Yüksek Rekabetle Baş Etmek

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü okurları bu makalemde size yüksek rekabetle baş etmek, yüksek rekabette hayatta kalmak ve yüksek rekabette avantajlı çıkmanın yollarını anlatacağım.


Piyasada değerli şeylere ciddi talep vardır ve bir şeyi değerli yapan o şeyin az miktarda bulunur olmasıdır. Piyasada az bulunan şeyler değerli olduğundan bu tür şeyleri elde etmek için ciddi bir rekabet vardır. Herkes değerli şeyleri elde etmek için çabalar ve tüm potansiyelini kullanmak ister. Burada benim bahsedeceğim erkek doğasının rekabet ettiği bazı şeyler var: Statü, para ve kadın.

Her erkek iyi bir statüye sahip olmak ister. Erkekler arasında hiyerarşi çok daha net ve serttir. Kimin üstte ve kimin altta olduğu bellidir bu açıdan her erkek statü basamaklarında yükselmek ister veya direkt sert hiyerarşinin içinde olmaktansa kendi işini kurmayı tercih eder. Bu açıdan statü yükseltmek erkek için önemlidir eğer rekabette avantaj elde etmek ve rat race(fare yarışı)'den çıkmak için fark yaratmanız gerekiyor. Kendi işinizin patronu olmak veya kendinize statü yaratacak konumlara gelmeniz kariyeriniz açısından önemli. Hiyerarşide yükselmek zaman ve ciddi emek alan bir şey bu açıdan hiç kolay değil. Erkekler arasında ki en sert rekabet buralarda dönüyor. Tüm siyaset aslında temelde bir statü yarışından ibaret ve arkada bir güç savaşı dönüyor. Sende erkek olarak statünü arttırmalısın ki toplum gözünde değerli ve önemli bir erkek olabilesin. Statüsü düşük erkekler toplumda en az saygıyı gören erkeklerdir mesela bir temizlik işçisinin değeri bir iş adamından düşüktür bu tamamen statü ile alakalıdır. Erkek olarak ürettiğin değer kadar önemlisindir. Bu açıdan faydalı ve önemli bir erkek olmak gerekiyor.


Para ise her erkeğin hayalidir. Her erkek zengin olmak ve lüks hayat yaşamak ister. Ferrari arabaya veya Aston Martin sürmek ister kimse Renault sürmek istemez. Her erkek paranın gücü ve imkanları ile kolayca yaşamak ister. Kimse günde 12 saat garsonluk yapıp ufacık paralara razı olmak istemez. Bu açıdan zengin olmak için ciddi bir rekabet vardır her erkek farklı sektörlerden ve yollardan parayı bulmak istiyor. Her erkek daha fazla para istiyor ve bunun için sektörler arası ciddi rekabet var. Bir sektör para yapmaya başladığında bir anda rekabet artıyor ve gelir düşebiliyor. Bu açıdan para konusunda sert ve acımasız bir rekabet var. Her patron ve girişimci daha fazla kazanmak istiyor, her çalışan daha fazla para istiyor. Para kazanmanın binlerce yolu var ama ciddi rekabette paraya değecek şeyler bulmanız lazım.

Güzel ve çekici kadınlar... Her erkek manken gibi kadınlarla takılmak ister ve o kadınlardan bir sürü adette ister. Bu açıdan güzel kadınlar her zaman yüksek başarının ödülüdür. Başarılı çıkış yapan her erkeğin başarısının ödülü olarak güzel kadınlara erişimi olur. Bu açıdan güzel kadınlar için ciddi bir rekabet vardır çünkü güzel kadın sayısı azdır yani toplam kadın popülasyonu içerisinde güzel olan kadın sayısının oranı düşüktür. Bu yüzden de ciddi rekabet oluşur en iyiyi elde etmek için. Her erkek bu açıdan Cinsel Piyasa Değerini optimize ederek daha iyisini elde etmek ister. Kimse sevgili olduğu 3'lük kadınla mutlu değildir hatta evlendiği 5'lik kadından hiç ama hiç mutlu değildir. 

yüksek rekabetle baş etmek, statü savaşları


Bir erkek olarak gördüğün üzere her alanda ciddi bir rekabetle karşı karşıyasın ve rekabet seviyesi gerçekten çok yüksek. Sende başarılı olmak istiyorsan bu açıdan uygulaman gerekenleri madde madde vereceğim ama asıl başarı senin potansiyeline ve sınırları zorlamana bağlı.

