Kırmızı Hap Toksik Etki Yapabilir!

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde  ''kırmızı hapın toksik negatif etkisi'' konusundan bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Kırmızı Hap Herkes İçin Değil

    Kırmızı hap yani kadın doğası, insan cinselliği, evrimsel psikoloji ve sosyal dinamikleri anlamak herkese göre değil. Kırmızı hap temelde bir anlama etkinliği ve farkındalık oluşturma felsefesidir. Bu açıdan entelektüel birikim ve vizyon gerektirir. Temelde olumsuz gerçekler politik doğrucu olmayan bir dille gün yüzüne çıkartılır. Bu ise kırmızı hap öfkesi(redpill rage) denilen bir probleme yol açıyor. Bunu temelde şuna benzetebiliriz fakir bir hayat yaşayan birisi aslında pek çok şeyin farkında değildir ancak birisi ona zenginlerin lüks hayatını gösterdiğinde öfkelenmesi gibidir artık asla eskisi gibi mutlu olamaz. Normalde kadınlarla ilişkilerde başarısız ama bunu çokta dert etmeyen bunun üzerine kafa yormayan adamlar hayatlarına normal devam ederken kırmızı hapa dair içerikler tüketmeye başlamaları onlara bu konuda farkındalık kazandırıyor. Bu ise ciddi bir öfkeye dönüşüyor çünkü matriksin kaybeden tarafında olan bu erkekler kadınlara ve tercihlerine ciddi öfkeleniyorlar. Her erkek bu gerçekleri kaldıracak mental güce ve sağlıklı zihin yapısına sahip değil. Hali hazırda psikolojisi bozuk ve başarısız kişiler kadın düşmanı hale geliyorlar. Bu durum onlarda takıntı oluşturuyor ve olduklarından daha da kötüye gidiyorlar. Bu açıdan mental açıdan güçsüz, entelektüel kapasitesi az, zeka seviyesi düşük ve vizyonsuz olan erkeklere uygun bir felsefe değil. Kırmızı hap akademik bir düşüncedir, kahvehane sohbeti seviyesine düşürülecek bir şey değil.

    2. Kırmızı Hap Pratik Değil

    Kırmızı hap temelde bir pratik rehber değildir daha çok praksiyolojidir. Bu açıdan ''nasıl?'' sorusu yerine ''neden?'' sorusunu sorar. Bu durum ise pratiğe odaklı olmaktan çok anlamaya odaklıdır. Kırmızı hapın amacı da seni playboy yapmak değil sadece geniş perspektiften kadın-erkek ilişki dinamiklerini anlamaktır. Bu noktada kırmızı hapın sana vereceği tavsiyeler daha çok prensipler üzerine düşünceler olacaktır. Bu ise pratiğe direkt odaklı değildir çünkü kırmızı hap PUA değildir yani kadın tavlama sanatı değildir. O yüzden de kırmızı hapla haşır neşir olmuş tüm teoriyi ezberlemiş kırmızı hap düşünce sistemini içselleştirmiş erkeklerin çoğu hala kadınlarla flört etmeyi bilmiyor. 

    Kırmızı hap külliyatına sahip ama ilişkilerde başarısız çok erkek var. Bunu anlamak zor değil çünkü bilgi seni daha başarılı yapacak değil sadece bilgiyi biliyorsun aksine seni daha da kötü yapabilir. Bilginin entelektüel amaçlar için olması farklıdır pratik amaçlar için olması farklıdır. Kırmızı hap genelde ''neden'' sorusuna cevap aradığından bir çeşit farkındalık oluşturmayı amaçlar. ''Kız arkadaşım beni neden terk etti?'' sorusuna kırmızı hap cevap arar ve sana bununla ilgili geniş bir perspektif sunar ancak ''bir kıza nasıl ilk mesaj atmalıyım?'' sorusuna ise cevap bulamaz bu açıdan çoğu erkeğin ilgilendiği pratik noktaları es geçer. Ayrıca kırmızı hap prensip odaklı olduğundan çoğu sorunun temelini prensip çözümlerde bulur bununda pratik olmadığını söylemek mümkündür. 

    Bir erkek akademik anlamda kadın-erkek ilişkilerini anlamak istiyorsa kırmızı hap külliyatını baştan sona tarayabilir ama bu tamamen entelektüel farkındalık sağlar seni playboy yapmaz. Playboy olmak istiyorsan 'neden' sorusu yerine 'nasıl' sorusunu sormalısın.



    3. Kırmızı Hap Toksik Etki Yapabilir!

    Kırmızı hap toksik bir etki yapabiliyor özellikle herkese uygun olmadığından bahsettim. Acı gerçekleri sistematik şekilde açıklamak çok fazla negatife odaklanmaya, fazla genelleme yapmaya ve her şeyi çok fazla basitleştirmeye yol açıyor. Bu açıdan ne söylendiğine ve nasıl söylendiğine çok iyi dikkat edilmesi gerekiliyor. Hali hazırda kuyruk acısı olan çoğu erkeği daha da öfkeli hale getirmenin anlamı yok. Kadınlara karşı öfkelenen ve öfkelendikçe daha başarısız olan bu yüzden bu kısır döngüde sıkışan çok erkek var. Bu adamlar keyifli, pozitif ve mutlu değiller bu yüzden negatif şeylere daha da odaklanıp toksik negatif hale geliyorlar. Bu tür toksik mesaj atan kişileri sayfadan uzaklaştırıyorum çünkü hastalıklı kafa yapısına sahip bir kitle istemiyorum. Kadın düşmanlığına varan ve kadınların kendisine bir şey borçlu olduğunu sanan hanzoları öfkelendirmek bana göre değil. Bir erkek mutlu ve keyifli değilse kadınları etrafına çekemez daha da önemlisi etrafında tutamaz. Mental olarak hasta birisinin bu işlerde başarılı olması imkansızdır.

