Reddedilmenin 6 Sebebi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
1

 Merhaba sevgili YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ takipçileri bu makalemde sizlere ''reddedilmenin sebeplerinden'' bahsedeceğim.

Reddedilmenin Sebepleri

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    Reddedilmek aslında basit bir şey olsa da sebepleri karmaşıktır bu açıdan reddedilmeyi doğru anlamak, yorumlamak ve ondan geri bildirimler çıkartarak gelişmek önemlidir. Reddedilmek oyunun doğasında vardır ve aksiyon alıyorsan sürekli reddedilirsin bu açıdan anormal değil normal bir durumdur. Hiç reddedilmeyen erkek hiçbir şey yapmayan erkektir. Erkek açısından reddedilmek ilk başlarda ego kırıcı ve özgüven düşürücüdür ancak zamanla buna alışırsın umurunda olmamaya başlar. Oyunu 'kazanmak için oynamaya' başlarsın, 'kaybetmemek için oynamaya' değil. Kadınları etkilemek için risk alman gerekiyor bu açıdan kadının seni kabul etmesi için her zaman reddedilme riskini göze alacaksın. Eğer fazla egolu, gururlu, garantici ve takıntılıysan bu işler sana göre değildir onu belirteyim. O yüzden reddedilmeye alışın bolca reddedileceksiniz.

    1. Yanlış Zamanda Kadınla Tanışmak

    Bir kadınla tanışmanın zamanlaması çok büyük öneme sahiptir çünkü kadınlar duygusal varlıklar olduğundan dolayı duyguları fazla hızlı değişir. Kadının mutsuz olduğu bir anda tanışırsın seni reddeder, bir ilişki içindedir reddeder, birisine aşıktır reddeder ve o an ilişkiye kapalıdır seni reddeder. Zamanlama bu işlerde büyük öneme sahiptir ancak sen erkek olarak bunu ilkte ayarlayamazsın yani bir kadının hayatının hangi evresinde olduğunu asla bilemezsin. Zamanlamalardan dolayı çok kadın tarafından reddedilirsin çünkü bu seninle alakalı bir durum değildir sen şansını denersin. Zamanlamanın doğru olduğu anda ise kolayca sonuca ulaşabilirsin bu tamamen şansına kalıyor. Sadece süreci uzatırsan yani acele etmezsen ve zamana yayarak bağ kurma yöntemini uygularsan doğru zamanı denk getirme şansın artar. Kadının zihninde bir yer edindiğinde artık doğru zamandasın demektir o an da yapacağın hamleler işe yarayacaktır.

    2. Yanlış Yerde Kadınla Tanışmak

    Yanlış yerde kadınla tanışmak belki de en büyük reddedilme sebebidir ve tecrüben arttıkça bunu daha iyi anlarsın. Bazı kadınlarla sanalda tanışmak hatadır kadın o mekanda tanışmaya kapalıdır ya da kadınla gece mekanında tanışmaya gidersin kadın orada tanışmaya kapalıdır. Gündüz oyunu yaparsın özellikle gündüz oyununda tanışmaların bahanesiz bir rastgelelik içermesinden dolayı reddedilirsin çünkü yanlış yerdir. Tecrübelerim bana birçok zaman yanlış mekanda tanışmadan dolayı reddedildiğimi gösteriyor ama buna da yapacak bir şey yok. Sürekli doğru mekanda tanışma şansın ve en mükemmel ortamı bulman imkansızdır. Bazen arkadaşların seni bir yere davet eder orada bir kızla tanışırsın hatun sana kapılır niye? Çünkü doğru mekandasındır. Bu açıdan kadın senin değerini görür ve sana otomatikmen güvenir bu sayede sonuç alman eforsuz olur. Kadınlar için her zaman iyi yerler sosyal ortamlar oluyor çünkü burada tanışmak doğal oluyor kadının sırtına bir 'tercih yükü' binmiyor. İyi sosyal ortamlarda oyun fazlasıyla basit ancak avantajlı bir adamsanız yani ortamda öne de çıkmanız lazım yoksa ortamda 5-6 adam varsa herkese bir şey düşmez 1-2 tanesi ortamın ekmeğini yer, diğerleri beta konumuna düşer.

