Kadınlar Neden Trip Atar?

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
0

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''kadınlar neden trip atar, kadınların trip atma sebepleri, trip atan kadına nasıl davranılır?'' konularını anlatacağım.

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

Trip atmak demek kadının iletişimde ters, kırıcı veya alaycı davranması demektir. Trip atan kadın normal iletişimi reddederek gerginliği artırır. Bu durumlar erkekler için bazen baş etmesi zor durumları oluşturur. Trip atan kadının gönlünü almak gerekiyor bu bazen anlık bazen ise uğraştıran süreçleri oluşturabilir.

kadınlar neden trip atar, trip atan kadının gönlünü almak, trip atan kadını ikna etmek


1. Regl Döneminde Olması

Kadınların ayda 1 olan regl döneminde hormonel değişimler fazlasıyla olur. Bu açıdan kadının duygu durumu değişmektedir. Duygu durumu değişen kadın normal davranamıyor ve daha alıngan, sinirli ve duygusal hale geliyor. Bu açıdan dengesiz davranışlar göstermeye başlayabiliyor. Aniden sinirle kavga başlatmaya çalışması, erkeğin damarına basması, ağlamaya başlaması veya sinir krizi geçirmesi gibi çeşitli yönlerde gidebiliyor. Bu durum kadınına göre değişen dozlarda oluyor. Kadının genel karakteri ve psikolojik durumu da bu regl dönemindeki tripleri belirliyor. Bazı kadınlar çok daha basit ve önemsiz şekilde atlatırken, bazı kadınların regl dönemleri erkek arkadaşları için çile haline gelmektedir.

2. İletişim Problemleri

Kadının sana trip atmasının bir nedeni yetersiz iletişim kurmanızdır. Bu açıdan kadın önce senden daha fazla iletişim talep eder eğer o iletişim isteğini geçiştirirsen kadın bu konuda sana trip atmaya başlayacaktır. İlkte bozuk atar, sonra geç cevap yazar ve en son sohbeti bitirmeye odaklanır. Kadınınla arana sağlıklı bir iletişim süreci olması gerekiyor. Eğer pek sohbet etmiyorsanız ilişkinizin bağları çözülmeye başlar. Bu açıdan bu konuda trip yiyorsan iletişim sıklığını artırman gerekiyor demektir. Ya daha fazla mesajlaşacaksın ya telefonda konuşacak ya da buluşacaksın. İletişim problemleri trip atıldığı dönemde çözülmelidir eğer bu tripleri önemsemezsen ilişkin bitmeye başlar. Sonrasında kız seni terk ettiğinde kıza yalvarmaya başlarsın. O yüzden iletişim temalı tripler bir uyarıdır onu anlayıp düzeltmelisin.

3. İlgi İstemesi

Kadının senden ilgi talep etmesi doğaldır ve kadınlar ilgiyle yaşarlar. Bu kadın için bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyacı karşılaman gerekiyor. Kadın doğası gereği ilgiye odaklıdır ve her zaman ilgi çekmek ister. Seninle birlikte olan kadın senden belirli miktarda ilgi talep eder. Kadınınla oturup konuşman, sarılman, sevişmen, onu dinlemen ve ona odaklanman gerekir. İlgi denilen şey temelde ona odaklanmaktır onu dinlemek ve anlamaktır. Bu açıdan çokta bir şey yapman gerekmiyor kadını gerçekten dinlemen gerekiyor. Bu yönüyle kadınlar çocuk gibidir yani ona zaman ayırman gerekir bu olmadığında da sana artan şekilde trip atarlar. 

Kadınınla ilgilenmiyorsan ilkte basit tripler, sonrasında daha fazla trip gelir. Trip yerini siteme bırakır ve kadın şikayet etmeye başlar daha sonrasında ise kavga çıkartmaya başlar ve ilişki ayrılığa doğru gider. Bir erkek olarak kadına ilgi vermeyeceğim diye bir şey yok, ilgi vermiyorsan haksız olan sensindir. Kadınlar için ilgi ihtiyaçtır tıpkı seksin erkek için ihtiyaç olması gibidir. Bu açıdan ilgiyle seks genel olarak takas edilir ve sende ilgi vermek zorundasın.

