Mükemmel Uzun İlişkinin Formülü; Saygı, Aşk ve Arzu

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''mükemmel uzun ilişkinin formülünden'' bahsedeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Uzun İlişkiyi Tercih Etme Sebebi

    Sağlıklı, mutlu ve keyifli bir uzun ilişki her açıdan tatmin edici olabiliyor. Sürekli hızlı yaşamaktan sıkıldığınızda veya hayatınızı daha stabil şekilde ilerletmek istediğinizde uzun ilişki kurmak sizin için en ideali olabilir. Uzun ilişkinizin olması hayatın başka alanlarına daha çok odaklanmanızı sağlayabilir çünkü flört piyasasında sürekli aktif kalmak ciddi zaman ve enerji almaktadır. Bu açıdan finansını düzeltmek, spor yapmak veya kariyer inşa etmek isteyen birisi için uzun bir ilişki ideal seçenek olacaktır. Ayrıca çok zamanı olmayan, küçük şehirde yaşayan veya kendi hayatını tam kuramamış bir erkek içinde uzun ilişki olmak yani sevgililik en ideal çözümdür. Çoğu erkek sürekli yeni kadınlarla flört edebileceği bir hayat tarzına sahip olmadığından ve evlilik çok ciddi-masraflı olduğundan ikisinin orta ideal dengesi sevgililik ilişkisi oluyor.

                         

    2. Mükemmel Üçlü Formülünü Anlamak

    Bir uzun ilişkiyi devam ettirmek çok farklı noktalarda farklı beklentilerle alakalı olabiliyor. Çoğu insan ilişkiler üzerine konuşabiliyor tabi ki bu alan bir gereklilik gerektirmiyor ama çoğu insan gerçek anlamda bilgi sahibi değil. İlişkiler konusu ciddi bir şey ve tecrübesi olmayan birisinin üzerine konuşmaması gerekiyor. Benim ise uzun yıllar süren tecrübelerimin bana öğrettiği ve kendi çıkarımlarımla ulaştığım bir formül var. Bu evrensel formül fazlasıyla önemli ve üç parçadan oluşuyor; saygı, sevgi ve arzu.

    Mükemmel üçlüden herhangi birisi eksikse o ilişki çökmeye başlayacaktır ve eksik kalacaktır. Özellikle bir erkeğin bu üç duyguyu da kadında yaşatması lazım yani evleneceksen sevgilinin sana saygı duyan, delicesine aşık ve seni arzulayan bir kadın olması gerekiyor. O yüzden bu üç maddeye çok fazla dikkat etmeniz gerekiyor.

    3. Saygı

    Uzun bir ilişkinin devam etmesi saygı olmadan mümkün olmaz. Saygı her şeydir ve ilişkinin direkt olarak kalitesini belirler. Kadın sana saygı duymuyorsa veya saygısını yitirmişse o zaman sürekli kavga çıkartmaya ve erkeği aşağılamaya başlar. Kadın saygı duymadığı bir adama tahammül edemez. O erkeği ezik ve işe yaramaz görmeye başlar. Yanlış erkeği seçme paniğiyle kadın rahat edemez. İçgüdüleri o erkekten tiksinmeye başlar ve erkeğin her şeyi kadının gözüne batar. Bu açıdan çoğu evlilikte saygı sorunu vardır. Kadın erkeğe saygı duymadığı için kavgalar artmaya başlar. Kadın erkeğe huzur vermediği için bununla baş edemeyen erkek ya kendini evden dışarı atmaya başlar, ya sürekli tartışmaya devam eder ya da karısına fiziksel şiddet uygulamaya sonrasında boşanmaya kadar gider. Bu tür senaryoların olması istenmiyor iki taraf içinde çok büyük kayıp ama hayatın gerçeği budur o yüzden bunu anlamak gerekiyor.

    Kadının erkeğe saygı duymaması kimin hatasıdır? 

    Erkeğin.

    Kadına zorla bir erkeğe saygı duyduramazsınız. Kadın buna zaten mantıksal olarak karar vermez. Kadın şöyle düşünmez ''Ahmet'e artık saygı duymayacağım'' tarzın bir şey gelişmez. Bu içgüdüseldir ve gittikçe derinleşebilir. Özellikle erkek beta davranışları gerçekleştirdikçe kadın aşama aşama saygı kaybeder. Ayrıca kadından gelen palavra testleri geçilemedikçe saygısızlık artmaya başlar. Kadın o erkeğe tahammül edemez onu erkekten bile görmez. Bu durum çoğu beta erkeğin başına geliyor. Kadın tarafından sürekli aşağılanmayla devam eden ilişkilerde bu sık görülüyor.