    Sosyal ortam kadınların tanışmayı en çok tercih ettiği yerlerdir birçok kadın kendi ortamından ve çevresinden erkek seçiyor. Bu durum olmadığında kadınların ikinci tercih yeri instagram oluyor. İnstagram görece sosyal değeri net gösteren bir uygulama olduğundan kadınlar instagramdan tanışmaya da eğilimliler. Sonrasında gündüz oyunu geliyor ancak daha tesadüfe dayalı durumsal tanışmaları daha çok seviyorlar. Direkt tanışmalar bundan sonra geliyor. Gece hayatında tanışmak sonlara doğru kayıyor ve en sonda da tinder var. Tinder sabıkalı uygulama olduğundan kadınlar buradan tanışsa bile istekleri daha düşük çünkü 'tinder kullanan kadın basit kadındır' algısı toplumda gizlidir. Tinderdan tanıştığım kızlar bunu arkadaşlarına ''arkadaş ortamında tanıştık'' diye anlatıyordu çünkü bunu söylemek bile istemiyorlar.

     Bunların tümü çalışıyor her yerden kız tavlayabilirsiniz ancak kadının psikolojik dinamiklerine göre verimliliği düşüyor. Bunu şöyle basitleştireyim mesela Ayşe diye bir hatun düşünelim 7/10 olsun. Bu kızla nerede tanıştığın sana göre çokta önemli değildir çünkü sen hatunun görünüşüne bakar geçersin ötesi umurunda olmaz. Erkek her yerde her zaman tanışmaya isteklidir ancak durum kadın için böyle değildir. Senin oyununun iyi olduğunu ve belirli çapta adam olduğunu varsayıyorum yoksa vasat adamsan mekanda önemsiz hale gelir. Neyse diyelim ki Ayşe ile aynı ortamdasın ve ortamda bir süre vakit geçirdiniz işte bu ortamda şansın yüksektir çünkü kendini göstermek için mekan ve zaman vardır. Hatun seni iyice tanır, seni sürekli görür, sana güvenir, seninle konuşmak için çaba harcar. Bu ortamda bu kızı tavlama şansın en yüksektir. Aynı hatun ortamında değilse mesela bu sefer instagramına iş kalır ki isteğini kabul etmediği an oyun biter. Mesajlarına cevap vermediği an oyun biter. Gündüz oyununda durduramadığında ya da ilgilenmiyorum dediğinde oyun biter. Gece hayatında kız grubunun içindeyse oyun biter veya tinder'da seni sağa kaydırmadığında oyun biter. Onu tavlayacağın en kolay ortam sosyal ortamken diğerlerinde şansın azalır çünkü çeşitli önyargılar devreye girer. Süper yüksek değerli bir erkek değilsen (erkeklerin %98 kadarı değil) o zaman mekan her zaman önemlidir ve birlikte geçirilen zamanda belirli süreye kadar şansını arttırır. Aptal gibi arkadaş konumuna düşersen o zaman yine şansın azalır zaman ve mekanın önemi kalmaz.


    3. Yanlış Erkek Olman

    Doğru zaman ve mekanda olsan bile reddedilebilirsin buna ''yanlış erkek'' olmak diyoruz ve bu biraz subjektif yönleri olan bir şeydir. İlk olarak bir erkek tüm kadınlara hitap etmez yani bazı kadınlar seni beğenir bazıları hiç beğenmez buna yapabileceğin bir şey yoktur. Bazen öyle mükemmel zaman ve ortam olur ki ancak sen sonuca gidemeyebilirsin. Arkadaşların mesela hatunları ayarlamış ortamı kurmuştur ama sana denk gelen hatunla enerjiniz uyuşmaz diğerleri takılırken bile senin süreç ilerlemeyebilir. Burada şansını denersin oyununu iyi oynarsın ama olmazsa olmaz yani zorla bir şeylerin olmasını sağlayamazsın. Genellikle bu yanlış erkek problemini çoğu zaman erkekler alkolle çözüyor. Herkesin kafası iyiyse normalde yapmayacağı şeyleri yapıyor yoksa ayıkken olmayan şeyler oluyor.