4. Stres ve Baskı Altında Olması

Kadının stres ve baskı altındaysa yani bir sınavı varsa, iş mülakatına girecekse, ehliyet sınavı gelmişse, iş yerinde mobbing yiyorsa veya işler kötü gidiyorsa gittikçe stresli hale gelir. Bu açıdan da bu stresi sana ve ilişkinize de yansıtır. Sen bu durumları anlamadığında ve onun için ne kadar önemli olduğunu görmezden geldiğinde kızın sana trip atması olağandır. Bu dönemde kadının yanında olman, dinlemen ve ilgilenmen gerekiyor. Zor dönemleri atlatmasını sağlaman lazım yoksa onu yalnız bırakıyorsan bu durum ilişkinizi sarsacaktır. O yüzden stresliyse durumları idare edeceksin trip atsa bile çokta önemsemeyeceksin.

5. Kadının Sana Güvenmemesi

Kadında bazı güvensizlik duygularını fazla tetikliyorsan sana trip ve bozuk atması normaldir. Onu terk edeceğini veya aldattığını düşünen kadın sana bu şüphesi doğrultusunda trip atacaktır. Bu tripler çok sert olabilir eğer şüphesi gerçekse bu durum ilişkinin bitmesine yol açabilir. O yüzden güveni tazelemen ve onu ikna etmen gerekiyor. Güvensizlik kaynaklı triplerde kadın sana sürekli başka kadınlarla olduğuna dair şeyler söyleyerek sana saldıracaktır. O yüzden güven vermen ve aranızdaki güveni sağlam tutman bu tür tripleri azaltır.

6. Onu Önemsememen

Kadını önemsemediğine dair şeyler trip sebebidir. Onun doğum gününü unutman, onu sınavdan sonra aramaman, özel günde hediye almaman veya yanında olmaman gibi şeyler trip sebebidir. Kadın onu sevmediğini ve önemsemediğini düşünüyorsa sana bu konuda ciddi trip atacaktır. 

Bu duruma öncelikle düşmemek gerekiyor ama oldu ki insanlık hali unuttunuz işte o zaman hediye almanız ve gönlünü alarak durumları toparlamanız gerekiyor. Bu tür durumlarda tatlı dille olayı çözmeniz gerekiyor yoksa trip süresi uzayacaktır. O yüzden fevri davranışlardan kaçınmalısınız.
kadınların trip atma nedenleri, kadınlar niye trip atıyor, trip atan kadın


7. Onu Oyaladığını Düşünmesi

Kadının senden ilişki beklentisi varsa ve bunu karşılamıyorsan yani kadın seninle sevgili olmak istiyor ancak sen onun rütbesini yükseltmek ciddi ilişkiye girmekten kaçınıyorsan sana trip atmaya başlar. Kadın seninle sevgiliyse ve uzun zaman geçmişse artık nişanlanmak ve evlenmek ister. Sen bunları sağlamadığında onu oyaladığını, gerçekten sevmediğini ve istemediğini düşünerek trip atmaya başlar. Bu sorunu netleştirmedikçe tripler hep olacaktır çünkü kadın içgüdüsel olarak şüpheye düşmüştür artık garanti istiyordur. Bu noktada ya o garantileri vermen ya da ilişkiyi bitirmeye gitmen gerekiyor. Tabi diğer seçenek ise daha fazla zaman talep etmek ama bu ilişkinin süresine göre imkansız olabilir. Kadınlar her zaman daha fazlasını ister seninle çokça zaman geçirmişse artık ötesini isteyecektir.

8. Onun İstediği Şeyi Yapmaman/Almaman

Kadın seninle bir yere gitmeyi istemiş veya bir şey almanı talep etmişse sen bunu geçiştirdiğinde trip atması normaldir. Bu durum bir süre sürer ve biter. Ancak kadın için aşırı önemliyse bu tripler bitmez ve küslüğe kadar gidebilir. O yüzden durumu idare etme becerilerin önemlidir. O şeyi gerçekleştirmen mümkün değilse zaten yapmamalısın ama bu durumu bir çocuğa izah eder gibi nazikçe idare etmen gerekiyor yoksa sende parlarsan sürekli kavgalar çıkar. Kadınlar doğası gereği talepkardır ve sürekli bir şeyler talep etmeleri anormal değil. Bu açıdan beklenti uyumsuzluğu çok yüksekse ilişki devam etmez ama ideal dengelerdeyse devam eder. Bu tür şeyler olmadığında kadının trip atması da olağandır. Evliliklerde bu tripler gittikçe artan ''dırdırlara'' dönüşebilmektedir.

