Araba Kadınlarla İlişkilerde Önemli Mi?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
4

     Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''araba kadınlarla ilişkilerde önemli mi? Önemliyse ne kadar önemli? Arabanın modeli ne kadar önemli? Motorun etkisi var mı? Arabasız erkeğin işi bitti mi?'' gibi genel olarak ortalıkta çok konuşulan ancak net cevapların olmadığı bir konuyu işleyeceğim.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

KADINLAR ARABAYA MI BAKIYOR?

1. Arabanın Kadınlarla İlişkilere Etkisi

Erkeğin çekiciliğini belirleyen pek çok faktör bulunuyor ve bu işi karmaşık yapan şeyde budur. Erkeğin boyu, statüsü, işi, görünüşü, kasları, zekası, iletişim becerileri, mental gücü ve daha fazlası bir bütün olarak etkiye sahip oluyor. Arabada bu etkilerden birisi bazen direkt bazen dolaylı olarak ilişkileri etkileyebiliyor. Bazı kadınlar için arabasız erkek direkt diskalifiye olma sebebiyken,  bazı kadınlar için arabanın hiçbir önemi yok. O yüzden kişisine ve durumuna göre değişen bir öneme sahip.

25 Yaşın Altındaysan Araba Çok Önemli Değil

Arabayla ilgili bilinmesi gerekilen ilk şey arabanın önemi ve etkisinin yaşla artmasıdır. 25 yaşın altında olup başka şehirde üniversite okuyan, yurt veya öğrenci evinde yaşayan bir gençsen kimse senden arabanın olmasını beklemez. Belki babanın arabası vardır ama kendi şehrinde kalmıştır ve kendi şehrindeyken sürüyor olabilirsin ama üniversite okuduğun yerde araçsız kalabiliyorsundur. Bu durumda araba önemli değildir ve üniversiteye arabayla gelenlerin çoğu da ailesiyle aynı şehirde yaşayan ve babasının arabasını arada bir alan ya da evdeki ikinci arabayı kullanan kişiler oluyor. 

Üniversite ortamında arabaya pek ihtiyaç olmaz çünkü genellikle yapacağınız aktiviteler bellidir ve takıldığınız yer üniversitenin çevresindedir. Arabayla uzun yol gitmen ve herkesi toplaman gerekmez. Üniversite ortamında araba sadece ufak kolaylıklar sağlayabilir ama onun ötesinde önemsizdir. Hiçbir kız sana arabanı sormayacak ve bununla ilgilenmeyecektir çünkü normal bir öğrencinin arabasının olması mümkün gözükmüyor. Arabanın masraflarıyla uğraşmak bile karnını zor doyuran öğrenci için hayal olabilir. 
Piyasacı gençlerin f30 büyüsü


25 Yaşın Üstünde Arabanın Önemi Yıl Geçtikçe Artıyor

25 yaşın üstüne çıktığında arabanın önemi her geçen yıl artmaktadır. Özellikle çalışan ve kısıtlı zamanı olan bir erkeğin araç sahibi olması hem iş hayatını kolaylaştırır hem de aşk hayatını kolaylaştırır. Bir buluşmada kadını alman, buluşmaya hızlı gidebilmen veya dönüşte hatunu bırakabilmen beklenebilir. Bir etkinliğe mesela konsere gidecekseniz ya da şehir dışında bir yere gidecekseniz araba önem kazanabilir. Bir hatunla pazar kahvaltısına spesifik bir yere gidiyorsan araç lazım olur çünkü otobüsle oraya gitmek zor olabilir ve taksiyle gitmekte çok pahalıya gelebilir. Şimdi 15-20 kilometrelik bir yol belediye otobüsüyle zor çekilirken taksiyle de çok pahalıya gelir. Arabayla ise 20 kilometre hiçbir şeydir yani çok kolay şekilde gider gelirsin bunu düşünmezsin bile.

Bazı durumlarda hatunu alıp evine getirmeni de kolaylaştırır. Ciddi ilişkideysen sevgilinle ne yapacağını da kolaylaştırır. Kısa sürede onu alıp bırakma şansı tanır. Özellikle ciddi ilişkide araba önemli olabiliyor kadının konforu açısından gerekli kalıyor. Sürekli belediye otobüsyle yolculuk yapmak 25 yaşından sonra tahammül etmesi zor gelebiliyor. Öğrenci psikolojisindeyken otobüsle gitmek umrunda olmaz, metroyu dert etmezsin veya yürüyeceğin 15 dakikalık yer gözünde büyümez ama yaş arttıkça bu tür şeyler gözüne batmaya başlar.

