Oyun Erkek Psikolojisi İçin Önemli

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
2

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde ''oyun neden erkek mental sağlığı için çok önemlidir'' bundan bahsedeceğim.

Oyun Erkek Psikolojisi İçin Önemli

Kadınlarla ilişkiler bir erkek ergenliğe girdiği zaman ciddi bir şekilde önem kazanır. İçinde bir şeylerin değiştiğini hissedersin ve kadınların gözüne daha farklı geldiğini anlamaya başlarsın. Çocukluktan çıkıp ergenliğe girmek böyle bir şeydir. Kadınlar seni heyecanlandırmaya, utandırmaya veya aklını karıştırmaya başlar. Bu erkek doğasının basit bir kendisini gösterme şeklidir. Kadınların dikkatini çekmek, beğenilmek ve fark edilmek istersin. Bir çeşit beğenilme oyununun içinde olduğunu görürsün. Genelde erkekler bu yaşlarda platonik aşık olmaya meyillidir. Belki başkalarına hiç söylemeseler de sınıflarındaki güzel kıza karşı bir şeyler hissetmeye başlarlar. Bu dönemlerde erkeklerin kadınların yanında çok garip triplere girdiğini görebilirsiniz. Bu dönemde ise cinsel piyasanın en temel dinamikleri geçerlidir genelde çok az erkek özellikle ön plana çıkanlar kadınlarla ilişkilerde ilerler. Bunlar ağzı laf yapanlar, okulun serserisi, yakışıklı olan veya bir sebepten seçilenler oluyor. Bu azınlık grup ilk cinsel ilişkisini erkenden yaşıyor ve kadınların sevgisine-arzusuna maruz kalıyor. Daha bu dönemden erkeklerin çoğu oyun dışında kalıyor. Sadece uzaktan izliyor ve aklı karışık şekilde kalıyor. 

Birçok erkek liseyi sevgilisi olmadan bitiriyor bir çeşit sosyal izolasyonda kalıyor. Bu dönemlerde fark edilmemek ve üzerine olabilecek olumsuz bir deneyim eklendiğinde travmatik tecrübeye yol açabiliyor. Kadınları bir o kadar isterken belki kendi zihninde hayaller kurarken belki rüyalarında görürken gerçekte ise pasif kalıyor. Aynı sınıfta, ortamda veya bölgede olduğu kızı etkileyemiyor. Belki sanaldan bir iki bir şey deniyor ama olumsuz sonuçlarla birlikte hayal kırıklığı yaşıyor. Kendisinden nefret ediyor, kendi kusurları gözlerinde derinleşiyor. Bu süreçte bir erkeğin kadın ilgisinden uzak kalması da tehlikeli oluyor çünkü ciddi psikolojik hasara yol açıyor. Buradaki asıl paradoks ise erkeğin önce iyi psikolojide olması lazım ki kız tavlayabilsin ama erkek gittikçe acı içerisinde boğulmaya başlıyor bu ise onu iyice kadınlardan izole ediyor. Bu durum çözülmedikçe problem derinleşiyor ve büyük travmalara yol açabiliyor.


Kadınlardan izole kalan adamlarda tek kadına takıntı (oneitis) veya kadınları gözünde melekleştirme ya da şeytanlaştırma gibi problemler ortaya çıkıyor. Özellikle tek kadına takıntılı olmak büyük problem oluyor bir erkeği içten içe mahveden ya da daha kötü sonuçlara yol açan bir durum oluşabiliyor. Ya bir kadına takılıyor ya eski sevgilisine takılıyor bir şekilde erkek bir kadını gözünde çok yükseklere koyuyor. Bu durum ise erkeğin aşırı güçsüz pozisyonlarda kalmasına yol açıyor. Mesela arabesk müzik hep bu tür konular üzerine yazılmıştır. Müslüm Gürses'in herhangi bir parçasını açarsan bunun direkt ispatını görebilirsin. Bu açıdan erkeği psikolojik olarak çöküşlere, depresyona, kendisine zarar vermeye ya da çevresine zarar vermeye kadar giden sorunlara yol açan bir süreç bu.

İşte bu çaresizlik içerisinde kalan adamı iyi moda çekebilecek bir şey var; OYUN. Milyonlarca erkeğin aşk hayatını değiştiren bu yaklaşım çok önemlidir. Bir erkeğin tek kadın üzerinde gücü olmayabilir ama kadınlarla aran iyi olmaya başladığında zaten bunu önemsemiyorsun. Oneitis hastalığından ve ezik beta mentalitesinden seni çekip çıkartan bir şey. Derin varoluşsal acılarını azaltan bir şey ve seni gerçekten mental olarak yukarıda tutan bir şey. Oyun dememiz bile kadınlarla ilişkileri aşırı ciddiye almamızı engelliyor sonuçta bu bir oyun. Reddedilsen de terk edilsen de başarısız olsan da tekrardan başlayabiliyorsun. Bu normal bir erkek için tamamen paradigmayı sıfırlayan kafayı rahatlatan bir şey. Oyunun dışındaki bir adam için reddedilmek ne kadar büyük acı veriyor biliyor musun? Adam bir kere bir kıza acemice açılıyor reddediliyor aylarca depresyona giriyor. Oysa ben bir günde sadece yüz yüze 20 kere reddedildiğim oluyordu. Benim yaptığım şey ise gülüp geçmek çünkü reddedilmenin senin üzerinde bir etkisi olmuyor. İşin garibi ise en çok reddedildiğim zamanlar en çok aksiyon aldığım zamanlardı daha önemlisi ise en çok sonuç aldığım zamanlardı. Oyunda başarılı oldukça reddedilmeleri saymıyorsun 20 kere reddedilmişim ama o gün için 2 tane randevum var, o gün içinde 6-7 tane yeni kızdan numara almışım kim sallar 20 reddedilmeyi? Bu açıdan mentaliten tamamen değişiyor artık acı içinde debelenmiyorsun fırsatları değerlendiriyorsun tıpkı kadınlar gibi. Olaya daha realist ve fırsatçı bakarak aşk hayatını optimize ediyorsun.