Statü Basamaklarında Yükselmek

Statü kazanmanın en etkili yolu kendini geliştirmektir ve saygı gören yeteneklere sahip olmaktır. Kimse havadan statü kazanmaz (siyasi ayrıcalıklar hariç). İdeal olan beceri ve yeteneklerinizin size statü getirmesidir bunlar; problem çözebilme, yabancı dil bilme, etkili hitabet, karizma, ikna etme becerileri, insanların güvenini kazanmak gibi detaylardır. Yükseleceğiniz nokta ile ilgili ince detaylarda olabilir. Bir şirkette yükselmekle devlet kurumunda yükselmek farklı şeyler gerektirebilir.

Toplumsal ortamlarda statü kazanmanın bir erkek için en iyi yolu klasik giyim, karizma ve ağır hareketlerdir. Ben bunlara ''Statü hack'' diyorum çünkü statü sahibi olmasan bile doğal statünün sonuçlarına sahip olduğundan daha fazla saygı görüyorsun.

 Kendi deneyimlerime ve gözlemlerime göre yüksek statülü davranışları gösterdiğinizde bizzat yüksek statülü gibi saygı görüyorsunuz. Bu sizin kendinizi nasıl gördüğünüz ve nasıl davrandığınızla alakalı olabiliyor. Bir restorana yemek yemeye tişört ve kot pantolonla gittiğimde aldığım hizmetle takım elbiseyle gittiğimde aldığım hizmet arasında ciddi bir fark oluyor. Aslında aynı parayı vermeme rağmen çok daha kaliteli bir hizmet alıyorum. Geç gelsem bile yemeğim diğer kişilerden önce geliyor. Toplumun bilinçaltında yanlış kişiyi kızdırmaktan korkmak gibi bir detay yatıyor ve size otomatikman daha fazla saygı duyuyorlar. Özellikle iyi bir karizma ve doğru davranışlarla istediğiniz sonuçlara statü sahibi olmasınız da erişebiliyorsunuz. 

Bu açıdan statü arttırımı hedeflenmeli ve doğru sonuçlara ulaşmak amaçlanmalıdır. Kariyerinizi geliştirmek içinde gerekenleri yapmalısınız. Mesela akademik kariyeriniz için bu profesör olmak ise bunun gerektirdiği sınavlara girmelisiniz her zaman daha yükseği hedeflemelisiniz. Özel bir şirkette pozisyonunuzu güçlendirmelisiniz daha verimli ve etkili çalışarak. Devlet dairesinde ise çeşitli yükselmeler yapabilirsiniz doğru bağlantılar ve sınav puanları ile bunlar tamamen size bağlı. Bu sistemin dışına çıkıp kendi işinizin patronu da olabilirsiniz.

Para Kazanmanın Formülleri

Para kazanmak için yüksek rekabet var


Herkesin daha fazla para kazanmak istediği noktada nasıl daha fazla para kazanılabilir ki diye düşünüyorsan bu açıdan haklısın. Para kazanmak bir yetenektir ve temelde iki şey üzerinden ilerler; içerik ve pazarlama. Eğer elinde para edebilecek değerde bir ürün varsa direkt olarak onun satışına odaklanmalısın yani eldeki ürünü en optimal şekilde pazarlamalısın. 

Eğer sabit gelirli bir işte çalışıyorsan da kendine ek gelir oluşturacak projelerle ilgilenmelisin yani satabileceğin veya paraya dönüştürebileceğin bazı yeteneklerin olmalıdır. Eğer hiç yeteneğin yoksa edinmeye başlamalısın, eğer satabileceğin bir şey yoksa satmaya odaklanmalısın. Sistemde her zaman açıklar oluşacaktır bu senin potansiyel fırsatları görmene ve risk almana bağlıdır. Risk olmadan para kazanılmaz. Para kazanmak için riskler alman gerekecektir yani bir anda garanti şekilde para kazanamazsın öyle olsa herkes zengin olurdu.