    Yanlış erkek olma yüzdesi önemlidir yani tüm kadınlar seni reddediyorsa vasat bir adam olma durumun yüksektir ama ne kadar yükselirsen yüksel dediğim gibi her kadına hitap etmezsin her kuşun eti yenmez. Kendini geliştiren, spor yapan, eğlenceli, oyunu iyi, karizmatik ve şık giyinen adamsan 'doğru erkek' olma oranın artar yani birçok kadın seni kabul edebilir. Belirli bir altyapıya gelmen gerekiyor yani ortalama erkek 3/10 puana sahip sen kendini  5-6/10 puana taşır üstüne iyi oyunla 7-8/10'luk hatunlara kadar çıkarsın. Bu açıdan aşırı özgüvenli, arsız-komik ve iddialı bir oyun seni fazlasıyla ileri götürür. Bu ise normalde sana bakmayacak kadınların bile bakma şansını arttırır kaderin değişir.

    Yanlış erkek olman bazen tipinden, boyundan, paradan, meslekten, enerjinden, giyim tarzından, hayat tarzından, sohbetinden falan kaynaklanabilir. Kadın mesela uzun boylu erkek istiyorsa şansın yoktur direkt reddedilirsin buna yapabileceğin bir şey yok ya da kızın tek takıntısı sarışın erkekse ona hiçbir şey yapamazsın. Hatun motosiklet hastasıysa ve sende motor sevmiyorsan o zaman şansın olmayabilir çünkü kızın istediği şey motorlu bir erkekle gezmek, eğlenmek ve takılmaktır. Bazı kadınların niş ve farklı beğenileri olabilir yani bir erkeği sırf sevdiği ünlüye benziyor diye seçer ya da babasına benziyor diye seçer. Bu açıdan kadının seni 'yanlış erkek' diye reddetmesinin çok sebebi olabilir. Genelde bunun derinliğini anlamayanlar sadece 'tip ve paradan' dolayı reddedildiklerini düşünüyor ama olay çok daha karmaşık keşke bu kadar basit olsaydı çünkü yakışıklı-zengin adamlarda reddediliyor tabi ortalama erkeğe göre daha az ama sonuçta reddediliyor. Bazen kim olursan ol kadın duygusal olarak ulaşılabilir seviyede değilse reddedilmek kaçınılmazdır.

