Oyunda Gelişimini Hızlandırmanın 5 Yolu

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''oyununuzu hızlandırmanın çeşitli yollarından'' bahsedeceğim.

Oyunda gelişimin herhangi bir basamağında takılı kalmak şaşırtıcı bir durum değildir. Birçok erkek çeşitli aşamalarda sıkışıp kalabilir daha başlangıç aşamasını geçemeyen pek çok adam oluyor. Bu sanatın zor yanı bazı değişimleri yapabilmek ve aksiyon almayı başarmaktır. Bu açıdan gelişiminizi hızlandıracak noktalara değineceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. Kendi Ses Kaydınızı Alın

    Kötü oyuna sahip birçok erkek aslında sohbetinin ne kadar kötü olduğunu birinci kişi deneyiminden anlayamıyor. Ayrıca detayları hafızasında tutamıyor ve kötü olan bir sohbeti aslında iyi sanıyor ki bu durum gelişimi ciddi derecede engeller. Bazı erkekler hayal dünyasında yaşıyor o yüzden de bu gibi durumlarda kendilerini analiz edebilmeleri için en önemli öneri ses kaydı almalarıdır. Set açarken ya da buluşmada olsun ses kaydını açın ve kulaklığınızdan ses kaydı alın. Ses kaydı kalitesi de önemli çünkü sesiniz titriyor mu? ııı hmmm eee gibi uzatmaları çok mu kullanıyorsunuz? Sözel oyununuz sıçıp kalıyor mu? Kasılıyor musunuz? Sesinizdeki enerji nasıl bunları anlamak için ses kaydı almanız iyi olabilir. Kadınla iletişim bittikten sonra evde dinleyip ses kaydını analiz edebilirsiniz. İnanın bana aslında çok cringe şeyler yaptığınızı, saçmaladığınızı görüp utanacaksınız ama zamanla bunları çok daha iyi şekilde düzelteceksiniz. Aslında ''çok iyi setti veya buluşmaydı'' dediğiniz şeylerde ne kadar sıçtığınızı net şekilde dinleme imkanınız olur. Sözel oyun zaafiyetlerinizi görür ve ''keşke burada şunu deseydim, şu testi geçememiş ve konuyu değiştirememişim'' gibi noktalara dokunabilirsiniz. Bu sayede sözel iletişiminizi ciddi şekilde geliştirme imkanı yakalarsınız. Tabi ki burada beden diliniz, göz teması, genel yaydığınız enerji ve imajınızı göremezsiniz ama gidip kendinizi videoya aldırmanıza gerek yok. Sadece dışarıdan bir kanat adamınız sizi izleyip değerlendirme yapmasını nasıl gözüktüğünü size net anlatmasını isteyebilirsiniz.

    2. Mesajlaşmalarınızı Silmeyin ve Analiz Edin

    Mesajlaşmalar oyunun en kilit noktalarından birisidir ve çoğu erkeğin berbat mesajlaştığı gerçeği de ortadadır. Mesajlaşma oyununda ciddi hatalar yaparsanız buluşma ayarlayamazsınız ve sürekli aşk hayatınızı sabote edersiniz. Genelde mesajlaşamayan adamlar bu sanatta daha başarısızlar çünkü kadınlarla ilişkiler çoğunlukla mesajlaşmadan geçiyor. Bunun sebebi ise çok basit; beğendiğimiz kadınlarla sürekli yüz yüze ve teke tek denk gelemiyoruz, sürekli arayıp konuşamıyor ya da sesli mesajlaşamıyoruz. Yüz yüze ve teke tek denk gelmek normal hayatta zor ki çoğunlukla ya kızın arkadaşları oluyor yanında ya da ortam müsait olmuyor. Az tanıdığın kadını aramakta zor çünkü bu çok fazla samimiyet gerektiriyor ayrıca okulda-işte veya ailesinin yanında kadın rahatça konuşamıyor. Sesli mesajda çok zahmetli mesela ortamda sesli mesaj dinlemek bir çile. Ben bile çoğu zaman sesli mesaj dinlemem nefret ederim çünkü aşırı zahmetli iş. Bu açıdan mesajlaşma basitliğiyle ve efektifliğiyle en önemli araçtır.