    Peki çözüm nedir?

    Kadında nasıl saygı uyandırırız ve bunu koruruz?

    Cevabı basit; Oyunu tam olarak bileceksin ve dinamiklere hakim olacaksın ayrıca hayatta başarı elde etmeye de devam edeceksin ama başarılar tam olarak saygıyı garanti etmez. Çoğu erkek olayın başarıyla çözüleceğini düşünüyorsa yanılıyor. İş hayatında çok başarılı olan ancak karısı tarafından erkekten görülmeyen çok adam var. Dışarıda 500 adamı yönetip evde ezilen erkekler var. Bu nasıl mümkün olabiliyor diye düşünmek normal ama cevabı anlamak zor. 

    Kadınlar her zaman aktif oyununuza bakarlar. Kadınla iletişim kurma şeklin ve hayatla baş etme mekanizmaların burada büyük önem taşıyor. Kadınlar pek çok şeye dikkat etmeyebiliyor ama senin davranışların onun için aşırı önemli. Senden emin olmasının tek yolu bu yani onun içgüdülerine doğru şekilde dokunabilmen gerekiyor. Başarılı bir iş adamı karısını ihmal ediyorsa mesela saygıda da azalma yaşar. Kadınla daha az zaman geçirmesi bu tür adamların aldatılmasına da zemin hazırlıyor. İş dünyasını fetheden adamımız aşk hayatında kaybediyor. O yüzden sürekli kişisel gelişim tavsiyesi veren kırmızı hap veya erkek gelişimcilerin anlayamadığı önemli bir noktadır. Kadınına doğru davranamıyorsan o zaman sorunların asla çözülmez.

    Saygıyı sağlayan ilk nokta sınırlarının net olmasıdır ve kadını her zaman bırakabilecek bir düşüncenin yedek planında olmasıdır. Bu açıdan sınırını net çizmen ve kadının bunu bilmesi gerekiyor. Ailene saygısızlık yapamaz veya sana büyük saygısızlık yapamaz. Kadın bunları zaten biliyor ama senin sınırın olduğunu bilmesi çok önemlidir. Bunu aşarsa her şey biter bunda son derece ciddi olman gerekiyor yoksa affedersen saygısızlık daha da büyük hale gelecektir.

    Saygıyı sağlayan ikinci şey senin iletişimindir. Sen mizahla pek çok şeyi geçiştirebilen ve çerçeve kontrolü güçlü bir adamsan kadın sana içgüdüsel olarak her zaman hayranlık duyar. Özellikle mizahi geçiştirmeleri kadınlar aşırı severler çünkü mental gücün en önemli noktasıdır. Kadına gereksiz açıklama yapmazsın, laf anlatmaya çalışmazsın ve durumları daha iyi kontrol edersin. Çoğu beta erkeğin en çok yakındığı şey olan ''karım lafımı dinlemiyor'' problemini çözersin çünkü laf anlatmaya uğraşmak, onu düzeltmeye veya ikna etmeye çalışmak anlamsızdır. Bazen dalgaya alıp geçeceğin bir şeyi büyütmemelisin. Sen zayıf çerçeve çizdikçe kadında daha çok kendi kafasına göre hareket etmeye başlar. Nice babayiğit adamların kadınların elinde oyuncağa dönme sebepleri budur. Onlar durumları idare edemiyor, mizah ve geçiştirme becerileri yok. Sürekli ciddi konuşmalar ve tartışmalarla ilişki yürütmeye çalışırken gittikçe kadınların elinde oyuncağa dönüyorlar. 

