Hayatınızı Hacklemek Ve Gelişimi Hızlandırmak

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0
Bir erkek için hayatını düzenlemek ve kontrolde tutmak bir seçenek değildir, bunu yapmak için mecbursunuzdur. Hayat bir gelişimdir ve çocukluktan yaşlılığa giden bir değişim serüvenidir. Hayatınız ise sizin en önemli amacınızdır. Nasıl yaşadığınız ve ne yaptığınız ileride pişman olup olmayacağınızı belirleyen altın şeydir.

Hayatta düzen kurmak ve bazı şeyleri elde etmek gerçekten zordur. Hayatta değerli olan şeyleri herkes ister ve bu ciddi bir rekabet yaratır. Parayı ve iyi bir işi herkes ister ve bu talebe göre arz düşüktür o yüzden az bir grup insan iyi işe ve gelire sahip olabiliyor. Bu sert rekabetten fark yaratarak çıkan insanlar başarılı olabiliyor. Mesela güzel bir kadını görüp beğendiğiniz ama bir bakıyorsunuz yüzlerce hatta binlerce erkek tarafından ilgi görüyor, rekabet hem çok sert hem de çetin. Bir çok alanda bir çok erkek ortalama seviyede seyrediyor ya biraz altı ortalamanın ya da biraz üstü yani sıradan hayatlar ve sıradan hikayeler.

Sıradan bir hayattan ve grilerden kurtulmak öyle kolay olmasa da basit hack'ler ki bunlar büyük şeyler değil. Size en fazl %10-15 katkı sağlayabilecek şeylerdir yani bir anda %100 hack'le dipten zirveye çıkaran şeyler yok, ki olsa bile o zirvede tutunamazsınız. Hayatta basit hack'ler vardır ve bunlarda aslında gizli mağaralarda gömülü sandıklarda falan değildir. Herkesin gördüğü ve duyduğu şeylerdir ancak insanlar buna çok dikkat etmezler.

Hacklerden en önemlisi ''öğrenme sürecini hızlandırmak''tır. Bunu yapmak ise akıllıca bir ön incelemeyi gerektiriyor. Yaptığınız iş hakkında ne kadar bilgi sahibi olursanız hem süreyi kısabilirsiniz hem de öğrenme performansınızı maksimuma çekebilirsiniz. İngilizceyi öyle amaçsız ve düzensiz öğrenmeye çalışırsanız yıllar içerisinde dahi öğrenemezsiniz. Çoğu insan ''ezberler'' ve ''UNUTUR''. Bu yüzden zamanı aslında boşa harcarlar. Bir şeyi gerçekten öğrenmek, onu tutkuyla fethetmek istemiyorsanız o iş size zor gelmeye ve can sıkmaya başlar. İnsanlara istemediği şeyleri zorla yaptıramazsınız. Ben kendimi değiştirirken çevremdeki insanları da değiştirmek istiyordum o yüzden tavsiyeler veriyordum ancak zamanla anladım ki bir insan kendi istemedikçe kimse ona yardım edemez. O yüzden yaptığınız işi tutkuyla istemelisiniz ve onun hakkında bilgi edinmelisiniz hızlıca. Bilgi edinmeden hack'lemek mümkün değil çünkü öğrenme sürecinin önemli noktasını atlayabilirsiniz. Dil öğrenmek mesela kodlama gibidir ve mantığını belli bir sürede anladıktan sonra gelişim hızlanır. Bu teknik diğer tüm şeylerde aynıdır, BİLGİ güçtür.

Basit alışkanlıkların kısa vadede fark yaratmadığını ama uzun vadede ciddi farklar yarattığını, sizi vezirde edenin rezilde edenin direkt alışkanlıklarınız olduğunu bilmelisiniz. Basit seçimleriniz sizi ummadığınız yerlere götürecektir. Dil öğrenmeniz, kodlama öğrenmeniz veya bir alanda ustalaşmayı seçmeniz gibi basit şeyler geleceğinizi değiştirebilecek şeyler haline gelecektir. Peki hayatı hack'lemenin diğer yollarına bakalım. Hayatınızı değiştirecek şeylerden birisi ise geleceği okumanızdır. Sistem her zaman bazı şeyleri bitirirken yeni fırsatları yaratır. Siz ise yeni fırsatları öncelikli olarak görmelisiniz. Bunu başarmanın yolu ise araştırmak ve gözlemlemektir. Basamakları koşar adımlarla tırmanmanızı sağlayacak şeyleri bulmalısınız ve gerektiğinde risk almalısınız. Bir çok insan garanti gördüğü şeylere yönelir çünkü risk düşüktür, belirsizliği tercih edecek durumları yoktur. Gelecek gittikçe elektronik ve yazılım alanıyla doluyor mesela bu bir fırsattır bu alana yönelecekler için. Hayatlarımız daha dijital ve sanal hale geliyor. Paranın bu sektörlerde birikeceği açıktır.

