Aşk Üzerine Düşüncelerim

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde bana çok sorulan bir soruyu cevaplayacağım; ''aşk hakkında ne düşünüyorsun, aşk gerçek mi, kadın ve erkek aynı mı sever, erkek ve kadın aşkının farkları nelerdir?'' gibi konulara değineceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Aşk Erkek Odaklı Bir Duygudur

        Aşka dair her şey genellikle erkekler tarafından üretilir ve erkekler tarafından dile getirilir. Tüm aşk şarkılarını, şiirlerini ve romanlarını erkekler yazmıştır, yazmaya da devam etmektedir. Erkek için aşk idealist bir duygudur ve erkeklere bu filmler, müzik ve kültürel propaganda ile aşılanmıştır. Aşk duygusu genellikle erkek taraflıdır ve sürekli erkek tarafından sevilen bir kadın üzerine kurgulanır. Aşk şarkıları veya romantik filmleri analiz ederseniz bunu çok daha basit şekilde görebilirsiniz.

        Kadınlar aşk üzerine şiir yazmıyor, şarkılarında tam olarak aşka odaklanmıyor veya aşkından intihar eden kadın sayısı yok. Oysa erkekler tarafında aşkından intihar eden, bir kadına olan sevgisi yüzünden hayatı mahvolan çok fazla erkek var. Bu açıdan aşk erkek odaklı bir duygudur ve erkekler tarafından sürekli gündemde tutulmaktadır.



    2. Erkekler Gerçekten Açık Olur, Kadınların Aşkı ise Şartlara Bağlıdır

        Erkeklerin gerçekten aşık olduğu doğrudur. Erkek yemeden içmeden kesiliyor, tek bir kızı düşünmekten uyuyamıyor, kızı görünce çok heyecanlanıyor, o kız için her şeyi yapacak seviyede seviyor. Bu açıdan erkeğin aşkında ciddi bir masumiyet ve istek vardır. Erkekler güzel ve genç kadınlara daha çok aşık oluyor ancak çirkin kadınlara aşık olan çok erkekte var. Kendi kişisel deneyimimde önceden danışmanlık yaptığım bazı erkeklerin maymundan hallice kadınlara delicesine aşık olduklarına şahit oldum. Açıkçası güzel kadına aşık olan adam için ''gülü seven dikenine katlanır'' diye düşünüyordum ancak çirkin kadına aşık olan ''dikenlikte dolaşır'' diye düşünmeye başladım. Erkekler gerçekten aşık oluyor ve kadını ne olursa olsun çok sevebiliyor. Erkek için aşk her zaman karşılıksız ve çok güçlü bir duygudur. Bu açıdan erkeğin aşkı gerçektir.

        Kadınlar için aşk, erkekler gibi değildir. Hiçbir kadın bir erkeği karşılıksız sevemez ve erkeğin ürettiği değerden yani masaya koyduğu şeylerden bağımsız değildir. Kadınlar romantik görünen gerçekçiler, erkekler ise gerçekçi görünen romantiklerdir. Kadınların aşkı her zaman şartlara ve o an ki duygularına bağlıdır. Şartlar ortadan kalkarsa kadının aşkı da ortadan kalkar. Bu açıdan kadının ne kadar sevdiğine dair söylediği şeyler gerçekçi değildir. Kadınlar, daha çabuk erkek değiştirmeye ve erkeği daha çabuk unutmaya evrimsel olarak adapteler. Bu açıdan bir daldan diğerine daha kolay atlayabiliyorlar. 

        Kadının aşkının gerçek olmamasının temel sebebi kadınların üreme stratejilerini çok daha farklı yürütmeleridir. Kadınlar her zaman bazı şeylere hassaslar. Mesela ''erkeğim iyi performans gösteriyor mu?, güçlü mü? dayanıklı mı?, beni ve çocuğu koruyabilir mi?, başarılı mı?'' gibi şeyler üzerinden sevgisi artabilir. Kadınlar sevmez demiyorum ancak kadınlar aşık olmaz. Kadının aşkı gerçek değildir ve şartlara bağlıdır o şartlar ortadan kalkınca kadın adamdan tiksinecektir. Bu açıdan başarılı iken iflas eden adamların hikayelerine bakarsanız adamı ilk terk edenin kendi karısı olduğunu göreceksiniz. Bir kadının sevgisi her zaman senin sağladığın şartlara ve durumuna bağlıdır. Mesela kız arkadaşın sana aşık diye düşünüyorsun ve iyi durumdasın ancak 3 ay sonra durumun kötüye gidince kız arkadaşının aşkının azaldığını görüyorsun. Kadının aşkı azalıp artabiliyor bu ise senin performansına bağlı.