    4. Yanlış İmaj Çizmen

    Kadınlar, belirli erkek imajına çekilirken belirli erkekleri itici bulurlar. Bu giyim tarzı, davranış ve iletişimle alakalı bir şeydir yani tamamen kontrol edilebilir niteliklerle alakalıdır. Kadınlar kendilerine fazla iyi davranan, muhtaç ve onay arayan efendi tipteki erkekleri çekici bulmazlar. Bu erkekler gayet mantıklı birer sevgili adayı gibi gözükseler de kadın için sıkıcıdırlar. Kadınlar sürekli sıkıldığından ve hayatlarında aksiyon eksikliği göze çarptığından efendi bir adamın ona getireceği daha fazla sıkıntıyı istemezler. Bu açıdan efendi ağırbaşlı sıkıcı erkek imajı çiziyorsan kadınların seni reddetmesi ya da arkadaş konumuna atması şaşırtıcı değildir. Özellikle kadın güzel, seksi ve manyaksa efendi erkekleri 'erkekten' bile saymaz yani onları gerçek erkek olarak göremez. Ortada bir aşk, saygı ve arzu dinamikleri oluşmaz. Bu açıdan piç erkek olmak doğru imajı çizmenizi sağlar. Eğlenceli, ukala, kendine aşırı güvenen, esprili ve güvenilmez piç imajı bir sürü kadını çeker. Bu imaj reddedilmeni engellemez ama birçok kadın tarafından kabul edilmeni sağlar en azından efendi tipler gibi kenarda abazan bir şekilde mastürbasyon yaparak ağlamazsın. Kadınların sana aşık olduğuna, seninle takılmak ve eğlenmek istediklerine şahit olursun. Çok basit şekilde düşünelim ''Osman gayet sıradan bir erkek gayet düzgün ve efendi bir tip. Kendi halinde yaşıyor belirli bir hayatı var. Bir yandan da Berk diye bir elaman var dövmeleriyle bir tarza ve güvenilmez imaja sahip. Gece hayatına takılıyor, arada motor sürüyor ve eğleniyor. Birden çok kızla takılıyor olabilir. Osman ise agalarıyla takılıyor ara ara onun dışında pek bir şey yapmıyor.'' Şimdi bu ikilemde kadınlar Berk'i Osman'a her zaman tercih eder. Osman çoğu zaman evlenilecek erkektir. Belirli bir yerde sevgili bulur o zaman evlenmeye doğru gider. Playboy hayatı yaşayıp aynı anda birden çok kadını idare edecek veya hızlı ilişkiler yaşayacak imajda değil. Bu imaj işin her şeyidir yanlış kategorideysen sıklıkla reddedilirsin. Özellikle güzel ve manyak hatunlar ''kim bu ezik'' diyerek isteğini bile kabul etmez. O yüzden doğru imaja geçmelisin.

    5. Fazla İstekli Olman

    Kadınlar için ilişkiler daha önemlidir, erkekler içinse hayat daha önemlidir çünkü evrimsel adaptasyonlar farklıdır. Kadın üremekten(reproduction) sorumluyken erkek hayatta kalmaktan(survivor) sorumludur. Bu açıdan kadınlar için ilişkiler önemlidir yani ilişkiyi daha fazla isteyen taraf kadın olmalıdır, özellikle de uzun ilişkiye, aşka veya evliliğe erkeği ikna etmeye çalışan taraf kadın olmalıdır. Erkeğin önceliği daha kısa süreli ilişkilerken gönülsüz şekilde uzun ilişkiye kadını sevdiği için kaymalı bunu da direnç göstererek yapmalıdır. Bu açıdan erkek her zaman sevgili olmaya ya da evliliğe bir adım uzaktan bakmalı, olumsuz görmelidir. İlişki ve evlilik delisi bir ezikseniz kadınların neden sizinle olmak istemediklerini anlamak zor değil. Erkek hayatına odaklı bir sürü şeyler ilgileniyor konumdadır bu açıdan ilişkiye de pek istekli değildir. Doğal ve normal olması gereken şey budur o yüzden oyunu öğretirken uzun ilişki odaklı değil eğlence odaklı öğretiyorum çünkü erkeğin odaklanması gereken şey tam olarak budur. Fazla istekli bir ezik olmaktansa güvenilmez bir piç imajı çizmek daha iyidir. Kadın sizi düzelteceğine inanır, sizi yontacağına veya değiştireceğine inanır. Kendisi için ortada bir mücadele vardır bunu kazanmak ister. Bu açıdan kadın uzun ilişkiye bile piç erkeği çekmek ister eğer bunu başaramazsa ve bu tekrarlanırsa o zaman efendi bir erkekle evlenmeyi düşünür.

    Bir erkek olarak ilişkiye veya olabilecek hiçbir şeye fazla istekli olmamalısın. Fazla istekli olmak için bir sebep yok. Kadını beğenmiş veya uzun zamandır yalnızda olsan aç alıcı olmamalısın, tok alıcı olmalısın. 'İstemem yan cebime koy' mantığını kafanda iyi oturtmalısın. Fazla istekli, muhtaç ve onay arayan bir kafaya girmeden süreci yöneteceksin. Kendi değerini düşürmeyeceksin eğer düşürürsen direkt reddedilirsin. Kadında ''ilişkiye aşırı istekli abazan düşük değerli erkek imajı'' çizmişsen daha da düzeltemeyiz bu durumu oyun bitmiştir.