Evleneceksen bu durum daha da önem kazanır çünkü evlilik temelde tamamen maddiyatla alakalıdır. Ev ve araba bir standarttır yani günümüzde artık kimse evi olsun diye beklemiyor ama araba evli çiftlere şarttır hatta bir araba yetmiyor iki araba gerekiyor. Aile büyüdükçe bu şart artabiliyor. Araba fiyatları da tavan olduğundan bu ihtiyacın karşılanması zor, zahmetli ve sıkıntılı oluyor.

2. ARABASIZ PLAYBOY OLUR MU?

Arabasız bir playboy olur mu? Arabası olmayan erkek çapkınlık yapabilir mi?

Evet.

Arabasızlık sanıldığı kadar büyük bir etken değildir. Bazı kadınların seni elemesine yol açar ki kadınlar çok farklı sebeplerden erkekleri eleyebilir veya seçebilirler. Arabasızlık elenmene yol açabilir ama kıvırcık saçlı olman seçilmeni sağlar. Tipin elenmene neden olabilir ama ağzının laf yapması başka kadının seni seçmesine olanak sağlar. Bu açıdan erkeğin dezavantajları olsa da sonuç alabilir. Her erkek zaten her kadına hitap etmez.

Arabasızsan nasıl çapkın olursun? Benim yıllar boyunca hiç arabam olmadı ve eksikliğini de bir defa hissetmedim. Her zaman merkezi yerlere yakın ev tuttuğum için kafeler sokağına 10 dakikada yürüyerek gidiyor, barların olduğu mekanlara 15-20 dakikada ulaşıyordum. Bu açıdan buluşma ayarlamakta ve sonrasında eve getirmekte hiç problem yaşamıyordum. Bunda en önemli etken arkadaşlarımla veya tek başıma evde yaşamamdır. Ancak uzakta yaşasaydım herhalde lojistik sorunlarından dolayı çok daha az sonuç alırdım. Bu açıdan bana göre hatun atacak evinin olmaması problemi arabasızlıktan çok daha büyük. Ev yoksa arabada hatun götürme şansında var ancak bu çok daha zor olan bir şey. Genelde ailesiyle yaşayan erkekler mecburiyetten şehrin ıssız köşelerine arabayı çekerek orada sevişmeye çalışıyor. Bazı erkekler bunu yapmakta iyi oluyor ancak verimliliği düşük çünkü kadınla çok zaman geçirmen gerekiyor. Evde ise bu durum çok daha az çünkü evde kadın daha rahat oluyor.

Lojistik Arabadan Daha Önemli

Arabasızsan ulaşımı kolay konumlarda olacaksın. Kahvenizi içtiniz, hatunla pub'a geçip içip eğlendiniz ve sonrasında yürüyerek 10 dakikada evine ulaşıyorsan çok iyi. Bu yöntemle bir sürü kısa ve orta süreli ilişki yaşarsın. Sevgili yapsan dahi ulaşım sorunu olmadığından dolayı kafan rahat olur. Öğrenciliğim boyunca araç eksikliği hissetmedim çünkü toplu taşımada aşarı kullanmam gerekmedi. Sadece şehrin bana uzak kalan noktalarına belediye otobüsü, dolmuş veya taksiyle gittim. Özellikle giderken hep belediye otobüsüyle gidiyor, hatunla dönerken taksi tutuyor hızlı geliyordum. Eğer hatunla aramız çok iyiyse ve acelemiz yoksa hatunlarla da otobüslerde gece çok geldim. Burada önemli olan o mizahı iyi kurgulamak mesela hatunu otobüsle eve götürürken ''seni özel limuzinimle götürüyorum daha ne olsun😂'' gibi esprilerle idare edeceksin. Mizahla her şeyi kabul ettirebilirsin bunu unutmamak lazım.