    Kırmızı hap okumalarıyla ilgili bir sorun seni daha mutlu ve keyifli hale getirmeyecek olmasıdır işin daha kötüsü genellemelere aşırı kapılıp yanlış sonuçlar çıkarmakta mümkün. Bunun temel nedenini anlamak zor değil mesela hipergamiye kafayı takıp sonuç olarak 'tüm kadınlar para avcısı' diye öfkelenen bir ergen erkek her şeyi yanlış anlamış demektir. Ayrıca çaresizlik psikolojisiyle de birleşince ortaya iğrenç bir şey çıkıyor. O yüzden asla toksik içerikleri takip etmemek ve kadınlara öfkelenmemek gerekiyor. Senin olayın mutlu ve keyifli eğlenceli bir adam olup daha fazla flörtöz bir şekilde yaklaşmaktır. Sen pozitif duygulara sahipsen kadınlarla eğlenmen ve kısa süreli ilişkiler yaşaman mümkün hale gelir. Öfkeli, kusurlarına kafayı takmış ve her şeyi yanlış anlamış toksik bir adam ise bu işte başarısız olur. O yüzden öfkesi daha da artar ve mental mastürbasyonla hayatına devam edebilir.

    4. Aşırı Fazla Okuma Yapmak Gereksiz

    Kırmızı hap farkındalığı önemlidir temelde birçok erkek ilişkilerde çok hata yapabiliyor. Bu açıdan erkeklerin hata yapmaması ve ne olup bittiğini anlaması önemli ancak teori bağımlısı olmak anlamsızdır. Okumalarını yapıp farkındalık kazanıp daha sonrasında hayatına devam etmen ve bilgileri pratikte avantajına kullanman gerekiyor. Daha fazla teori okumak sana bir katkı sağlamayacak çünkü her zaman her şeyden belirli dozda alman gerekir. 

    Unutma doğru doz ilaçtır, yanlış doz ise zehir.

    Bu açıdan aşırı fazla okumamalı ve genel farkındalıktan sonra hayatına eğlenceli şekilde devam etmelisin. Kırmızı hap seni bir tık ileriye götürüp geliştirmelidir amaç budur yoksa toksik hale geliyorsan 3-4 puan gerilersin. Bu ise sana fayda sağlamaz ciddi zarar verir. Öfkeli olmaman ve umursamaz keyifli bir adam olman gerekiyor. Kadınlar bu tarz adamları seviyor ayrıca çok okudukça iyiye gitme ihtimalin de azalır. 

    5. Gerçek Hayata Odaklan Teoriye Değil

    Teori pratikten gelir ve teori pratiğe gider bu doğal bir döngüdür ancak bazen aşırı teorikleşme pratikten yani gerçek hayattan kopmaya yol açar. Zihinsel soyutlamalar ve düşünceler seni daha da soyutlaştırır. Kırmızı hapta bu durumu görmek mümkündür çünkü genellemeler bu şekilde çalışır ve çıkarımlar bu noktalardan yapılır. Bir noktadan sonra teori pratikten fazla uzaklaşır bu ise gerçeklikten iyice kopmaya yol açar. Her ideoloji zaman geçtikçe gerçeklikten kopar. Kırmızı hapta da son 3-4 yıldır bu oluyor teori gelişiyor ama gerçeklikle bağları kopuyor. Mesela aldatma durumları abartılıyor veya nadir olan şeyler bile %100 oluyormuş gibi sürekli kırmızı hap gündeminde oluyor. Basit bir örnek tüm teorinin ispati gibi bir hale geliyor. Bu yanlıştır o yüzden gerçek hayattan devam etmek mantıklıdır. Her kadın her dakika erkeğini aldatmıyor bunun olma oranı %2-3 seviyesinde yani istatiksel olarak düşük. Sürekli buna odaklanırsan sana %100 gibi gelir ama öyle değil ya da her kadın para avcısı değil çünkü teorik olarak sana ''hipergami ve kadın doğası gereği her kadın eş seçiminde materyal arar kendisiyle birlikte çocuğun geleceği için'' der ancak bu zengin koca aradığı anlamına gelmez. Çoğu zaman gerçek hayatta kadınların normal erkeklerle sevgili olduklarını evlendiklerini görüyorsunuz. Hayatın bir gerçekliği var yani gerçekliği göz ardı edemezsiniz o yüzden bu konuda öfkelenmek hatadır veya sürekli öfkelenecek örneklere kafayı takmakta hatadır.

    Bu açıdan çok teori okuyan adamlara teori okumayı bırak git sosyalleş diyorum çünkü gerçek hayattan kopup teoride yaşıyor. Pek çok adamın hayatında kadın yok ve sürekli teoride yaşamak onları gerçek kadınlardan da uzaklaştırıyor o yüzden aşırı okumaktansa yaşamaya odaklan.

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)