    Mesajlaşmalarınızı silmeyin ve sıçıp batırsanız bile analiz edin. Neden başarısız oldum? Direnci neden aşamadım? Burada neden saçmaladım? Burada daha iyi ne yazabilirdim? Neden konuyu değiştirmedim? Neden burada şu soruyu sormadım ki? gibi şeylerle kendi mesajlaşmalarınızı analiz edin. Hangi mesajlarınız daha iyi tepki almış ve hangi tarz mesajlaşmak daha iyi iş yapıyor onu öğrenin. Oyun belirli noktada erkeğinden erkeğine göre değişebiliyor. Birisinde aşırı iş yapan bir teknik diğerinde pek iş yapmayabiliyor bu açıdan kendi kendinizde işe yarayan şeyi ''deneme-yanılmayla'' bulmanız gerekiyor. Mesela agresif-komik mesajlaşmak bir adamda işe yarar çünkü adamda piç imajı kuvvetlidir mesajlaşmasıyla karakter izlenimi uyuşuyordur. Mesela sen inek öğrenci tipinde efendi erkek imajındaysan bu mesajlaşma tipi sende işe yaramayabilir bu açıdan imajı değiştirmek ve kendi tarzına uygun belki daha cool-rahat bir mesajlaşma stili tercih etmen gerekebilir. Bu tür mikro detayları iyi anlaman lazım.

    Mesajlaşmada ki kritik hataları da iyi anlamak lazım. Ayrıca kadınlar sana ne kadar sürede cevap yazıyor? Ne kadar yazıyorlar? Direnç çok mu yüksek? Terslemeleri aşabiliyor musun? Mesajlaşmanda gereksiz ilgi ve muhtaçlık var mı? Oyunu ne kadar iyi anlamışsın? Bunları direkt analiz edebilmen lazım. Kendi hatalarından hızlı şekilde öğrenmelisin. Mesela bazı adamlar oyunu hiç anlamıyor 3 sayfa mesajlaşması var oyuna dair sıfır teknik kullanıyor. Bakıyorum ki adam kıza yalvarıyor resmen yani adam ne oyunu anlamış ne teknik anlamış ne prensip anlamış. Bildiğin kıza yalvarıyor dümdüz şekilde mesela bu adama bakıyorsun mal gibi mesajlaşıyor ve sonra gelip teknikler işe yaramıyor diye ağlıyor. Adam teknik kullanmıyor ki işe yarasın😂 Mesajlaşmanızda espriler, eğlence, sataşmalar, meydan okumalar, soğuk okuma ve diğer tekniklerin detayları olmalı. Mesajlaşmayı nerede bırakacağınızı bilmelisiniz. Hatun size iki cevap verdi diye 10 saat kızla konuşmaya çalışan ezik adamlardan olmayın.


    3. Kadınlarlayken Beden Dilinizi Analiz Edin

    Kadınlarla ilişkilerde geliştiğini anlamanın en basit yollarından birisi beden dili kullanımı ve rahat enerjinin oturmasıdır. Bugüne kadar kötü beden dili ve sosyal bastırılmışlık yaşamışsan kadınların yanındaki baskıdan dolayı beden dilin iyice kapanır. Oysa özgüvenli bir erkek hem aktif beden dili kullanır hem de kadınların yanında son derece rahat olur. Beden dilinde bir kasılma, içe kapanma veya enerjinde gerginlik varsa bunu düzeltmen gerekiyor. Bunların 2 temel nedeni oluyor. Birincisi yanlış mentaliteye sahipsen mesela kendinden beklentin aşırı yüksekse işte kızlardan sana tapmasını, hemen numara vermesini veya hemen aşık olmasını bekleyen bir saftirik adamsan o zaman hatalı mentalite üzerine aşırı performans yükü yükler. Beklentinle performansın tam tersi olursa ne olur? Yıkılırsın. İkinci sebep ise tecrübe eksikliğidir. Kadınlarla ne kadar çok iletişime geçersen tecrüben artar ve tecrübe kazandıkça kadınlarla konuşmayı zihninde 'normalleştirmeye' başlarsın. Bu sayede rahat ve pozitif olursun. Kasılmazsın ve kadınlarda aynı zamanda rahatlamaya başlarlar.