    Saygının seviyesi ve sınırları da kişiye göre değişir. Samimi bir ilişki yaşıyorsan her şey daha esnektir. Kadının sana eşeksin demesini mesela saygısızlık olarak algılamazsın çünkü samimiyetin içinde sende ona lakaplar takarsın. Bu sizin aranızdaki ilişkinin derinliğine göre değişir. İlişkiyi tamamen resmi şekilde yürütmeye çalışmak aptalcadır kadınlar bundan nefret eder. Eğer resmi bir adamsan kadını kendinden uzak tutarsın ve aldatılırsın. Kadın senden ilgi, samimiyet, sevgi ve tutku görmezse o zaman bunu dışarıda arar. Bir sürü sert adam karısını umursamadığı için aldatılıyor. Sen onun ihtiyaçlarını görmezden gelmemelisin bu açıdan samimiyet yakınlığı sağlar ve kadın sevdiği adamla içli dışlı olmayı ister. Bu açıdan samimiyetiniz arttıkça saygının dengeleri değişir. Herkese aynı seviyede bir şey önerilmez ancak ciddi saygısızlık olmadıkça samimiyet her zaman iyidir. Kadının sana resmi ve mesafeli davranması saygı gibi gözükse bile aslında iyi olmayacaktır. Bu tür ilişkilerde kadın erkekten nefret ediyor oluyor belki de korkuyor ama asla içten içe saygı duymuyordur. Kadının korkması saygı duyduğu anlamına gelmez ve kadınlar erkekler gibi korkmazlar. Bir erkek diğerinden gerçek anlamda korkabilir ama kadınlar bu seviyede korkmazlar.

    Saygı fazlasıyla önemli ama tek başına asla yeterli değil. Sevgi ve arzu yoksa evlilik formaliteden olacaktır. Kadın sana saygı duyabilir mesela ''kocam başarılı bir adam'' diyebilir ama bu seni delicesine sevdiği ve seni arzuladığı anlamına gelmez. Seni küçük görmüyordur, iyi bir adamsındır ve sana dair her şey iyidir ama saygı yetmez. Saygı erkeklerin en çok önemsediği bir şeydir ve saygısızlığa bir erkek tahammül edemez. Kadınlar ise genelde sevgisizliğe tahammül edemez. Sende bir erkek olarak saygısızlığa maruz kaldığın bir ilişkide bulunmamalısın ve kadın sana saygısızlık yapıyorsa bunu toparlaman imkansız olabilir. O yüzden saygı bitmişse her şey bitmiştir.

    4. AŞK

    Uzun bir ilişkiyi ayakta tutan şey aşk ve sevgidir. Sevginin olmadığı yerde ilişki sadece tahammülle ayakta durmaya çalışır ve insanların tahammülü çok çabuk tükenir. Özellikle bir ilişkiyi sevgi olmadan yürütemezsin karşındakine katlanamamaya başlarsın. Bu açıdan karşılıklı bir aşk şarttır ve aşkın seviyesi ne kadar fazlaysa o kadar iyidir. Aşk olmadan ilişki kuranların ilişkileri çok çabuk tükeniyor. Belirli süre deneyip sonra ayrılıyorlar çünkü ciddi bir ilişkinin getirdiği sorumlulukları fark ettiğinde iki kişide kaçmaya çalışıyor sonuç ise ayrılık.

    Mutlu bir uzun ilişkinin en büyük sırrı kadının erkeğe delicesine aşık olmasıdır. Bak aşık olmasından bahsetmiyorum kadın erkeği delicesine sevmelidir bu bir şart değil mecburiyet. Bu olmadığında o ilişki hep eksik olacaktır. Ayrıca kadınlar aşık olmaz veya sevmez tarzı palavralardan fazlasıyla sıkıldım. Bunu söyleyen adamların çoğu ezik tipler ve bazı boş kırmızı hap teorilerini papağan gibi sayıklıyorlar. Evet kadınlar karşılıksız sevmez bu doğru bazı şartları sağlaman gerekir ama erkekte karşılıksız sevmez kadının en azından biraz güzel olması gerekir. Bu açıdan hiçbir şey karşılıklı değildir ve bu normaldir. Gereksiz idealizmin aşkta yeri yok ama kadınlar aşık olmaz diyen bir adam sevilmemiştir. Sevilmemesi ise kendi hatasıdır. Kadınlar tarafından fazlasıyla sevilen bir adam bunun ne kadar gerçek olduğunu bilir. Kadın seni çok seviyorsa senden ilgin dışında hiçbir şey beklemez. Seninle olmayı önemser ve bu açıdan kadının dünyası haline gelirsin. Kadının duygularına dokunmakta iyiysen zaten kadın senin için delirir. Kadın çok sevdiği zaman takıntılı bir aşk yaşar ve erkeği aşırı kıskanır. Bir kadının en önemli gündemi her zaman ilişkisi olmuştur bu açıdan kadının dünyasının tam merkezinde yer alırsın. Bu ideal bir durumdur olması gereken şeydir çünkü kadının hayatındaki en büyük öncelik olman gerekiyor. Bir erkek için bu durum hatalıdır eğer ilişki erkeğin hayatındaki en önemli şeyse ilişkisini kaybeder ama bir kadının ilişkisi en önemli şey değilse o zaman ilişkisini kaybeder. Feminen enerji her zaman ilişkiyi öncelikli görür bu yüzden de aşk şarttır. 