    3. İdealist Aşk Gerçek Değil

        İdealist aşk propagandası hala yapılıyor ve bu propagandanın en büyük alıcıları kadınlar olsa da aslında büyük etki erkekler üzerinde yapılıyor. Erkeklerin çoğu bir gün bir şekilde çok güzel bir kızla tesadüfen tanışacağını ve kızla karşılıklı aşk yaşayacaklarını düşünüyor. Bu ise hiçbir zaman gerçekleşmeyen bir idealizmdir. Karşılıklı aşık olma durumu bile çoğu zaman gerçek değildir. Eğer bir erkek bir kadını çok seviyorsa o kadını kesinlikle kaybedecektir. Bir kadına olan erkek o kadına karşı zayıflamaya başlar ve tüm gücünü kaybedersin. 

        Bir kadını çok sevdiğinde ve onu hayatının merkezine istemeden koyduğunda hayatın kayacaktır. O kadın seni uçurumdan acımasızca atacaktır. Başka erkeklerle konuştuğuna şahit olduğunda belki nefesin kesilecek ama gerçek dünyayı öğreneceksin. Kadınlar realist varlıklar ve aşka fırsatçı yaklaşıyorlar. Bu açıdan idealist hayaller kurmayın ve kadınların bunları söylediğine inanmayın. İdealist ve süper aşk diye bir şey yok buna sadece aptal beta erkeklerle genellikle kadınlar inanıyor. Aslında kadınlar buna tam olarak inanmıyor sadece bunu dile getiriyorlar. Kadınların tek istediği yüksek değerli bir erkekle ilişki yaşamak ve onu bir şekilde etrafta tutabilmek. Kadın için aşk budur yani bir çeşit kazançtır. 

        Türk dizilerini izlediğinizde idealist romantizmin altında aslında kadının en iyi erkeği istemesi gerçeğinin yattığını görürsünüz. Türk dizilerinde genellikle kız yakışıklı, kaslı, süper zengin, oyunu çok sağlam ve havalı erkeğe aşık oluyor. Bu temelde kadınların en tepedeki erkeği istemesinin bir özetidir ve Türk dizilerinin kızlar tarafından bu kadar izlenme sebebi ise açıktır her kadın en tepedeki erkeği istiyor. Bu açıdan ortada bir idealizm yok realizm var.

    4. Hiçbir Kadın Seni Karşılıksız Sevmez 

        Hiçbir kadın seni karşılıksız sevmeyecektir. Sadece annen seni karşılıksız sevecektir bunda bile aslında hayattaki performansına göre sevgi miktarı değişebilir ama seni annen gibi hiçbir kadın sevemez. Bir kadın ancak çocuğunu karşılıksız sevebilir. Kadınlar genellikle çekiciliğine ve yüksek değerli bir erkek olup olmadığına bakacaktır. Kadınlar asla bir kaybedene aşık olmaz, zor durumdaki erkeğe aşık olmazlar, kadınlar asla seni en kötü gününde karşılıksız sevmezler. Bu tür şeyler gerçek hayatta olmuyor ancak sen başarılı isen ve her şey iyi gidiyorsa kadının seni sevebilir ama sürekli şartlara bağlıdır. 

        Kadınlar ilişkide kazanan olmak isterler yani doğru erkeği seçip bir sürü şeye erişmek isterler. Erkekle ilişkisinden kazançlı çıkmak isterler yoksa o bacaklar pardon kalp size açılmaz. Bunlar acı gerçekler ve ne kadar erken öğrenirsen o kadar akıllanırsın. Bu açıdan bir erkeğin aptalca ideolojik saplantılarla karşılıksız aşk aramaması gerekiyor öyle bir şey yok. Hayat romantik komedi filmi değil ve ilişkilerde romantik şeyler değil. İlişkiler bir güç oyunudur ve kadınların kaybeden güçsüz erkeklerle işi olmaz. Kazanan olmaya odaklanman ve hayatta kazanan olman ancak kadınını seni sevmesini sağlayabilir.

    5. Platonik Aşk Beta Erkek Özelliğidir

        Platonik olarak aşık olan erkeklerin %99.9 kadarı beta erkektir. Bir kadını gözünde büyüten, ona tapan, ona karşı zayıf kalan ve herhangi bir değer üretemeyen erkekler betadırlar. Ben uzun yıllardır hiçbir kadına aşık olmadım çünkü beta değilim. Beta erkekler ise bir kızdan diğerine geçiyorlar sürekli aynı senaryo geçerli. Nerede aşkından sırılsıklam olmuş bir erkek görsem tamamen beta olduğunu anlıyorum.

