Evleneceğiniz Kadında Dikkat Etmeniz Gereken Özellikler

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba Sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları, bu makalemde evleneceğiniz kadında dikkat etmeniz gereken kriterlerden bahsedeceğim. Bu tür detayları bilmek ve kırmızı uyarıların önceden farkına varmak çok önemlidir. Evlenilecek kadın özellikleri, evlenilecek kadında aranılan özellikler.

Hatalı evlilik bir erkek için hayatın kayması demektir.


Kadınların kısa süreli ilişki kriteri yüksektir, erkeklerin ise evlilik kriteri yüksektir. Kadınlar kısa süreli ilişki yaşayacağı adamdan fazla şey beklerken, erkekte evleneceği kadından yüksek şeyler beklemelidir asla daha azına razı olmamalıdır bu açıdan dikkat eidlmesi gerekilen pek çok şey var. Bunları tek tek inceleyeceğiz.



Evleneceğiniz Kadının Karakteri ve Alışkanlıkları


Flört ettiğiniz bir kadın var veya ciddi bir ilişki içindesiniz ve bu ilişkiyi bir ileri seviyeye taşımak istiyorsunuz diyelim. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli iki şey kadının ''karakteri ve alışkanlıkları''dır. Şimdi bazı sorular yazacağım eğer evleneceğiniz kadın bu sorulardan geçiyorsa evlenmelisin. Bu tür şeylerden taviz vermemelisin bir erkek olarak.

1. Kadının karakteri nasıl uysal mı yoksa sürekli sorun mu çıkartıyor?

Eğer kadın uysal değilse ve sürekli sorunlar çıkartıyorsa bu kişi ile evlenmemelisin. Seni yoracak ve yıpratacak bir ilişkiden uzak durmalısın.

2. Psikolojik bir sorunu var mı?

Psikolojik sorunları olan bir kadınla asla ama asla evlenme. Neden hayatını sorunlu bir kadının mahvetmesine izin veresin ki? Psikolojik sorunları varsa ileride çocuğunuzu büyütürken de ciddi sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Hem akşamları evde neşeli ve keyifli bir sohbeti mi tercih edersin yoksa bir ruh hastası ile yaşamayı mı?

3. Daha önce başka bir erkek arkadaşını aldatmış mı?

Kadın daha önceden erkek arkadaşını aldattıysa veya seninle ilişkisi eski erkek arkadaşından hemen sonra başladıysa bu durumu düşünmen gerekiyor.


4. Kendisini geliştirmeye çalışıyor mu?

Kaliteli bir kadın kendini geliştirir. Bu açıdan kadının doğru alışkanlıklara sahip olması çok önemli. Kitap, sinema, genel kültür vs gibi alanlarda kendini geliştirmeyi sevmesi gerekiyor. Kültür seviyesi düşük kadınla evlenmeyin. 

5. Sağlıklı besleniyor ve spor yapıyor mu? Kendine iyi bakıyor mu?
 
Sağlıklı beslenmek ve spor çok önemli. Sigara ve alkolü fazla kullanan kadınla evlenmeyin hem çocuğun sağlığı için hem de kendi sağlığınız için. Ayrıca erkek olarak sizde sigara-alkolü abartmayın. Ara sıra içmekten bir şey olmaz eşinizle de içerisiniz ama bunun ayarı çok önemli. Sağlığı olumsuz etkileyecek düzeye geçmemeli.

6. Genel olarak neşeli ve pozitif birisi mi?

Evleneceğiniz kadının neşeli olması çok önemli ve pozitif karakter özellikleri onu daha çekici yapan bir şey. Hayatımı toksik negatif, sızlanan, şikayet eden, karamsar birisiyle asla geçirmem direkt o ilişkiyi bitiririm. Sizde toksik negatifliğe sahip kadınlardan uzak durun. Genel olarak iyimser, neşeli ve pozitif bir kadını tercih edin.


7. Maddiyata aşırı takıntılı mı?

Maddiyat evlilik gibi bir şey için önemli kimse kötü koşullar altında yaşamak istemez özellikle de ileride doğacak çocukların rahat etmesi çok önemli. Burada erkeğin yeterli koşulları sağlayacak maddi gücü olması önemli. Eğer paran yoksa erkek olarak evlenme ve para kazanmaya odaklan kimse seninle sıkıntı çekmek zorunda değil ancak kadında anlayışlı olmalı. 