3. ARABANIN MODELİ NE KADAR ÖNEMLİ?

Arabanın olup olmaması ve bunun dezavantajları bir yana diğer bir durum aracın modelidir. Türkiye'de bir erkeğin parasını göstermesinin yolu arabadır. Evinin içi ne kadar lüks olsa bile onu herkese gösteremezsin ev bir mahremdir. Lüksü gösteren şeyler kıyafetlerin markaları, telefon ve arabandır. En önemlisi ise arabadır çünkü lüks markaların çakmalarını bile bir sürü kişi alabiliyor ama mekanın önüne çekilen araba direkt ''para bende aga'' mesajını net veriyor. 

Gelelim araba modellerine ki ülkemizde araba hastası, arabacı veya araba tutkusu olan çok erkek var. Kimisi arabanın tipine hasta, kimisi modifiyeci, kimisi driftçi, kimisi egzozcu, kimisi müzik sistemi kurarak mahallelinin kafasını sikiyor kimisi de direkt arabanın motorundan tut dizaynına konforuna kadar takıntılı. Arabanın içindeki ufak görüntüden marka, model ve yıl bilecek kadar seven adamlar var. Genelde Balkanlar ve Türkiye'de araba tutkusu üst düzeyde Avrupa-Amerika'da arabaya çok anlam yüklemiyorlar eskisi gibi. 
Ah be şöyle bir arabam olsa tüm hatunları üst üste dizerim diye hayaller kuran çok erkek var. Arabasıyla havalı havalı her hatunu götürmeli ıslak hayaller her sıradan erkekte bulunur.



Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar bizi fakir toplum olmaya itiyor. Türkiye'deki en lüks araçlar genelde Porsche oluyor yani trafikte daha çok görüyorsun. Ferrari veya Lamborghini görmek çok zor, Bugatti gibi araçtan herhalde 1-2 tane ya vardır ya yoktur bilemem. Bu noktada en üst segment Porshce oluyor. Sonrasında Mercedes, Audi ve BMW geliyor. Mercedes biraz daha 40'lı yaş ağırlığında kalıyor ve statüyle bağlantılı. Audi'nin r ve s modelleri biraz genç kalsa da a serisi orta yaşta sık görülüyor bir çeşit baba arabası oluyor. Genelde karı kız işleri denilince herkeste bir beyaz BMW söz konusu oluyor ve f30 esprileri buradan çıkıyor. Diğerlerinden ucuz bile olsa BMW kadınlar tarafından daha çok beğeniliyor algısı var bu algı hem gerçek hem de abartılan bir mit oluyor. BMW'li erkekler hatun kovalamaya veya hatun ilgisi çekmeye daha eğilimliler. Bu da işe yarayabiliyor yani parayla kız tavlamaya çalışan birçok erkek bu tür araçları alıyor. Ağır hasar kayıtlı hatta pert olmuş sonradan yapılmış BMW'leri bile piyasa yapmak için alıp sürekli onunla uğraşıyorlar. 
 

Araç Seni Lover Değil Provider Yapabilir

Araç markası özellikle parayı kullananlar için önemli ve kızın da para beklentisini arttıran bir şey. Sen BMW kullanarak kız düşürüyorsan bu defa lüks mekan ve lüks alışveriş beklentileri artıyor. Bu da seni gittikçe loverdan ziyade provider erkek yapmaya başlıyor. Kızın talepleri karşılandığında seninle cinselliği pazarlık konusu yaparak veriyor yani bana şunu al bunu al şuraya götür işte o zaman sana veririm mantığı oluyor. Bu durumda saf arzu olmuyor ancak BMW süren erkek tüm bu sorunlara rağmen kadınlarla etkileşim yakalıyor. Sıradan erkek hep sıfır çekerken bu erkekler kullanılmasına rağmen cinselliğe erişmiş oluyor. Tabi bu tür araçları süren erkeklerin çoğu baba parasıyla bunları elde eden ve oranları düşük kişiler oluyor. Erkeklerin yüzde kaçında bu tür araçlar var? %5'ten az. Sürekli piyasa yapmaya çalıştıkları ve araçları mekanların önüne çektikleri içinde fark edilirlikleri çok daha yüksek olabiliyor. Bu da sanki herkeste bu araçlardan var bir bende yok algısı yaratabilir.