    Beden dilin tehditkar, şüpheli, gergin veya korkak olmamalı. Kadın ondan değer çalacağını düşünmemeli özellikle sapık gibi gözükmemek, gergin ve korkak olmamak önemlidir. Bu durum senin için günlük bir rutin gibi olmalı enerjin son derece pozitif ve beden dilin son derece kontrollü sakin şekilde olmalıdır. Aşırı heyecanlı ve çaba harcayan bir amatör beden dilinde de olmamalısın. Hareketlerin ve iletişim kurma hızın ideal düzeyde olmalı tabi ölü gibi değil canlı-enerjik ama heyecanlı da olmamalı. Bu açıdan kendini analizde etmen gerekiyor. Ellerin nasıldı? Göz teması iyi miydi? En önemlisi yeterince gülümsedin mi? Ses tonun nasıldı sesin iyi çıkıyor muydu? Sosyal baskıyı iyi deldin mi? Tüm bunlara tek tek dikkat ederek düzeltmen lazım. Yoksa iyi bir beden dili ve enerjiyle tanışmakla, kötü beden diliyle tanışmak arasında dağlar kadar fark var.

    4. Mutlu Bir Adam Olun - Mental Dönüşümün Önemi

    Mutlu bir adam olmak kadın tavlama sanatı ve baştan çıkartma sanatının en önemli noktasıdır. Bu sanata gelen adamların çoğu mutlu değil açıkçası ve en sıkıntılı adamlarla uğraştığım bir iş. Depresyonda olan, psikolojik sorunlu olan, travmaları olan, kompleksleri ve ego sorunları olan, aşırı duygusal ve feminen olanlar, takıntılı ve sinir problemleri olanlar derken liste olumsuz yönde iyi gidiyor. On binlerce adam gördüm açıkçası içlerinde gerçek anlamda mutlu bir psikolojide olan görmedim. Bu sanatta başarısızlığın en büyük sebeplerinden birisi de mutsuz olmaktır. Mutsuz olmak geniş ve karmaşık bir konu tabi ki de herkesin hayat şartları farklı ama bazı adamlar ekside olsa bile mutlu bir mentaliteye sahipler. Mutlu ve pozitif enerjiyi içinde üretebilen, gülebilen ve umursamaz adamlar en iyi öğrenciler olmuşturlar çünkü bu adamlar pozitif enerjileriyle ve doğru teknikle kısa sürede büyük başarılar elde ediyorlar. Adam gülüyor, hatunları güldürüyor, buluşuyor ve sevişiyor işte bu kadar basit. Pozitif duyguyu içinde üretiyor ve hayata daha iyimser yaklaşıyor. Oysa çoğu erkek acayip mutsuz, bir kısmı toksik negatif ve öfkeli, yetersizlik kompleksinde kaybolmuş ve aşırı onay ihtiyacı hisseden kişiler olabiliyor. Bu durumda da kadınlarla ilişkilerde acayip başarısız oluyor. Adam yitik ve bitik halde geliyor açıkçası hayali de ''Güzel bir kadın ayarlayın bana ve o kadın beni çok sevsin çok mutlu etsin işte o zaman bende çok mutlu olurum'' oluyor😂 Hangi dünyayada yaşıyor bazı adamlar anlayamasam da böyle şey mümkün değil çünkü kadınları tanıyan her erkek bilir ki kadınlar mutlu varlıklar değildir, kadınların modu değişir mutlu da üzgün de olurlar ama geçicidir. Ayrıca kadınlar pozitif enerjiyi içsel olarak üretemezler. O yüzden erkeğin dışsal mutluluk araması büyük acizlikten, kadın tanımamaktan ve annesinden gördüğü şeyleri kendi yaşıtı yabancı kadınlardan bekliyor ki gerçekte böyle bir şey yok.