Düğün ve diğer masraflar neredeyse 150.000 TL'ye denk geliyor en kötü. Bu erkeğin yıllar sürecek ciddi bir borcun altına girmesi demek ancak kadın bu fedakarlığı görmüyor daha da fazlasını istiyorsa yok altın al, yok araba al, gelinlik en iyisi olacak tarzında sürekli hava atmak odaklıysa o kadınla EVLENME. Varoşlardan gelen bir görgüsüzlüğü ve açlığı olan kadınla evlenen erkek belasını arıyor demektir.

8. Saygılı ve sevgi dolu birisi mi?

Evleneceğiniz kadının size çok derinden saygı duyması gerekiyor. Öncelikle tabi ki sizin saygı duyulacak erkek olmanız lazım (bu site bunun için var). Size saygı duyması ve sizin hayat şartlarınıza da saygı duyması gerekiyor. Size inanmalı ve daha iyisini yapacağınızı bilmelidir. Bu açıdan erkeğe çok sorumluluk düşüyor. 

Kadının genel olarak saygılı olması önemli mesela garsonlara nasıl davranıyor? Genel olarak diğer insanlara saygı duyuyor mu? Sevgi dolu birisi mi? Şefkatli mi yoksa sevgisiz ve acımasız yönleri mi baskın? Sinirlendiğinde aşırı kırıcı oluyor mu? Bu soruların cevabı önemli. Mesela size şefkatle dokunması, sokak hayvanlarını sevmesi falan önemli detaylar. Bir kadın sevgi dolu olmalıdır öfke ve nefret dolu değil. Bu açıdan fazlasıyla feminizme batmış kadınlarla evlenmeyin onlar öfkeyle dolular ve bu öfkenin hedefi her zaman siz olacaksınız.

9. İyi bir anne olacak mı?

Öncelikle kendine iyi bir baba olacak mısın sorusunu sormalısın evlenmeden önce ve buna net cevap buluyorsan evleneceğin kadından da iyi bir anne olacak mı?

Her kadın iyi anne olacak diye bir şey yok. Çocuklarınıza iyi bakacak mı? Aile için her şeyi feda etmeye hazır mı? Gerekirse kariyerinden taviz verecek mi? Kariyerinden tavizi asla senin için istememelisin ama çocukları için taviz vermeli. Aile her şeydir bunun değerini bilecek mi ve gerçekten iyi bir anne olacak mı?

10. Sohbeti iyi mi?

Evleneceğin kadınla derinlemesine ve kaliteli sohbet edebiliyor musun? Her şeyi konuşabiliyor musun içten ve samimi bir şekilde? 

Kaliteli bir sohbet kaliteli bir evlilik için çok önemlidir. Bir evlilikte %95 oranında konuşacaksınız yani sürekli iletişim halinde olacaksınız. Bu durumda frekans iyi uyuşmalı ve aranızda iletişim problemi olmamalı. Bu açıdan kadının hoş sohbet olması çok önemlidir. Eğer sohbet uyumsuzluğu ve anlaşamamazlık en baştan varsa o kadından vazgeçin.


Evleneceğiniz Kadının Güzelliği

Her erkek güzel bir kadınla evlenmek ister ancak evlilikte güzellik aşırı önemli değil. Sadece sizin beklentinizi karşılaması ve ortalama üzeri bir güzelliği olması iyidir.

Kendi potansiyelinize göre de eriştiğiniz kadının kalitesi ve güzelliği değişecektir. Kendiniz vasat bir adamsanız güzel kadın isteme hakkınızda yok.

Güzellik konusunda kadında dikkat etmeniz gerekenler;
  • Şişman olmamalı. Şişman bir kadınla evlenmeyin. Şişman kadın iradesiz kadın demektir boğazına sahip çıkamayan birisiyle evlilik mantıksızdır. Diyet ve spor yapmayacak kadar tembelse işiniz olmasın.
  • Kadın kendine iyi bakmalıdır ve kadınsı aurasını korumalıdır.
  • Kadınsı enerjisi yüksek olmalı, iyi giyinmelidir. Kendine saygısı olmayan ve kendisi için en iyisini istemeyen bir kadınla işiniz olmasın.
  • Güzellik bir yeter kriter değildir. Kadın çok güzel olsa bile bu ''evlilik materyali'' taşıdığı anlamına gelmez.
  • Ortalama güzellik kriteriniz sabit olmalıdır, güzellikten de fazla taviz vermeyin. Kadınınızın sizin gözünüzde arzulanırlığı ve estetik duruşu çok önemli. Kadınlar erken çöktüğü için bu kriteri önemsemelisiniz. 
  • Size çekici gelmeyen bir kadınla evlenmeyin.