Normal Araçlarda İş Görür

Aracın illa lüks olması gerekmez yani normal ve eski olması da dert değil. Aracın eski bile olsa kıza ''Ferrarime binelim'' falan diyerek hatunu ikna edersin. Sadece kuş grubu araçlara karşı ön yargı var yani tofaşçı veya doğan sürüyorsan bazı kızlar o arabalara asla binmez. Bu açıdan da bu tür arabalara ilgisi olan keko kızlar binebilir. Tabi sizin kalitenizde önemli yani sen tofaşçı keko değilsen tofaş sürsen bile kız bunu o kadar dert etmeyecektir. Birçok zaman arabanın ayağı yerden kesmesi yeterlidir.
İyi oyunun varsa bu araçta da çok hatun götürürsün.



Araba uzmanı olmuş ve bluetooth bağlantılarında 20 tane araç olan kız tabi ki normal aracı pek beğenmeyecektir. Bu da tecrübelerle alakalıdır eğer kız çok daha üst seviyedeki araçlara binmiş ve bolca para yedirilmişse o kız aracınızı beğenmez. Bu durumda size çok fazla palavra testi atacaktır. Bu da oyununuza kalıyor eğer oyunun çok sağlamsa araban kötü de olsa o arabada o kızı götürürsün. Sadece o sağlamlığı hatunun sende görmesi ve çerçevene girmesi lazım. Palavra testlerini irrasyonel özgüven ve arsız-komikle savuşturman yeterli. Kadın sana saygı duyduğunda sana verecektir ama bu uzun vadeli bir ilişki olmaz. Maddi beklentileri çok yükselmiş hatun ne arabasız erkekle yapabilir ne de ortalama aracı olan erkekle o çok daha yükseklere gözünü dikmiştir. 

Normal kızlarda normal araçlar fazlasıyla yeterli bu açıdan araba önemli değil. Hatunu alır evine bırakır veya kendine getirirsin. Arabaya önem vermiyorsundur arabanın dışı tozdan renk değiştirmiş, içini bok götürüyor olabilir ama umursamıyorsan hatunlarda pek umursamaz. Seninle eğlenmeyi, gülmeyi ve takılmayı seven hatun bunları dert etmez sana ayak uydurur. Bu açıdan aracın ister renault, peugeot, toyota vs olsun önemli değil, iş görmesi önemli.

4. MOTOSİKLET İŞ GÖRÜR MÜ?

Araba fiyatları uçtu gitti gençler arabaları rüyalarında bile göremiyor ve motor artık Hindistan'da olduğu gibi artmaya başladı. Motor tutkunlarının pahalı motorları bir kenara genel olarak sıradan motorlar iş görür mü? Pek çok erkek bunun çekincesini yaşayabiliyor. 

Normal bir motor gayet iş görebiliyor bir yerden bir yere kolayca gidebilmeni sağlıyor ve hatunu arkana atıp hem fiziksel temas kurdurmanı hem de adrenalin salgılatmanı sağlıyor. Adrenalinle birlikte kadının azgınlığı artıyor. İki tekerin dört tekere artısı sadece bu adrenalin hissinde oluyor. Onun dışında konfor ve görünüş olarak araçlar önde kalıyor. Motorunun olması ve özellikle de ortalama üstü bir motosiklet buna ilgi duyan hatunları da çekiyor. Bu açıdan spesifik bir niş eşleşme yakalamanı sağlıyor. Motorcularla takılan bir sürü kız var çünkü motosiklet imgelemede ''özgürlük, macera ve heyecanı'' temsil ediyor. Bu da kadınların fazlasıyla ilgisini çekiyor. Genç bir erkeksen motosiklet fazlasıyla işini görür ve arabaya uzun süre en iyi alternatif olacaktır. 


Motorcu Hatunlar Arabacıya Gitmez

Motorcu hatunların bir kısmı ciddi motor hastasıdır. Motor hastası olduğu kadar araba hastası az sayıda kadın var. Bu motorcu hatun tayfası sadece başka motorcularla takılıyor. Genelde motoru olan bu hatunlar daha iyi motoru olan erkeklerle geziyor, takılıyor ve yatıp kalkıyor. Bazı motor hastası hatunların motoru olmasa bile hep motorcu sevgili yapabiliyorlar. Bu tür durumları defalarca kez görebilirsiniz. Spesifik bir eşleşmedir.

