyorsun. Bi ses veer.

    YanıtlaSil
  6. Dostum bir yazında dinamikleri tersine çevirdiğini söyledin bunu nasıl yapabileceğimizle yapabileceğimizle ilgili bir yazi yazarsan baya iyi olur

    YanıtlaSil
  7. Dostum seni severek rakip ediyoruz. Ama mesela yazmıyacaksan bir dipnot geç 2-3 hafta yokum diye.

    YanıtlaSil
  8. Bekliyoruz be hala reyiz dön gerii

    YanıtlaSil
Yorum Gönder