İmaj ve İzlenimin Önemi

YAŞAMIN PRATİK GÜCÜ
By -
3

 Merhaba sevgili Yaşamın Pratik Gücü takipçileri bu makalemde sizlere ''imaj ve izlenimin önemini'' anlatacağım.

İMAJ VE İZLENİM

(toc) #title=(İçindekiler Listesi)

    1. İlk İzlenimin Önemi    

    Kadınlarla ilişkilerde başarının önemli bir kısmı iyi bir ilk izlenim oluşturmaktan geçer. İyi bir ilk izlenim kadının seni doğru kategoride görmesini sağlar. Kadınlar erkekleri toplamda 4 kategoride görürler. Bu kategoriler; ''lover, provider, loser ve friend'' olarak belirlenir. Yani ''sevgili, koca adayı, kaybeden ve arkadaş'' olarak kodlanır. Bu kodlama değer-güven üzerinden yapılır. Sen ilk izlenimde yanlış kategoriye düşersen ve öyle bir izlenim bırakırsan bunu düzeltecek şansın olmayabilir.

    Ayrıca ilk izlenim senin kadından alacağın reaksiyonu belirler. Bu açıdan çok güçlü pozitif ilk izlenim kadının seni evetlemesini sağlayabilir, ideal iyi ilk izlenim belki reaksiyonunu alıp sana oyun oynama alanı sağlar. Kötü bir ilk izlenim ise hayır reaksiyonu alıp reddedilmene yol açar. Evetçi, belkici ve hayırcı kadın kategorilerini iyi anlamak gerekiyor. Bu açıdan izlenimin oyundaki kolaylık ve zorluk seviyesini direkt olarak belirler. 


    Aşk hayatında kaybeden tipik bir beta efendi erkek. Kadınlar eğlenceli, özgüvenli ve karizmatik piç erkeklerle birlikte olmak istiyor. Bunun nedeni basit; negatif ve pozitif duyguları yaşamak istiyorlar. Efendi erkek ise bu imajdan yoksun o yüzden abazan kalıyor.



    Oyunda en zor şey hatalı ilk izlenimi değiştirmektir. Bir erkek bir kadınla ilişki sürecinde hatalı hamleler yapmışsa bunu düzeltmek zordur. Genelde erkekler hamle yapmadan oyunu doğru öğrenmeye çalışmıyor, bir şeyler deniyor sonuç olumsuz oluyor ve takıntı yaptığı kadını elde etmek için destek istiyor. Bu ise çoğu zaman imkansız bir durumdur. Sen kadının gözünde fazla efendi, sıkıcı, sıradan ve beta izlenim çizmişsen onun gözünde bir anda çekici, eğlenceli, karizmatik bir piç erkek olamazsın. Bu iki izlenim birbirleriyle zıttır. Bir kadının zihnindeki kategorinizi değiştirmeniz çok zordur yani çok uzun zaman kadının seni izlemesi lazım ki fikrini değiştirsin yoksa o kadınla konuşarak hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. Gidip kadına ''ben değiştim artık o eski ben değilim'' demek anlamsızdır. Hatalı kategori iletişim kurarak değişmez. Aktif olarak değişmeyeceği için o yüzden ilk izlenim önemlidir. Oyuna yeni gelen erkeklere o yüzden hep ''tanımadığınız kadınlarda oyunu pratik edin'' diyorum çünkü bu erkekler geçmişte beta olduklarından onları o haliyle bilen kadınları etkileyemezler. Bu açıdan yeni bir kadında doğru kategoride başlaman sana büyük şans sağlar.

    2. Doğru Kategoride Başlamak Zaman ve Enerji Açısından Önemli

    Kadınların erkekleri 4 kategoride gördüğünü çok defa anlatmıştım. Bir kadının gözünde lover yani eğlenceli bir piç erkek olarak başlarsanız o zaman kısa süreli ilişki yaşamanız olasıdır. Kadının sana aşık olması, sana bağlanması ve seninle zaman geçirmek istemesi kolaylaşır. En avantajlı kategori tam olarak budur. 
    Kadın lover erkeğe aşk ve arzu duyarken, provider erkeği sadece stabil gelecek için bir koca adayı olarak görür.