Hatunun Arabası, Benim Motorum Var

Hatunun arabası varsa ve sende motorcuysan bu çokta bir engel teşkil etmez. Hatunun bu konuda spesifik bir takıntısı yoksa yani motorcu erkeği amele olarak görmüyorsa ve motorcu erkeği seksi buluyorsa sıkıntı çıkacak bir durum değildir. O yüzden erkeğin komplekslere girmesine gerek yok ama araç süren kadının gelip senin motorun arkasına binmesi çok daha zor çünkü genelde arkana binecek hatun ya hiçbir aracı olmayan ya da motor tutkunu olanlar oluyor.

5. ARABAN YOKSA İŞİN BİTTİ Mİ?

Araban yoksa işin bitmedi ve araba bahsettiğim gibi aşırı büyük dezavantaj sağlamaz ancak bazı kadınların seni direkt elemesine yol açar. Bu başına gelebilir mesela buluşacağın hatun arabanın olmadığını öğrenirse buluşmaktan vazgeçebilir bu sayede sende boşa zaman kaybetmemiş olursun. Arabanın tabi ki de erkeğe bir dezavantajı yok arabanın olması her zaman daha iyidir ancak olmaması da aşırı dert edeceğin bir şey değil. Araba alma hedefin olabilir, para biriktiriyor ya da kredi fazilerinin düşmesini bekleyip kredi çekmeyi istiyor da olabilirsin. Yaşın arttıkça daha çok para kazanacak ve bir şekilde bir yerden başlayacaksın ama şu an imkanın yoksa bunu dert etmek anlamsızdır. 

Öğrenci, iş hayatına yeni başlamış birisi veya bedelli askerlik parası çıkartmaya çalışan normal erkeksen zaten minimum 500 bin ₺'den başlayan araçlara erişmen zor. Hayatta daha fazla ilerlemen gerekiyor. Türkiye'nin gerçeği budur yani hurda olması gereken araçlara yarım milyon vermen gerekebilir. Sıfır araçlar 1 milyondan başlıyor artık ama koşullar böyledir. Arabayı çok dert ediyorsan yurt dışına odaklanman gerekebilir çünkü orada daha kısa sürede daha fazlasını elde edebilirsin yani potansiyelinin karşılığını daha iyi alırsın.

İyi konumda yaşadığın ve müsait evin olduğu müddetçe araba önemsizdir. Konumun ne kadar kötüyse arabanın önemi artar ama yine de şansın vardır. Arabasızlık hiçbir şekilde senin işini bitirecek kadar büyük dezavantaj değildir. Altında bir aracın olmaması seks hayatını belki azaltır ama bitirmez. 165 boyunca ve asosyal bir adamsan mesela bu direkt seks hayatını bitirecek bir dezavantaj oluşturur ama araç için bunu söylemek zor. Yaşın ne kadar gençse araç konusu da bir o kadar önemsizdir ancak yaşla birlikte artar. Özellikle evlenmeyi düşünen erkekler için araç sahibi olmak şarttır çünkü evlenince araç gerekecek, bebek olunca daha fazla gerekecektir.

Soru veya yorumlarınızı yorum kısmına yazabilirsiniz.

Yorum Gönder

4Yorumlar

  1. Hocam sitede makaleleri tekrardan sayfa sayfa yapar mısın ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yeni ara yüzde sayfa sistemi bulunmamaktadır. Bu açıdan kaldığın makaleyi okuduktan sonra önceki makaleyi oku diyerek bulabilirsin.

      Sil
  2. Evleneceğim diye diğer kızlarla iletişimi kestim, sevgilimi çok darlamaya başladım bana ilgi göstermiyosun dedim. Durumu nasıl düzeltebilirim, başka kızlar da olsun mu, kızı kısıtlamayı bırakayım mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ''Bana ilgi göstermiyorsun'' diyerek bir kadını darlamak çok feminen ve beta bir hareket. İlişkide roller değişmiş sen kadın olmuşsun, kadında erkek.

      Evleneceğin kadın söz konusuysa başka kadınlar olamaz bu çok saçma bir düşünce. Kızı kısıtlamayı bırakman lazım zaten amaçsız bir hareket. Üç tane şeyden bahsetmişsin üçü de saçma ve ağır beta hareketler içeriyor. Senin altyapı ve ruh sağlığın iyi gözükmüyor kafan uçmuş her şey birbirine girmiş.

      Sil
Yorum Gönder