Oyunun tekniklerini öğrenerek şansını arttırıyorsun, hatalarını analiz ediyorsun. Kendi şansını arttırıyorsun artık seçilme şansın artıyor. Matriksin başka bir tarafını görüyorsun. İzleyen değil yaşayan bir adam haline geliyorsun. Kadınlardan izole değilsin istediğin kadınla tanışmaya ve flört etmeye başlıyorsun. Mentaliten gittikçe güçleniyor acı çekmiyorsun acıyla gelişiyorsun. En önemlisi ise yalnızlık hissinin azaldığını hissediyorsun eskisi kadar depresif olmadığını fark ediyorsun. Oyunda ilerledikçe sonuçlar arttıkça artık farklı bir adama dönüşüyorsun. Beta ve ezik karakterden çıkıyorsun artık kadınların arzuladığı birisine dönüşüyorsun. Tüm bu dönüşümüne kendin şahit oluyorsun artık eski benliğin değişiyor. Oyun senin kaderini değiştiriyor. Çoğu erkek için bu durum geçerli değil onlar doğaları gereği beta olarak kalıyorlar ki çoğu erkek için bu durum geçerlidir. Onlar doğaları ve toplumun şekillendirmesi gereği beta durumda kalıyor. Güzelliğin en büyük hayranları oluyorlar ancak ona asla ulaşamıyorlar. Onlar efendi beta çocuklar olarak geride kalıyor sen ise piçleşiyorsun. Bu hayatın bir kuralı senin elinde olan bir şey değil. Piç olmak senin çokta arzuladığın bir durumdan ziyade bir gereklilik çünkü pratikte görüyorsun ki efendi çocuk olman sürekli cezalandırılmana yol açıyor. Sende bu yüzden piçleşiyorsun ki bu duruma düşmemek için bu senin bir çeşit savunma mekanizman oluyor kendini acıdan koruyorsun ve istediğini elde ediyorsun. Tüm bu mentalite ve teknik sende içselleştikçe çok daha güzel kadınlara erişiyorsun. Bu durumda psikolojik olarak güçleniyorsun ve sağlıklı duruma geliyorsun. Özellikle genç bir erkeğin kadın ilgisi görebilmesi önemli ve gerekli. Bu seni rahatlatan ve belirli tatmine ulaştıran bir durum. Bir erkek olarak en derin bilinçaltındaki içgüdüler rahatlıyor bir çeşit üremeyi başardığını düşünüyor en derinlerdeki huzursuzluğun diniyor. Bu senin doğanın uyarılarını doğru değerlendirme şeklin oluyor çünkü artık rahatlıyorsun chill sakin bir moda giriyorsun. Bu açıdan topluma daha fazla karışıp normalleşiyorsun. Bundan uzak kalan adamlar ise canavarlaşıyor çünkü bir erkeğin kadınlardan aşırı izole kalması toplumdan izole kalmasına bu ise suçlara yol açıyor. Oyun bunu engelliyor topluma pozitif katkı sağlıyor ve erkeklerin kaderini değiştiriyor.

Oyunun zaten direkt bir alternatifi yok yani oyun kusurlarınla baş etmeni, kendini geliştirmeni ve doğru mentaliteyi sana öğretiyor. Seni içsel ve dışsal olarak değiştiriyor. Bu açıdan kadınlarla ilişkileri hallettiğin zaman zaten pek çok yetenek kazanmış oluyorsun para kazanmaya veya diğer alanlara dair şeyleri çok daha iyi başarıyorsun. Kadınlarla gerçek hayatta tanışabilecek kadar sosyal yetenekleri ve tecrübesi olan birisi oluyorsun artık sosyal fobin kalmıyor tamamen sosyalleşiyorsun. Her yerde her şekilde rahat olan birisinin çünkü en zorunu başarmışsın kaygılarını geride bırakmışsın. Sosyal ilişkilerde başarında psikolojini güçlendiriyor seni bambaşka birisi haline getiriyor.

Tags:

Yorum Gönder

2Yorumlar

  1. Oyunu bilen ve kusurlu yüz hattına sahip birisi veya normal birisi başarısız olur neden mi kız seni her türlü Abaza konumuna atar. Değerin düşük başlıyor çünkü kızda his uyandırmamışsın direk atlamışsın oyuna otomatik olarak kız seni Abaza konumuna atıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dostum kafayı yemişsin sen bu işleri tamamen bırak başka alanlarla ilgilen ve sürekli sayfaya aynı tarz ''tip her şey ühühühü'' tarzında ezik yorumlar yapma. Psikolojik olarak bitiksin zaten bu sanatı yapman mümkün değil. Git doğa gezisine çık bir şeylerle uğraş bu alan sana uygun değil mental olarak bitmişsin. Sayfaya da anlamsız ruh hastası yorumlar yazmaktan vazgeç.

      Sil
Yorum Gönder