    Eğer sen lover değil de provider stratejisi izleyip parayla kadını etkilemeye çalışırsan aslında verimsiz bir yola girersin. Kadının çıkarlarına hitap ettiğin için bu defa da kadın seni bolca kullanır, lover erkeğin bedavadan aldığı şeye servet ödersin. Cinsellik bile aynı olmaz. Lover bir erkekle tutkuyla ve istekli sevişen kadın, provider erkekle geçiştirmeli bir şekilde sevişir. Ayrıca bir sürü talepte daha bulunur. Şu çantayı al, buraya gidelim, bu olsun şu olsun diye dayatır. İlişkide cinsellik sadece erkeğin ihtiyacını karşılamak olarak gözükür. Lover erkekten kadın cinselliği de kendi talep eder ve ister. Ayrıca lover'dan tek istediği daha fazla ilgi ve zaman olacaktır. Bir erkek provider başlayıp lover olamaz. Lover başlayıp uzun ilişkiye dönüşüp evlenerek provider olmak çok daha iyidir. En azından evlilik ve ilişki aşk üzerine kurulmuş olur. Kadının çıkar ve istekleri üzerine değil.
    Kadınlarla ilişkilerin kazananı badboy yani piç erkeğimiz bir zaferin kahkahalarını atıyor. Arka planda kadının onun peşinden gidişi ve kenarda betanın ağlayışı. Modern ilişki dinamiklerinin en iyi özeti.


    Loser yani kaybeden kategorisindeysen bu kategoride şansın yok. Açıkçası fazla düşük değer gösteren davranışlar ve imaja sahipsindir. Kadınlar sana oyun oynaman için bile şans vermez. Direkt reddedilirsin, sosyal medyada geri dönüş alamazsın ve oyun sende çalışmaz. Daha doğrusu oyunun çalışması için gereken seviyede değilsindir. Kadınlarda bıraktığın imaj ''ürkütücü, sapık, tacizci, keko, kıro'' gibi şeylerdir. Bu açıdan kadın seni değil bir ilişki partneri olarak görmek seninle arkadaş olmak bile istemez. Kadınlar ürkütücü tiplerle arkadaş bile olmuyor çünkü güven vermiyorlar. 
    Hatunları başkası götürürken depresyona girmiş loser kategorisindeki erkek.

    Bu açıdan kadınların friendzone attığı erkekler belirli değerle güvene sahip ama değerleri lover olmaya yetmiyor. Arkadaş konumuna düşen erkeklerde ise imaj çok fazla güvenilirlikle alakalıdır. Çok efendi ve iyi çocuk modundasındır. Piçlik yoktur, fazla mantıksal ve düz adamsındır. Kadını güldürmekten, eğlendirmekten ve etkilemekten yoksundursun. Kadınlar senden sıkılır ve seninle ilişki düşünmezler. Sen arkadaş ortamında kalabalık masalarda standart olarak bulunan bir tipsindir. Kadının azgın olduğu gecelerde sert şekilde sevişmek istediği adam değilsindir. Bunu sende kadında biliyor aslında o yüzden başarısızsın. Bu imajla kadında arzu uyandıramazsın. Fazla sıradan, tahmin edilebilir ve sıkıcısın. Arkadaş kategorisinden lover kategorisine geçmek çok zordur. Ayrıca arkadaştan zaman ilerledikçe provider kategorisine geçende oluyor iş güç ve statü kazanınca bir seçenek olabiliyor. Lover olması ise ya çok ciddi davranışsal değişimlere ya da alkollü ortamda ki alkolün getirdiği algı çarpıklığıyla oluyor. Bir kadının arkadaşıyla yatması için bu bahsettiğim alkollü ortam dinamiklerinin devrede olması ya da çevrenin etkisiyle o erkeğe şans vermesi lazım. Bazen arkadaş olarak kadının doğru zaman ve doğru yerde denk getirenler ilişki yaşıyor ama bu oranlar çok düşük. Bir kadının arkadaşı olup, güvene oynayıp uzun süreler beklemek çok verimsiz bir yöntem. Ayrıca çoğu zaman başarısızlığa yol açıyor çünkü arkadaşlıktan sıkılıp şansını deneyenler reddedilince bu sefer ortamdan dışlanıp loser konumuna düşüyor.
    Hatunları başkası götürürken sende sadece onların arkadaşı olarak uzaktan izleyen betasındır. Kadınlara çok yakınsındır ama onların sevgilisi olmaya çok uzaksındır. Genelde kadınların takıldığı adamları kıskanmakla geçer ömrün.