Para kazanmanın diğer yolları borsa, bahis, yatırım gibi şeyler olabilir. Bunların hepsi kendi içinde çok detaylı bilgi gerektiriyor. Bu açıdan parayı aramalısın ve para kazandıracak kısa yolları hesaplamalısın. Bu sürekli disiplinli bir pazar araştırması yapmayı, içerik üretmeyi ve pazarlamayı gerektiriyor. Her sektörde rekabet var veya artıyor artık kötü bir iş çıkarmak para etmez. İnsanların beklentileri de artmış durumda yani vasat ürünü etkili pazarlasan dahi iyi para kazanamayabilirsin.

Ayrıca sabit gelirini arttıman lazım bu açıdan kendini geliştirmen gerekiyor. Mesela akıcı şekilde 3 dil konuşabilsen şuan aldığın paranın kaç katını kazanabilirdin? Bilgisayar programlarını kullanmayı iyi seviyede bilmelisin yani MS Excel, Word, Photoshop, Adobe Premier vs. Sürekli gelişimine odaklanmalısın. Para kazanmanın yolları yeteneklerinden ve risk alma becerilerinden geçiyor.

Güzel Kadınlara Erişmek

Güzel ve çekici kadın


Her erkeğin güzel kadınlara erişmek istediği açıktır. Bugün güzel ve çekici bir kadının instagramda 100k takipçisi oluyor ve bunların 60k kadarı potansiyel olarak o kadınla birlikte olmak isteyen erkekler. Eskiden güzel kadına erişmek imkansızdır çünkü sosyal medya yoktu ama bugün vasat bir adam bile ünlü kadına bir şekilde mesaj atabiliyor bu ise rekabeti maksimuma çıkartmış durumda.

Vasat rakipler kadınların egosunu tatmin etmekten başka bir şey yapmıyor ama rakibiniz artık çok. Bir erkek olarak piyasada ya varsınız ya yoksunuz artık eskisi gibi hata yapma lüksünüz yok. Bir erkeğin asosyal olma şansı yok, bir erkeğin kötü giyinme şansı yok, bir erkeğin oyun bilmeme şansı yok. Erkek olarak flört etmeyi bilmen lazım, kadınları etkilemeyi bilmen lazım, beden dilin iyi olmalı, karizmatik olmalısın. Asla kilolu olma, her zaman fit ve temiz ol. İnstagram profilinde kaliteli fotoğraflar olmalı ve tinder hesapların senin için çalışmalı.

Güzel kadınlara erişmek için oyunda çok iyi olman gerekiyor ve oyun öncesi şeylerin de sağlam olması lazım. İyi giyinmen, karizmatik olman, güzel evde yaşaman, eğlence sektörüne yakın olman, boş zamanın olmalı ve paran olmalı. Hedeflediğin kadınların bulunduğu ortamlarda bulunmalısın mesela dans kursu, yoga ve meditasyon, onların takıldığı kafeler ve mekanlarda takılmalısın. Güzel kadınlar hep belli lüks yerlerde takılır sende o bölgede takılmalısın. Bu açıdan gündüz oyunu ile bile o bölgenin sokaklarında güzel kadınları elde edebilirsin ama her şeye tam olarak hazır olmalısın hata yapma şansın yok. Sistemin tam performans olarak sana istediğini getirmeli. Burada önemli olan sadece tanışmak değil güzel kadınların hayatına işlemektir bu açıdan senin de hayatın iyi olmalıdır. 

  • Güzel bir evde yaşamalısın kadın evini sevmeli
  • Hayat tarzın eğlenceli olmalı 
  • Playboy hayat tarzını finanse edebilmelisin
  • Maceracı yönün güçlü olmalı
  • Oyunun sağlam olmalı
  • Güzel kadınları etkileyecek spesifik özelliklerin olmalı
  • Sıradışı olmalısın 
  • Karizmatik ve çekici bir erkek olmalısın
Güzel kadınları elde etmek için her şeyinle hazır olmalısın arka planda eksiklikler varsa başarısız olacaksındır çünkü rekabet çok senden daha iyi adamları geçmen gerekiyor. Bu açıdan şişman bir erkeksen şansın yok, kötü bir hayatın varsa şansın yok, günde 12 saat çalışıyorsan şansın yok, berbat bir semtte yaşıyorsan şansın yok, geceleri dışarı çıkamıyorsan şansın yok.

Kendi şansını kendin yaratmalısın!


Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar

Yorum Gönder