Hayata her zaman pragmatik bakmakta işe yaramaz çünkü neyin ne zaman değerli olacağı belirli olmayabilir. O yüzden ilgi alanını geniş tutmak iyidir. Çoğu insan bir iki şeyin arasında sıkışıp kalmıştır bu yüzden o alanlarda hatırı sayılır derecede iyi oldukları söylenebilir ancak bu durum bazı handikapları da beraberinde getirmektedir. Siz ise kendinizi esnekleştirmelisiniz esneklik her zaman fazlasıyla iyidir. Sun Tzu'nun da kitabında bahsettiği ''su gibi olun'' tavsiyesi fazlasıyla önemlidir. Bulunduğunuz ortamlara fazlasıyla hızlı uyum sağlayacak kadar esnek olmalısınız. Bunun handikabı bir alanda süper iyi olmasanız da çok yönlü olmanız her zaman seçeneklerinizi artırır. Bir erkek özellikle yemek yapmaktan, fotoğraf çekmeyi ve tekniklerini bilmeli, tamir tadilatı bilmeli, giyinmeyi, entelektüel ve pratik bilgiye aynı anda sahip olmayı bilmelidir. Yani bir çok alanda size söz hakkı tanıyacak bilgi ve tecrübe sahibi olmalısınız. Kendi dar alanında sıkışıp kalanların harcandığı bir zamanda yaşıyoruz. Artık beklentiler yükseliyor rekabet sert o yüzden kendinizi kurtarmanın ve hayatınızı hack'lemenin yolu esneklik ve çok yönlülüktür. Çoğu insan alışkanlıklarına  ve inançlarına fazlasıyla bağlıdır. Hızlıca değişimlerden ve yön değiştirmekten kaçınır. Zamanın ve şartların değişimin fark edemez ve geride kalır. Doğanın değişim ilkesi vardır ve buna uyum sağlayamayanlar geride kalmaya ve işe yaramaz hale gelmeye başlar. Bulunduğunuz alan demode olmaya başladığında bunu anlayıp değişime gitmek akıllıcadır.

Son hack'imiz ise ''internet'' evet hepimizin her zaman ve her yerden bir şekilde ulaşabildiğimiz yüzyılımızın en büyük icadından bahsediyorum. İnterneti çoğu insan basit işleri ve sosyal medya için kullansa da aslında tüm bilgilere kolayca ulaşabildiğimiz, insanlığın 5000 yıllık birikiminin çoğunun yüklü olduğu bir yer burası. Çoğu insan sadece bundan nasıl verim alacağını bilmiyor. Saçma sapan videolar ve içeriklerle saatlerini öldürüyorlar. Adam telefonunda 10 saat harcıyor günde ama hepsi boş ve gereksiz işler. Ayrıca belirtmeliyim ki türkçe yetersiz bir dil kesinlikle ingilizce öğrenin. İnternet erişiminizi inanılmaz arttıracaktır. Bu sayede daha iyi bilgilere orjinal kaynağından ulaşabilirsiniz. İnternetten kendinizi geliştirmek, kendinize yapacağınız büyük iyiliktir. Çeşit çeşit bilgilere ulaşabilir, bir çok yeteneğini geliştirebilirsiniz. Bundan 50 yıl önce insanlar şehir ve sosyal çevrelerinin hapishanesine hapsolmuştu. Tüm ufukları ise görebildikleri kadardır ancak biz şimdi dünyanın her yerine dair bilgi edinebiliyoruz. Bu sayede erişimimiz 50 yıl önce yaşayan birisinin dünyayı gezmesini gerektirirken biz bu bilgilere bir kaç tıkla erişebiliyoruz. Bu kadar fırsat varken çoğu insan boş işlerle harcıyor zamanını. İşte bu iyi çünkü rekabet alt seviyede fazla olsa da siz yükseldikçe rekabet edebileceğiniz kişi sayısı azalmakta ve rekabet eğlenceli hale gelmektedir.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)