    3. Doğru İlk İzlenim Oluşturmak

    Kadınlarla ilişkilerde başarının sırrı doğru izlenim oluşturmak ve doğru davranışlarda bulunmaktır. Doğru bir şekilde iletişim kurarak süreci ilerletmektir. Bu açıdan doğru şeyleri yapmak büyük öneme sahip ama daha önemlisi hatalar yapmamaktır. Sen efendi erkek imajı, arkadaş konumuna düşmek, itici bir garip tip olmak veya abazan konumuna düşmek gibi hatalardan uzak duracaksın. Kadının ilgisini çekmekte ve kendine şans oluşturmakta iyi olacaksın. Kadınla doğru şekilde tanışacaksın burada makro detaydan mikro detaya kadar her şey önemli. Doğru şekilde iletişim kurup, buluşup ona göre ilişki yaşayacaksın. Her şey lineer bir çizgide bir doğrultuda gidiyor. İlişkiler karmaşık olsa da senin amacın açısından her şey basit. Bu yüzden izlenimine odaklanacaksın. Tarzınızı, beden dilini, kişisel bakımını ve enerjini doğru ayarlayacaksın. Çekici bir modda olacaksın, pozitif ve özgüvenli olacaksın. Kendi içsel çelişkilerini ve sorunlarını çözmüş olacaksın. Hayatta mücadele edecek ve kazanacak bir durumda olacaksın ki o enerjiyi kadınlar hissetsin. İlişkiler sonuç olarak birer hissiyat meselesidir yani senin hissetmen gerekir ki kadınlarda benzer duyguları hissetsinler.
    Güçlü bir ilk izlenim başarılı sonuçların anahtarıdır. O izlenimi oluşturan erkek ol, uzaktan izleyen betalardan olma.

    Doğru ilk izlenim oluşturmak için;

    • Şık bir şekilde giyin ve kıyafetlerin fit olsun
    • Beden dilin dik ve özgüvenli olsun
    • Karizmatik giyin özellikle sakal ve güneş gözlüğü bunda çok önemli
    • İçsel inançların sağlam olsun ki bilinçaltındaki inançlar dışsal davranışlarına yansısın
    • Özgüvenli ol
    • Duygusal reaksiyon vermekten kaçın
    • Palavra testlerini geçmeyi bil
    • Direnci mizah ve pozitif enerjiyle aşmaya bak

    4. Değişimine ve Dönüşümüne Odaklan

    İmaj değişimi önemlidir ve bunu gerçekten istemen gerekiyor. Pek çok erkek olduğu imajdan memnun olmamasına rağmen onu benimsemiştir. Bu açıdan değişimi gerçekten istemen gerekiyor eğer değişimi istemiyorsan hatta değişime karşı direnç gösteriyorsan bu sanat sana göre değil demektir. Birçok erkek değişimi ve dönüşümü istemiyor. Aslında acı çekmekten ve kaybeden olmaktan o kadar rahatsız değiller. Bulunduğun imaj ve izlenim seni gerçekten rahatsız etmeli ve gerçekten dönüşümü istemelisin ki ciddi bir dışsal-içsel dönüşüm sürecine gir. Değişim genel olarak alışkanlıklarını değiştirmek üzerinedir. Bugüne kadar sana dayatılan veya bilinçsizce seçtiğin şeylerden vazgeçmekle alakalıdır.

    Kadınlar erkekteki mikro değişimleri bile fark eder. Bu açıdan kadınlar sürekli flört piyasasını yoklamaktadırlar. İyi yönde değişim başarı getirir.

    Dönüşüm en başta dışsal olmalıdır. Tarzında iyileşme ve yeniliklere gitmen gerekiyor. Görünüşündeki değişiklikler sana değiştiğini net olarak hissettirir ve çevreden de olumlu-olumsuz geri dönüşler almanı sağlar. Bazı insanlar beğenir bazıları beğenmez. Sen değiştiğini hissedersin ve içsel olarak değişimin başlar. Düşünme alışkanlıkların değişir, karar alma mekanizman ve olayları yorumlaman değişir. Umursamazlık ve eğlence odaklılık yönlerin gelişir. Kendini bastırmaktan, başkalarının ne dediğini düşünmekten ve sıkıcılıktan vazgeçersin. Daha kendine odaklı ve eğlenceli bir yaşama odaklanırsın. Kendini geliştirir, değiştirir ve başarı odaklı hale getirirsin. Hayatta neyi yapmak istiyorsan onu yapmaya başlarsın. Hayat kaliten ve hayatı yaşama biçimin değişir. Bu değişimler seni hayatta ilerletir ve olgunlaştırır.

