OYUNDA LEVELLERE GÖRE TEORİK TARTIŞMALAR

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde sizlere oyundaki levellere göre genel tartışmalardan bahsedeceğim. Bu tartışmaları oyuna dair içerik üreten siteler, kanallar veya forumlarda görebilirsiniz. Bu tartışmaların olması iyidir çünkü farklı yaklaşımları görmek doğruyu bulmakta önemlidir. 



LEVEL 0 TARTIŞMALARI

Level 0 dediğim şey aksiyona başlamadan öncesi tartışmalardır. Bu tartışmalar genelde kadınlarla ilişkilerde hiç tecrübesi olmayanlar tarafından sık yapılır. Burada tartışılan şeyler tip ve paradır. Bu noktada başarısızlık basit bir rasyonel sebebe bağlanılarak kişi sorumluluktan kaçmayı hedefler. Çoğu erkeğin level 0'da olduğundan dolayı bu tartışmalar asla bitmez.

Kimisine göre tip en önemli şeydir onsuz asla ama asla olmaz. Bir diğerine göre cebinde paran yoksa şansın yoktur vs bu tartışmalar uzar gider. Genel yaklaşım karamsardır yani aslında bir çözüm üretmekten ziyade herkes burada birbirini aşağıya çeker. Genel olarak karamsarlık ve kaybeden mentalitesi baskın olduğundan dolayı tartışmalar negatif çerçevededir.

Bu kişiler henüz aksiyona geçmeden pes ederler. Çoğu erkekte bu tür pes ediş görülür ve şaşırtıcı değil. Bazıları ise tip işini çok ciddiye alıp bunu değiştirmeye odaklanır mesela vücut geliştirme, estetik ve giyim-kuşama çok odaklanırlar. Bu adamlar en azından bir şeyler yapıyordur ağlamak yerine ki saygı duyarım. Bir adam tip en önemli şey diye tespit yapıyorsa o zaman tipini olabildiğince makro-mikro düzeyde değiştirmelidir. Ağlayan adamları hiçbir zaman sevmedim. Aynı şey kadınlar paraya bakar ve para en büyük gerçektir diye düşünenler içinde geçerlidir. Bu adamlarda ağlamak yerine iş kurmaya, ticarete girmeye veya bir şeyler denemeye odaklanmalıdır. Çok çalışıp bir şeyler deneyerek zengin olsunlar da gelip kızlar paraya bakıyor diye ağlamasınlar. Bunlar level 0'da olan tartışmalardır. Bu tartışmalar asla bitmez ve bitmeyecektir çünkü herkes bir sonraki levele geçemez.

Bu konuda yazdığım makaleler;

LEVEL 1 TARTIŞMALARI

Bu levelde kişi oyuna başlamıştır ve genel tartışma konusu yaklaşım üzerinedir. Sıcak-soğuk yaklaşım veya direkt-dolaylı yaklaşım üzerine tartışmalar dönmektedir. Bu tartışmalar oyunun temel başlangıcıyla alakalıdır çünkü en temel problemlerden birisi erişim problemidir. Bu açıdan bu soruna farklı cevaplar gelebilir. Sıcak yaklaşım önerileri ortam kur ve oradan kızlarla zaman geçirerek ilerle üzerinedir. Soğuk yaklaşım ise tanımadığın kızlarla tanışarak kız tavlamaktır birçok zaman oyunda önerilen yol soğuk yaklaşımdır.

Direkt-dolaylı yaklaşım tartışmaları da genelde gece ve gündüz oyununda sık olabilir. Birçok kişi direkt ilgi göstermenin en iyi yol olduğunu belirtirken bazı kişiler dolaylı yaklaşımın çok daha efektif olduğunu savunur. Burada oyunda hangi yaklaşımın seçilmesi gerektiği önem kazanır çünkü level 1'de olanlar bir şeyler deneyen kişilerdir ancak henüz bir gelişim elde edememiştirler. Bu tartışmalar çoğu zaman olur çünkü herkes kendine en uygun şeyi seçmeye kendisi için bir tarz oluşturmaya çalışır.

Bu konuda yazdığım makaleler;


LEVEL 2 TARTIŞMALARI

Level 2'de genel olarak hangi oyun daha efektif tartışması yapılır. Sosyal ortam oyunu, gece oyunu, gündüz oyunu ve online oyun üzerinde tartışmalar döner. Bu açıdan hangi oyun türü seçilmelidir? Bu tartışma da hep olur çünkü bazı kişiler kadınlarla gündüz vakti tanışmanın en iyi yol olduğunu söyler bir diğeri online'ın en iyi yol olduğunu söyler. Bir başkası gece hayatında bu işlerin en kolay olduğunu bir diğeri ise ortamın varsa sonuçların geleceğini belirtir. Bu tartışmalarda genelde kişiler neyin daha iyi olduğu üzerine kafa yorar ve kendisinde işe yarayan şeyi belirtir. 