        Düşük değerli erkekler aşık olmaya daha yatkınlar çünkü seçenekleri yok. Kadınlar tarafından tercih edilmedikleri, ilgi görmedikleri ve oyunu bilmedikleri için kadınlar gözlerinde idealleşiyor. Bu ise saplantıyla birlikte aşkı getiriyor. Bana soru soran çoğu adam ''özel ve tek kız mitine'' inanıyor ve oneitis hastalığına yakalanıyor. Bana sorarsanız hiçbir kadın özel ve tek değil. Hepsinin yeri doldurulabiliyor ve tüm tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki çoğu kadın birbirine çok benziyor sadece ufak farklar var. Çoğu erkekte bu ufak farkları abartıyor yoksa erkeğin elinde olsa ve ilişki yaşasa Merve'nin de Ayşe'nin de aynı olduğunu anlayacak.

        Yüksek değerli ve çekici olup kadınlardan ilgi görenlerin hiçbir zaman tek bir kıza platonik aşık olduğunu görmedim ve duymadım. Kendimde binlerce kızla tanıştım ve yüzlerce buluşmaya çıktım hiçbirisine aşık olmadım. Bu açıdan platonik aşk beta erkek özelliğidir tespitimin %100 doğru olduğuna inanıyorum.

    6. Erkek Doğası Tek Eşli Değil

        Erkekler psikolojik olarak tek eşli, biyolojik olarak çok eşlidirler. Bu açıdan doğanın hangi tarafı daha baskın ona odaklanmalısın ve erkek olarak tek eşli olmadığımı biliyorum. Bu özelliğimden utanacak veya saklayacak değilim. Bir sürü kadınla flört etmeye devam edeceğim oyun asla bitmiyor ve bitmeyecek. Her zaman oyunun içinde kalacağım. Bir kız tavladığımda ikinciye odaklanıyorum ikinciyi tavladığımda üçüncüye...

        Tek eşlilik erkeğin gücünü tamamen yok ediyor ve tek bir kadına mecbur kalmak kadar kötü bir şey yok. Çoğu erkek mecburiyetten tek eşli kalıyor yani adamın gücü yok ki başka kadınlarla da takılabilsin. Bu açıdan tek eşliliği övmem mümkün  değil ve idealist tek eşli aşık mutlu ilişki saçmalığına da katlanamıyorum. Ben gerçeklerin dünyasında yaşıyorum ve gördüğüm şey yüksek değerli adamların haremi varken, düşük değerli adamların kadınlar tarafından görünmez olduklarıdır. Bu açıdan az sayıda oyuncu çok sayıda kadınla keyif yapıyor. Dışarıda kalan betalar ise bazı kadınlara aşık oluyor ama genel senaryoda bu kadın erkeğimize hiç şans vermiyor. Kadınlar bu güç oyunun uzmanlarılar ve yapacak bir şey yok.

    7. Kadının Saygısı Aşk Duygusundan Önemli

        Bir kadının bana saygı duymasını aşık olmasına ve sevmesine tercih ederim. Kadınlar sadece saygı duydukları adamlara arzu duyarlar ve onları dinlerler. Bu açıdan maskülen olmak, başarılı olmak, mental olarak yıkılmaz olmak, çok çalışmak, kas yapmak ve hırslı olmak çok önemli. Kadına hiçbir şekilde zayıflık göstermemen gerekiyor ki sana saygı duysun.  Saygı duyduktan sonra aşıkta olabilir veya sevebilir önemli değil. Saygı yoksa orada sevgi olsa bile işler kötüye gidecektir. Kadın seni bir erkek olarak bile görmemeye başlayacaktır. Günümüzde çoğu kadın çoğu erkeğe saygı duymuyor hatta erkekten bile görmüyor. Bu durum evli çiftlerde de çok geçerli kadın kocasını erkekten saymıyor ne kadar acı bir durum adam için.

        Kadının erkeğe olan saygısı çok önemlidir. Kadın saygı duyduğu erkeği gerçek bir erkek olarak görür ve çeşitli noktalarda büyük hayranlıklar besler. Kadının hayranlığı burada çok önemlidir çünkü sana bağlılığını belirleyen şey budur. Kadınların saygısı ve hayranlığını kazanmak ise gerçekten çok zorludur. Tembel ve aptal bir adam olarak bunu başaramazsın canavar gibi çalışman ve sert prensiplere sahip olman gerekiyor. Bakın bu bir taktik değildir yani kadınları etkilemek için olan bir şey değil tamamen seninle alakalı. Mesela sert prensip olarak bir kadının terbiyesizliğini tolere etmezsin ve kadının o anda sana duyduğu saygı artar. Ben buluşmalarda kadın terbiyesizlik yaparsa direkt terk ediyorum orayı asla tolere etmem o kadınla işim bitmiştir. Bu bir taktik değil, prensip çünkü kadından gelen saygısızlığı sırf sonuç alma uğruna tolere etmem. Kadın yalvarsa da yakarsa da o iş bitmiştir. Kadının hayranlığı ise çalışkanlığınla ve gücünle (hem mental hem fiziksel) doğru orantılıdır. Sen mesela bir yandan çalışıyor, vücut yapıyor, bir yandan mutlusun, para kazanıyorsun ve hayatta ilerliyorsun. Bu noktada kadının sana olan hayranlığı artacaktır çünkü üstün performans gösteriyorsun. İlkte kadının sana hayranlığı az olsa da seni tanıdıkça sana tapmaya başlayabilir. Bu açıdan doğru mentalite ve çok çalışmak önemli. Çoğu erkek çok tembel ve bu açıdan saygı duyulmayı ve hayran olunmayı hak etmiyorlar. Kadınlarda zaten böyle adamları sallamıyor.