    Aşkın olmadığı çiftlerde problemler daha fazladır. Kadının sana sırılsıklam aşık değilse aldatılma oranın artar. Kadının sana bakışları aşk, hayranlık ve şefkatle dolu değilse bir yerlerde büyük yanlışlık vardır. Aşk tesadüfi gözükebilir ancak çokta mistik bir şey değildir. Kadının aşık olması senin doğru duyguları tetikleyebilmenle alakalıdır. Sen çok efendi ve sıkıcı bir adamsan kadın sende aşık olacak yönleri zor bulur ama kadında çeşitli duygular yaratabiliyorsan sana aşık olma ihtimali fazlasıyla artar. Basitçe arsız-komik yöntemini iyi uygularsan bunu sağlaman kolaylaşır. Kadınla oynadığın bu flört dansında sana aşık olması kaçınılmaz bir tesadüften ziyade olması gerekilen bir şey olacaktır. Ayrıca sana sırılsıklam aşık olmayan kadınla da uzun ilişkiye başlamamalısın.

    Erkeğin aşık olması bana göre zamanla olur ve olmalıdır da. Hemen aşık olan erkekte sorun vardır. Platonik aşk beta erkeklere göredir çünkü onlar kadınları idealleştirmişlerdir izole olmanın getirdiği bir hayalperestlik vardır. Sevgilin olmayan ve özel anılar biriktirmediğin bir kadına zaten aşık olmaman gerekir. Eğer ilk aşık olan sen isen o ilişki bitecektir. Çoğu zaman erkeklerin aşık olduğu kadını tavlayamadıkları bilinen bir gerçektir bu kim olursan ol değişmez ünlülerin dünyasında da böyledir. Erkeğin aşık olması onu ağır betalaştırabilir özellikle tüm bu bilgilerden mahrumsa o zaman sorun daha belirgin halde kendini gösterir. Aşık olmaya karşı değilim ama doğru duygular doğru zamanda gerçekleşmelidir. Özel anılar biriktirdikçe tabi ki de aşık olabilirsin bunda bir sorun yok. Sadece beta gibi davranmaman gerekiyor.

    Bir ilişkide saygı ve arzu varsa ama aşk yoksa o ilişki bitecektir. Erkek bir süre sonra kadınla yatmaktan sıkılacaktır ve hatta tiksinebilir bile. Erkek açısından da kadına bir sevgi beslemesi gerekir. Saf cinsellik ve şehvet uzun vadeli değildir büyüsü çabuk bozulur. O kadına karşı bir iticilik hissetmeye başlarsın özellikle kolay elde etmenin getirdiği bir soğukluk hissedersin. Kadın sana saygı ve arzu duyuyor ama seni sevmiyorsa ilişkiniz fuckbuddy seviyesinden öte gitmez. Her şey iyidir hoştur ama devamlı olmayacaktır. Her ilişkinin devamının gelmesi de gerekmez ancak bunu istediğin zaman kadının seni sevmesi de gerekiyor. Sana saygı duyuyor olabilir sağlam bir adamsındır, seni arzuluyordur çekicisindir ama aşık olması için daha derin noktalar gerekebiliyor. Daha farklı olman ve duygulara doğru noktalardan dokunman lazım. Bu açıdan ilişkinin uzunluğu ve kalitesi bakımından aşk gereklidir.