9. Ona Bağırman

Kadına bağırdıysan veya saydırdıysan hatta küfür ettiysen sana sert trip atması, küsmesi, evi terk etmesi, aramalarına cevap vermemesi normaldir. Aşırı sert tepki gösterdiysen haklı bile olsan özür dilemesi gönlünü alması gereken taraf sensin. Bu açıdan durumu idare etmen ve kadını geri alman gerekiyor. Genelde erkekler ilk an sinirle aşırı tepki verir sonra pişman olur ve gerekeni yaparlar. Özür dilemek, hediye almak ve çeşitli sözler vererek kadını ikna etmek gerekiyor. 

10. Seni Fazla Kıskanması

Kadın senin sosyal hayatını, çevreni ve çeşitli etkenleri çok kıskanabilir. Kıskanan kadın her şeyden dolayı trip atabilir. Bu durum erkeğe bir süre sonra işkence gibi gelir çünkü bazı kadınlar erkeği annesinden bile kıskanıyor. Kıskanan kadının trip ve bozuk atması devamında ise kıskandığı konuları gündeme getirmesi normaldir. Bu tür durumları sakinlikle idare etmen gerekiyor. Tribi yiyeceksin, durumu izah edecek ve kadını sakinleştireceksin.

Özetle;
  • Regl döneminde olması
  • İletişim problemleriniz olması
  • İlgi istemesi
  • Stres ve baskı altında olması
  • Sana güvenmemesi
  • Onu önemsememen
  • Oyaladığını düşünmesi
  • İstediği Şeyi Yapmaman
  • Ona Bağırman
  • Fazla kıskanması

Trip Atan Kadınla Baş Etme Yöntemleri

Trip atan kadınla baş etme yöntemlerini bilmek bu tür şeyleri idare etmenizi sağlar. Böylece ilişkiniz daha normal ve sağlıklı kalacaktır yoksa ilişkide toksikleşme artacaktır. Kadınlar niye trip atıyor atmasın diye beklemek gerçekçi değildir. Trip atan kadınla uğraşamam diyen adam ayrılabilir ancak ilişkisi olan çoğu erkek bunun doğru olmadığını bilir çünkü kadının trip atması bir ayrılık nedeni değildir. Erkekler lafa gelince tabi direkt ayrılırım falan diyor ama pratikte gördüğümüz şey erkeklerin içinde aldatan kadını bile affedenler var. O yüzden bekarken boş sallayan erkeklerin ilişkide bunları yapamadığını da biliyoruz. Neyse gelelim triple baş etme yöntemlerine.

Empati Göster

Kadını anladığını ve onun durumuyla ilgili empati yaptığından bahsetmen gerekiyor. Bu sayede kadın sana trip atmak yerine seninde onunla benzer duygularda olduğunu görünce trip atmaktan vazgeçecek ve sorunun detaylarını sana anlatacaktır. 

Sakin Kal

Kadın stresli ve panik haldeyse sana da yüklenebilir yani sende sinirlenip kavga çıkartırsan ufak şeylerden bile büyük dertler ortaya çıkar. Bu açıdan sakin kalman gerekiyor ve duygusal reaksiyon vermemelisin. Çerçeveyi korumaya devam etmelisin.

Kendi Duygularını İfade Et

Kadın kendi duygularını ifade ediyorsa sende kendi duygularını ifade edeceksin. Benzer yollardan geçtiğinden, hayatın kolay olmadığından ve neler yaşadığından bahsederek kadının trip atmasını engellersin.

Problemi Çöz

Kadının çözemediği problemi çözmek için yardım etmen gerekebilir. Ödevini bitirememişse sen halledersin, bilgisayarda bir iş varsa onu halledersin veya kızın arabasında bir arıza varsa hallettirirsin. Bu açıdan problemi çözmen trip atmasını bitirir çünkü kız sorunla boğuşurken senin umursamaz tavırda değil sorunu çözücü tavırda olman kadını önemsediğini gösterir. Kadında bunu bilmek ve görmek istiyor.

Hatan Varsa Özür Dilemekten Çekinme

Kadının trip atması senden kaynaklanan bir durumsa o zaman özür dilemen ve hediye alman gerekebilir. Kadının gönlünü alana kadar trip ve bozuk yiyeceksin ama durumu düzelteceksin. Bunlar her ilişkide sıklıkla olabiliyor olağan durumlar.

Tartışmaya Dahil Olma Mizahla Geçiştir

Kadın trip atarak seninle tartışmak istiyorsa sen çerçeveye düşmeden mizahla geçiştireceksin. Bu sayede hem kadının modu yükselecek hem de sen saçma sapan triplerle uğraşmak zorunda kalmayacaksın. Unutma kadınlarla ilişkilerde mizah en büyük silah.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)