Kişinin karakterine, imkanlarına ve durumuna göre hangi oyunu seçeceği değişebilir. Bu açıdan net doğrular hiçbir tartışmada yoktur her zaman ''bence'' durumu vardır. Ben oyununun tüm türlerinde sonuç aldım ve hepsi efektif şekilde çalışıyor tabi ki durumlara göre ayarlamalar ciddi farklılıklar oluşturuyor. Mesela gündüz oyununda her şeyi hızlandırabiliyorsun ama bunu sosyal ortamda yapmak büyük hata olacaktır. Gece oyununda işler hızlı gelişirken daha cesaretli olman lazımken online oyunda cool-eğlenceli olman iyi olacaktır. Bu açıdan bu tartışmalarda bu tür mikro detayları inceleyerek yürütülür.

Bu konuda yazdığım makaleler;

LEVEL 3 TARTIŞMALARI

Level 0, 1 ve 2'den sonra 3. noktada genel tartışmalar daha çok YÖNTEM ile ilgili oluyor. 

Yöntem ise değişebilen bir şey herkesin farklı tarzları oluyor bir şekilde birileri bazı başarılar elde ediyor. Kimisi gizemli olmayı öne çıkartır, kimisi manipülasyon öğretmeye çalışır. Kimisinin yöntemi sadece prensiplerden ibarettir (sert-agresif alfa erkek felsefesi). Bu noktada tartışma direkt yönteme odaklanır takipçilerim bilir ki ben ''aşırı özgüven ve arsız-komik yöntemini'' öğretiyorum. Tecrübelerime ve öğrencilerin aldığı sonuçlara göre bu yöntem en efektif-verimli çalışan yöntemdir. Farklı ortam, koşul ve durumlarda bile çalışabilmesi bana göre etkililiğini gösteriyor. Yöntem üzerine tartışmalar iyidir ve bence gereklidir çünkü oyunu geliştiren şey budur.

Bu konuda yazdığım makaleler;

Level 4 tartışmaları daha çok prensip ve mikro kalibrasyon üzerine olmaktadır. Oyunda belirli seviyede sonuç alan kişiler arasında gelişmektedir. Acemiler ve ortalama seviyede olanlar tarafından anlaşılamaz çünkü ileri seviyede olmanın sorunları farklıdır. Mesela acemi birisi çok heyecanlı olduğu için sakin kalması gerekir ama ileri seviye birisi ise robotlaşma problemi yaşayabiliyor. Aynı şeyleri söyleyerek çok sonuç aldığında artık o şeyleri söylemekten bıkıyorsun robotlaşıyorsun ama işe yarıyor. Bu açıdan level 4 tartışmaları prensipler ve ufak detaylar üzerinde dönmektedir. Mesela kızı öpmeyle, eve getirme süreci veya ilişkiyi yönetmeyle alakalı şeyler tartışılır.

Bu konudaki makalelerim;

Tags:

Yorum Gönder

1Yorumlar

  1. JxRomeo merhaba yazılarını severek takip ediyorum olayın mutfağındasın ve gerçekçi çözüm odaklı tavsiyeler veriyorsun. Sorum şu türkiyede gündüz oyunu 2022 yılında hala çalışır mı? Ben 2017 de bir çok set açtım ve olumlu tepkiler alıyordum. O zamanlar instagram piyasayı bu kadar domine etmiyordu. Biliyorsun pandemi sırasında dışarı çıkma yasakları , işsizliğin artması derken sosyal medya da ciddi bir arz talep dengesizliği oldu. Bunun yanında 40 yaş üstü dayıların facebooktan instagrama göç etmesi bu olayları iyice etkiledi. Sözün özü 2022 yılında çok daha farklı bir kadın erkek ilişkileri dinamikleri oluştu. 2022 yılında bir kıza yüz yüze set açtığımızda kızın gözündeki düşünce sence hangisi? 1- Sana ihtiyacım yok sosyal medyadan zaten erkek arkadaş bulabiliyorum . Tanışmak istemiyorum. 2- Sosyal medyadaki ne olduğu belirsiz abaza erkeklerden sıkıldım . Seninle tanışmak istiyorum. Ben kızların %80 olarak 1. söylediğim mentaliteye sahip olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ağırlığın Sosyal medya profillerine verilmesini düşünüyorum. Profesyonel fotoğraflar çekilmeli , kaliteli profil oluşturulmalı. Senin bu konu hakkındaki düşüncelerin neler? Gündüz oyununda eski yıllara göre verimin düştü mü? Yoksa hala verimli çalışıyor mu?

    YanıtlaSil
Yorum Gönder