    Çapkınlık sanatı mutlu ve keyfi yerinde-umursamaz adam işidir. Bu iş bir mod işidir enerji işidir. Gülümseyen, mutlu ve kafası rahat bir adam olmanız bu sanat için şart.

    5. Ezberci ve Teorisyen Olmayın Deneme-Yanılmayı Kullanarak Öğrenin

    Kadınlarla ilişkiler konusunda teori önemlidir ve ezber yapmakta gerekiyor. Doğru ezber seni başlangıçtan orta seviyeye taşır. Ezber kötü değildir ve gereklidir. Hiçbir şey bilmeyen, aklında hiçbir şey kalmayan veya kafası karışık adama 10 tane cümle öğretmek bile onu geliştirir. Repertuarında bir şeyler olmasını sağlar ancak ezber seni sıfırdan elit seviye bir çapkına dönüştüremez. Teori bilmek temel ilişki dinamiklerini anlamanı sağlar ama çok teori bilmek kadınlarla ilişkilerde çok başarı sağlamaz. Bu açıdan sahaya çıkıp denemiyorsan yani ezber bilgiler ve teorilerle takılıyorsan kusura bakma sen gelişmiyorsun sadece kendini kandırarak, bir şeyler yapıyormuş gibi meşgul hissederek ve oyalayarak aslında mental mastürbasyon yapıyorsun.

    İlişkiler konusu bir matematik değildir doğrular ve yanlışlar tartışılabilir. Katı bir determinizm yok özellikle insan ilişkilerinde her şey olasıdır. Bu açıdan prensipler ve teknikler birer olasılık olarak çalışır. Ayrıca her insan ilişki ve iletişimi kendine özgü şeyler taşır %100 kopyalanamaz ve ezberlenemez. Bu açıdan yaşamadan ve tecrübe etmeden birçok şeyi anlayamazsın. Birçok şey kitaplarda yazmaz ve kimse sana anlatamaz bizzat senin yaşaman ve işin içinde olman gerekir. Bu açıdan öğrendiğin her prensip ve tekniği pratikte test etmekten sen sorumlusun. Ben öğrendiğim her bilgiyi pratikte test ettim ve etmeye de devam ediyorum. Mesela benim onlarca deneyimim bana ''gizemli olmanın verimli olmadığını'' çeşitli sebeplerle öğretti. Bunu birisinden okuyarak ya da evde oturup düşünürken keşfetmedim. Gizemli olma prensiplerini uyguladığımda ve bunu teknikle işe yarar hale getirdiğimde bile olan şeyler efektif değildi. O yüzden deneme-yanılmayla çok şeyi test ederek en efektif yöntemi bulmak için ciddi zaman harcadım. Benim için arsız-komik tekniği 4 oyun türünde de (gündüz, gece, online ve sosyal ortam) efektif çalıştı. Bu açıdan bu yöntem üzerinden size oyun öğretiyorum. Başkası başka şeyler öğretebilir, başkalarından da bir şeyler öğrenirsiniz ama günün sonunda bunları sizin test etmeniz gerekiyor. Tabi ki test etmek öylesine bir iki denemek değildir. Yöntemi anlayıp uygulamanız gerekiyor yoksa boksa bir gün gidip yumruk atmayı öğrenmeyi deneyip sonra öğrenemeyince boks kötü demek saçmalık olur. Bir yöntemi iyi anlayıp doğru pratik yapmalısın ki gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlayasın. Bu da sana düşen bir sorumluluk yani test etmekten kaçınmayacaksın ve tembel olmayacaksın. Eğer tembelsen yani bazı adamlar gibi gelip ''hocam ben size hesabımı vereyim siz bana hatun düşürün'' tembelliği kafasında olmayın. Sonra buluşmaya da  sevişmeye de üşenirsiniz😂 
    Tags:

    Yorum Gönder

    0Yorumlar

    Yorum Gönder (0)