Dikkat Etmeniz Gereken Kırmızı Uyarılar


1. Çok fazla ilişkisinin olmuş olması

Kadının geçmişinde çok fazla kısa süreli ilişkisi olmuşsa bu durum evliliği olumsuz etkileyecektir. Özellikle ilişkileri sık sık değiştiren bir kadın ruhsal olarak yıpranmış demektir. Tüm geçmiş ilişklerinin kötü bitmesi veya kadının aldatması çok ciddi kırmızı uyarıladır. 

Hayatını uzun yıllar hızlı yaşamış bir kadından iyi bir anne olmaz ve geçmişi asla peşini bırakmaz. Bu açıdan bu tür bir kadınla evlenmeyin.

Geçmişinde uzun ilişkileri olmuş bir kadınla rahatlıkla evlenebilirsiniz. Yani kadının 3-4 uzun ilişkisi olmuşsa ve çoğu 1.5-2 yıl sürmüşse sorun teşkil etmez. Eskileri unutamaması gibi bir durum varsa zaten sohbetinizde hissedilir aranızda soğukluk olur flört döneminde bu açıdan geçmişten travmalarının olmaması da çok önemli.

Bakire kız aramak mantıksızdır bir erkek neredeyse 30 yaşlarında evleniyor. Bir kadının 15 yaşından 25-30 yaşlarına kadar bakire olmasını bekleyen adam hayal dünyasında yaşıyor demektir. Bu tür bir kriteri dayatmak aşağılık kompleksinden kaynaklanıyor ayrıca kızlık zarı diktirilmesine de yol açıyor. Yani kızlık zarını diktiren bir kadın kolayca bu tür erkekleri kandırabilir. O yüzden gerçekçi beklentiler içerisinde olun. Kadının geçmişine fazla takılırsanız asla mutlu ilişkiniz olamaz. Bu ise hatalı bir davranıştır. Kadının geçmişi önemli ancak fazla takılmamalısınız bu durum ciddi komplekslere yol açar. 


2. Aşırı sigara ve alkol kullanımı

Kadının fazla sigara içmesi ve alkol kullanması ciddi bir kırmızı noktadır. Bu hem sağlığına zarar verecektir hem de ileride çocuğunda sağlıksız olmasına yol açacaktır. Bu açıdan aşırı sigara içen ve alkol tüketen bir kadınla işiniz olmasın.

Alkol beraber arada bir tüketilebilir bir akşam şarap içersiniz veya film izlerken 2 tane bira içersiniz ama bunlar arada bir olmalı. Alkolik bir kadınla evlenmeyin. Sigara içmemesi çok iyi olur düzenli sigara içen bir kadın iticidir sürekli sigara kokacaktır. Bu açıdan erkek olarak sizde sigara içmeyin. Eğer içiyorsanız bırakın kadına da bıraktırın. 

3. Dövme, piercing ve renkli boyalı saçlar 

Dövmeli kadınlar çekici oluyor ve kadının bir iki dövmesinin olması sorun değil ancak fazla dövmesi varsa o kadın sıkıntılıdır. Aynı şekilde dilde piercing, boyalı saçlar, aşırı açık giyim gibi şeyler kırmızı uyarılardır. Bu tür kadınlarla evlenmeyin ve geçmişinde bu karakter olan kadınla da evlenmeyin.

Hayatın yıprattığı ve ekstrem yaşayan kadınlardan iyi bir eş olmaz. Takılmak için idealler veya kısa süreli sevgililik için ancak bu kadınlarda  ''evlilik materyali'' yok.

4. Fazla feminist ve politik olması

Fazla feminist ve politik bir kadın gergin, sinirli ve öfkelidir. Bu açıdan evlilikte sürekli sorunlar çıkaracaktır ve sürekli politik olayların içerisinde yer alacaktır. Ailesinden çok ideolojisini öne koyacaktır bu durum ise evlilik için kötü. Bu tarz kadınlarla evlenmeyin.

Feminist olması sorun değil kadın haklarını ve İstanbul sözleşmesini bizde destekliyoruz ama aşırı doz feminizm toksiktir o yüzden sürekli kadın hakları falan diye konuşan bir kadınla evlenmeyin. Kendisine benzer birisiyle evlensin.


Evlenmelik kadın meslekleri, evlenmek için ideal kadın, evlenecek kız bulamamak, evlenilecek düzgün kadın.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)