    5. Arzu

    Bir ilişkinin en önemli bileşenlerinden sonuncusu arzudur. İki tarafın birbirine arzu ve tutku duyması gerekiyor bunların eksikliği arada bir buz dağı oluşmasına yol açar. Kadınla aşırı yakın olabilirsiniz ve aranızda aşk olabilir ama arzu eksikse bir şeyler hep eksik kalır. Sadece sevgi ve saygıyla ilişki yürümez. Bir kadın babasına da saygı duyup seviyordur ya da bir arkadaşını da sevebilir. Sana aşık olması arzuyu garanti etmez çünkü birçok zaman sevgiyle arzu bağlantısız kalabiliyor. Erkeklerde çok görülen bir problem ise ''o kadar çok seviyorum ki onunla cinsel hiçbir şey düşünemiyorum'' beta düşüncesidir. Kadınlarda da olabiliyor ama tam aynı seviyede değil daha basitçe çok sevdiği için kaybetmekten korkmak kaynaklı olabiliyor. 

    Kadının sana cinsel arzu duyması çok büyük etkendir çünkü maskülen yönlerinin direkt olarak feminen enerjiyle çekimde olması gerekiyor. Kadın normal bir adama aşık olsa bile güçlü cinsel çekim olmayabilir. Bu açıdan ten uyumunun yakalanması ve erkek olarak kadını tam anlamıyla ıslatabilmeyi bilmen gerekiyor. Kadın duyguları gibi cinselliği de doğru bir yönetimle tetiklenebiliyor bu işin sırlarını bilmen lazım. İyi bir cinsel hayat ilişkiyi sağlıklı tutan etkendir. Özellikle ilişkinin başında cinselliği erkek isterken devamında kadının daha çok istemesi gerekiyor. Kadının seni arzulaması bu açıdan şart ve aranızdaki cinsel çekimin güçlü olması gerekiyor. Zamanla tabi ki aşkta ve arzuda belirli düzeyde azalmalar buna alışmalar olur ama asla bitmemelidir. Aldatma sebeplerinin başında hep arzu eksikliği geliyor çünkü arzunun olmadığı yerde iticilik yani tiksinti ya da nötr olma durumu oluşur. Mesela beta bir adama kadının delice arzu duyması imkansız olur. Onunla sevgilidir ya da evlidir ama neden arzulamaz? Çünkü adamda bazı alfa davranışlar eksiktir. Mesela ukalalık yapması gereken yeri bilmez yani fazla bunaltıcı kaçar. Arsız-komik yönteminin temel gücü arzu oluşturmakta da kendini gösteriyor çünkü kadınlar davranışlarından çok etkilendiğinde seni içgüdüsel olarak ''lover'' veya ''doğru gen'' olarak görüyor. İşte kadın bu durumda cinsel arzuyu hissediyor bundan emin olması da tamamen senin davranışlarınla oluyor. Biraz maceraperest, yaşam dolu ve tutkulu bir adamsan cinsel arzuyu üzerinde tutmayı uzun yıllar başarırsın. İlişkinin kalitesine de büyük katkı sağlar.

    Arzu eksikse her şey mükemmel gözükürsen sorunlar oluşur. Özellikle kadın seni seviyordur ama sana biraz tuhaf davranmaya başlar. Seni daha çok sorgulamaya başlar ve aranızda anlamsız bir duvar olduğunu ikinizde hissedersiniz. Cinsel hayatın iyi olması ilişkinin sürekli deşarj olmasını sağlar. Sürekli birisiyle olmak negatif enerjiyi arttırır ve bunun atımı için sevişmeniz gerekir hem de tutkulu sevişmeler yaşamanız gerekiyor. Bakın sadece yavan ve düz bir seks bile yeterli değildir arzunun olduğunu göstermez. Kadının ''bitsin uyuyalım'' modunda olduğu bir sekste sana arzusu yoktur belki başka bir adamı bile düşünüyordur ki sürece katlansın. Onun dışında evliliklerde sürekli ''başım ağrıyor'' evrensel yalanının da temel sebebidir. Arzu yoksa seks yok yani evli olsan, aynı yatakta yatsan, vücutlarınız birbirine değse bile olmayabilir. Bu açıdan erkeğin genel davranışlarını iyi ayarlaması gerekiyor kadını azdırmayı bileceksin ve cinselliğinizin iyi olması şart. Erkek cinsel problemler yaşıyorsa da bunu çözmelidir yoksa sorunlar daha da derinleşecek iktidarsızlık hem saygıyı hem aşkı öldürecektir. Mutlu bir cinsel hayatı olan kadının aldatması neredeyse imkansızdır ama erkeğin iktidarsız kaldığı ilişkide bu durum her geçen gün artmaktadır. Bu açıdan arzunun dinamiklerini de iyi anlamak gerekiyor.

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    Yorum Gönder