    5. İzlenim Hatalarının Düzeltilemeyeceğini Kabullen

    Bir kadında yanlış ilk izlenim oluşturduysan veya hatalı davranışlarda bulunduysan bu değişmez. İzlenimi değiştirmek için fazla çaba harcamak veya kadının peşinde koşmak beta erkek hamleleridir. Oyunda iyi olsan bile her kadını etkileyemezsin bazen enerji uyuşmaz, bazen zamanlama olmaz ve bazen senin enerjin düşüktür. Bu açıdan yanlış izlenim verirsin ve durumlar kolayca düzelmez. Bu tür durumlarda izlenim değiştirmeye çalışmaman gerekiyor. Olan oldu yapacak bir şey yok bu yüzden benzer hataları yapmadan yeni kadınlarda bırakacağın ilk izlenimler üzerinde çalışacaksın. 
    Yanlış izlenimlerin telafisi yok. Kötü izlenim bıraktıysan bir sonraki kadınlarda bu izlenimi bırakmamaya odaklanacaksın.


    Bir kadında sıkıcı ve kasıntı izlenim bıraktın diyelim. Kadın senin itici olduğunu düşünüyor. Bunun nedenini anlaman lazım eğer bu senin çok fazla efor harcamandan ya da ciddiyetinden geliyorsa bunu azaltacaksın. Ya da kadın senin çok yavşak olduğunu düşünüyorsa o zaman izlenimine ağırlık ekleyeceksin. Dengeler önemlidir ve kendinde en çok ne işe yarıyor ve hangi izlenime odaklanacaksın onu bilmen gerekiyor. Ancak çoktan yanlış izlenimler oluşmuşsa fazla efor harcamadan başka kadınlara odaklan çünkü tek kadına takılı kalan adam bu sanatta ilerleyemez. Beta inançlardan vazgeçmemiş kişiler oyunu anlamıyor daha doğrusu oyunun nasıl çalıştığını anlamıyor o yüzden bir sihirli hap arayarak o izlenimi müthiş bir izlenimle değiştirmek istiyor ama öyle bir şey yok.

    Yorum Gönder

    3Yorumlar


    1. Üstat kızla tanışmadan önceki ilk izlenim çok önemli mi? Kız kötü yargılara kapılabilir mı? 15-20 gün önce metroda gördüğüm bir kız vardı.kalabalıktı baya metro , kızla biraz bakıştık.o gün modum düşüktü vizelerden kaynaklı çok uykusuzdum sonra ben bu kızı daha dün kampüste gördüm kıza set açtım kızla biraz konuştuk olumlu tepkiler veriyordu fakat Instagram bile alamadım,acaba bu yediğim reddin asıl nedeni kızın beni bı kaç hafta önce metroda asık suratlı,morali bozuk, yorgun vb. görmesi miydi? Belkide beni hatırlayıp bu çocuk loser gibi bir yargıya kapılmıştır

      YanıtlaSil
    2. Üstat kızla tanışmadan önceki ilk izlenim çok önemli mi? Kız kötü yargılara kapılabilir mı? 15-20 gün önce metroda gördüğüm bir kız vardı.kalabalıktı baya metro , kızla biraz bakıştık.o gün modum düşüktü vizelerden kaynaklı çok uykusuzdum sonra ben bu kızı daha dün kampüste gördüm kıza set açtım kızla biraz konuştuk olumlu tepkiler veriyordu fakat Instagram bile alamadım,acaba bu yediğim reddin asıl nedeni kızın beni bı kaç hafta önce metroda asık suratlı,morali bozuk, yorgun vb. görmesi miydi? Belkide beni hatırlayıp bu çocuk loser gibi bir yargıya kapılmıştır

      YanıtlaSil
    3. Üstat kızla tanışmadan önceki ilk izlenim çok önemli mi? Kız kötü yargılara kapılabilir mı? 15-20 gün önce metroda gördüğüm bir kız vardı.kalabalıktı baya metro , kızla biraz bakıştık.o gün modum düşüktü vizelerden kaynaklı çok uykusuzdum sonra ben bu kızı daha dün kampüste gördüm kıza set açtım kızla biraz konuştuk olumlu tepkiler veriyordu fakat Instagram bile alamadım,acaba bu yediğim reddin asıl nedeni kızın beni bı kaç hafta önce metroda asık suratlı,morali bozuk, yorgun vb. görmesi miydi? Belkide beni hatırlayıp bu çocuk loser gibi bir yargıya kapılmıştır

      YanıtlaSil
    Yorum Gönder