    8. Erkek Asla Aşka Odaklanmamalıdır

        Bazı erkekler bana aşkla ilgili sorular soruyor ve aşık olmanın güzelliğinden bahsediyorlar. Ben ise bu duruma gülüyorum çünkü bu erkekler hayal dünyalarında yaşıyorlar henüz gerçek dünyada darbe yememişler ama yakında yiyip akıllanacaklar. Bir erkek olarak asla aşka odaklanmam. Aşk ihtiyacı duygusal muhtaçlıktan gelir ve ciddi bir problemdir. Genellikle anne şefkati arayan ve sevgi eksikliği olan erkekler aşka çok odaklanıyor. Zayıf ve bitik erkekler aşk aşk diye kafa ütülüyor. Bir erkeğin aşka odaklanması ve hayaller kurması büyük bir lükstür. 

        Benim odak noktam kendi hayatımdır ve her zaman onu geliştirmeye daha iyi bir erkek olmaya odaklanırım. Yapacağım her şeyi kendim için yaparım ve bir kadının sevgisi için çabalayamam. Öyle bir ihtiyacım yok ve sınırlarımı zorlamaya devam edeceğim. Kadınların sevgisi belirli noktada gerekli ama erkek için çokta önemli değildir. Senin odaklanman gereken şey ''hayatımı nasıl mükemmelleştiririm'' olmalıdır. Ben nasıl daha fazla para kazanırım, nasıl daha fazla kas yaparım, nasıl daha güçlü olurum, nasıl daha iyi yumruk atarım, nasıl daha iyi koşarım, nasıl daha iyi yemek yaparım, nasıl daha iyi giyinirim, nasıl günümü daha iyi yaşarım, nasıl daha fazla kız tavlarım''a odaklıyım. Aşk hayalleri kurup kadınlar tarafından yok edilmek istenmem. 

        Takıldığım kadınların bana aşık olması ve beni saplantı haline getirmesi şaşırtıcı değil. Bu benim büyüm ve lanetim ancak bunun arkasında ne olduğunu biliyorum. Bir erkek olarak üstün performans göstermem gerektiğini ve kadınlara asla zayıflık göstermemem gerektiğinin farkındayım. Bu açıdan boş hayaller kurmam ve işlerime odaklanırım, sana da aynısını öneririm.

    9. Son Düzeltmeler

        Bu konu temelde çok derin ve bazı kişilerin ''kadınlarda aşık oluyor'' argümanları sunacağını biliyorum. Açıkçası kadınlarda aşık olabiliyor ve gerçekten çok sevebiliyor ancak bu çok nadir bir durum. Beni 9 yıldır seven bir kız var ve hala takip ediyor. Kız şu an nişanlandı ve evlenmek üzere ama beni takipten çıkmadı. Düşünün başka adamla evleniyor ve beni hala takip ediyor çünkü onun için en mükemmel adamlardan birisiyim. Ancak benimle evlenme şansı olmadığını bildiği için başka adamla evleniyor ve çocuk iyi birisi ama bu gerçekliği bilmiyor, asla da bilemeyecek. Bu kız beni ara ara takipten çıkıyor ve sonra geri geliyor açıkçası benim hiçbir şey yaptığım yok. Kızla da çok kısa süre takılmıştım ve ciddi bir ilişki asla olmadı. Kendimi geriye çekince kız bir anda saplantılı aşık olmuştu açıkçası buna aşk mı denir yoksa saplantı mı tespit etmek zor. Bazı kızlar çok saplantılı olabiliyor ve seni fantezi dünyasında çok yüceltebiliyor. Büyük ihtimalle aramızda uzun ilişki olmaması bunu tetikledi ancak çoğu kızda bu olmuyor. 

        Son sözler olarak kadınlarda aşık olabilir ama yine de bu ciddi şartlara bağlıdır, boşuna beta masalları anlatmayın ve bunlara inanmayın. Hayatın acı gerçekliğinde yaşamayı her zaman kendimi kandırmaya tercih ederim. Acı çekmek benim için yalanlarla kendini iyi hissettirmekten daha önemlidir.
    Tags:

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)