    6. İtici Enerji

    Reddedilmenin bir diğer nedeni itici bir tip olmaktır. Bazı insanlar çekici ve sempatiktir enerjileri insanları çeker. Güler yüzlü ve esprilidirler mesela böyle esnaflık yapan erkeklerin müşterisi de çok olur. Düğününe ve cenazesine yoğun kalabalık katılır yani sevilmek önemlidir bunun nedeni ise pozitif enerjidir. İnsanların rahat ve iyi hissetmelerini sağlamalarıdır. Bazı adamlar vardır uyuz it gibidirler öylesine bir itici enerjileri vardır ki gıcık kaparsınız. O kişiden hiç hoşlanmaz aksine sizi iten anlamadığınız bir sebep vardır. Belki iyi birisidir bilemezsin ama o itici enerji herkesi kaçırır kimse tarafından sevilmezler. Bu durum ilişkilerde de geçerlidir. Kasıntı, itici ve negatif bir adamsanız kadınları itersiniz. Bu daha iletişim kurmadan önce yarattığınız hissiyatla alakalıdır. İnsanları sebepsiz yere itersiniz ve bu durum kadınları rahatsız eder. Senin yanında kadın kendini rahat ve güvende hissetmez. 

    Peki bunun sebebi nedir? İlk olarak karamsarlık, öfke, nefret, pasif-agresif tavırlar, gülümsememek, gizli beklentiler ve kıskançlık gibi şeylerdir. İtici adamlar aslında kadından direkt olarak ''seksi bana ver ve defol'' modunda isterler. Kadını sevmez, vakit geçirmekten hoşlanmazlar ve aksine içlerinde öfke vardır. Bu öfke yaratıcı bir şeylere dönüşmediği için bu adamların ruhunu tüketmiştir. Bu açıdan hem öfkeli hem muhtaçtırlar bir çeşit paradoks durumdadırlar bu yüzden negatif enerji yayarlar. Bu tür erkekler ne kadar hatun kovalarsa kovalasın hepsi o erkekten kaçar. İtici erkekler sürekli reddedilir ve reddedildikçe gittikçe itici olurlar. Bu durumu düzeltmek ise hiçte kolay değildir. Birçok erkekte bu itici enerji var. Mesela bir ortamda 3 hatun vardı ve bir arkadaşı sosyalleştirmeye çalışıyordum ama adamda benim ''uyuz it enerjisi'' dediğim türden itici bir enerji vardı. Adamı ortama soktum ortam bir anda gerildi bakın eleman daha ağzını bile açmadı hiçbir şey yapmadan ortamı gerdi. Eli ayağı düzgün olmasına rağmen enerjisiyle ortamı bitirdi. Ortamı canlandırmak için çabalasam da olmalı sohbet uzun sürmedi hatunlar kaçtı. O hatunlarla daha sonra konuştuğumda elemanın enerjisinin ve bakışlarının kötülüğünden bahsettiler. O adamın düzelmesi çok zaman aldı mesela sonradan pozitif ve rahat enerjili birisine dönüştü ama bu o kadar uzun bir süreçti ki net dönüşümü hatırlamıyorum bile. Sonraki halini bilince adamın ilk haline de insan inanamıyor o arkadaşla çok dalga geçiyordum ama kendini çok iyi noktalara getirdi. Ona halen sende hala uyuz it enerjisi var deyip dalga geçiyorum kendisi de reddetmiyor bunu kendi köyüne bağlıyor gülüyoruz. Eğer itici bir enerjin varsa hayatında değiştirmen gereken çok şey var demektir.

    Yorum Gönder

    1Yorumlar

    1. Küçük üniversitelerde sosyal ortamlara nasıl katılabilirim ya da bulabilirim?

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder